Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

mam pewien problem natury technicznej moja tygodniowa córeczka od pierwszych chwil swojego życia wypięła się na jedzenie z mojej piersi. problemem są moje brodawki , a właściwie ich brak . mam sutki płaskie jak deska i małej to po prostu nie odpowiada . odciągam pokarm tak , by miała go "na zawołanie" niestety moje piersi są wiecznie pełne , nie mogę wyjść na spacer by nie wrócić w mokrej koszulce , wkładki laktacyjne nie radzą sobie z taką ilością pokarmu a nie mogę przecież wiecznie siedzieć podłączona do laktatora . najgorzej jest w nocy kiedy budzę się na karmienie cała mokra i właściwie wszystko wokół tonie w moim pokarmie . co z tym robić ?? ratunku !!

Gość aprr
Muszle laktacyjne wypróbuj

Gość aprr
A na brodawki próbowałaś kapturki takie nakładki podobno działają w takich przypadkach

Gość może jak się tak wściekać
czemu nie hartowałaś brodawek w ciąży? Może rób to teraz pod prysznicem. Wyciągaj je delikatnie ale systematycznie i susz szorstkim ręcznikiem

nie miałam pojęcia że brodawki się hartuje , tym bardziej w jaki sposób się to robi

Gość osóbka :):)
przeciez w szpitalu pielegniarka pokazuje jak karmic ..nie zauwazyłą problemu nic nie doradziłą ??

didi - a moze wizyta w poradni laktacyjnej??? u mnie cudowna położna uratowała karmienie piersią!!! też mam płaskie brodawki, synek niby jakoś je łapał i ssał, ale sprawiało mi to potworny ból i raniło je. po miesiącu pojechałam do poradni, położna jeszcze raz pomalutku wyjaśniła jak karmić i karmiłam 11 miesięcy :D :D :D a co do mleka - dopiero się kształtuje laktacja i na początku takie własnie nawały mleka się zdarzają.

w szpitalu dostałam malutka prosto do cycka i tyle był porad , przez dwie godziny płakałyśmy , ja ze szczęścia , Zuzia chyba bardziej z głodu a póżniej ... pani musi karmić a ja dam butelke z nanem do dokarmiania w razie potrzeby. a i niech pani sobie laktator kupi . tyle

Gość kasiulllla
kup nakładki mi pomogły, a brodawki miałam wklęsłe, po miesiącu syn tak wyciągnol brodawki że kapturki nie były już nam potrzebne:) powodzenia życzę:)

Gość takanowaMama
co Ty pierd***! hartowac sobie brodawki? mozg sobie zahartuj idiot -ko!!! a od muszli moja przyjacioklka dostala grzyba na brodawkach i jest na antybiotyku i nie moze od 3-4 tyg karmic malej....

przetestuj te kapturki naprawde, moja nauczyla sie ciagnac dopiero przez to ale bylo juz za pozno bo mi mleko zaniklo...