Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedzę i beczę

Mam dość nerwów- alkoholizm rodziców

Polecane posty

Gość siedzę i beczę

Jak wyzej- mam juz dość nerwów... Moi rodzice są alkoholikami i mimo że mieszkam oddzielnie, mam swoje zycie, to jest ono uzależnione od ich picia/ niepicia... Codziennie dzwonie i sprawdzam czy coś pili, dopiero po telefonie jestem spokojniejsza na chwilę jak nie pili, ale po chwili znowu nerwy- bo może wypili już po telefonie! wystarczy, ze nie odbiorą a ja już się trzęsę, mam czarne myśli... Próbuje sobie przemówić do rozsądku, ze moje zamartwianie sie niczego nie da, w niczym nie pomoże, ale to nic nie daje- całe dnie i noce w ciągłym napięciu, a jest coraz gorzej, mam dość

Gość siedzę i beczę
przed chwila oczywiście też dzwoniłam- niby dzisiaj jest ok, ale nawet z tego nie umiem się cieszyć- bo juz myślę co będzie jak znowu zaczna chlać...

Gość znam to ale u mnie
jest ciut inczej. mam w bliskiej rodzinie osobę uzależnioną, a w "nawrotach" pomagają samodzielne wyjazdy np. służbowe. za każdym razem jak wyjeżdża nie śpię po nocach i myślę, czy czegoś nie wywinie. I to mimo iż mam już swoją "nową" rodzinę...

Gość znam to ale u mnie
Tyle że ja nie dzwonię właśnie, bo boję się usłyszeć "abonent czasowo niedostępny" :o

Gość Rosssi
Wspolczuje Ci i wyobrazam sobie Twoja troske o rodzicow ale..... to czy oni beda pili czy nie to jest ich decyja. Ty na to wplywu nie masz.

Gość siedzę i beczę
Wiem, że ich nie zmienię, ale nie umiem nie dzwonić, po prostu nie umiem, nie usnęłabym chyba

Gość siedzę i beczę
To juz nawet nie jest troska o rodziców, ale o młodszego brata- ich to bym nieraz chętnie zabiła, żeby skończyło się to moje stresowanie się... Ostatnio miałam myśli, żeby zrzucić starego ze schodów- świadków nie było, teraz sie boję swoich myśli, tego jak byłam blisko, i co będzie jak nie wytrzymam