Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyynusia

Jak dbacie o włosy?? Dla dziewczyn.

Polecane posty

Gość martyynusia

Jestem w trakcie zapuszczania włosów. Sięgają już do łopatek :D W ciągu 26 dni prostowałam je zaledwie 3 razy:D to dla mnie sukces, ponieważ wcześniej robiłam to niemal codziennie :( Dodam, że są one farbowane na czerń. Przez wakacje chciałabym je zregenerować i upiększyć. Myślę, że dbam o nie dość dobrze, oto co udało mi się zrobić dla swoich włosów: -podciełam samodzielnie końcówki, -myję włosy srednio co 3 dni, szampon Nivea intense Repair oraz odżywka z tej samej serii -co jakiś czas smaruję końcówki olejkiem rycynowym -chronię je przed słonecm (zakladam kapelusz) -zazywam skrzyp polny w kapsułkach -do splukiwania odzywki uzywam zimnej wody Dziewczyny co moge jeszcze zrobic aby wlosy byly piekne? Przedstawcie wasze sekrety.

Gość malinowa mamba 1993
Ja myje je codziennie szamponem do częstego stosowania potem susze na szczotke i jest gites:) Odżywki użyłam ooo ludzie kiedy to było ze 2 tygodnie temu:P

Gość nie dogonisz mnie
Hm ja tak po umyciu daje odzywkę do spłukiwania, potem na wilgotne włosy sprej ułatwiający rozczesywanie, później odżywkę bez spłukiwania, na koniec balsam wygładzający jesli chcę wyprostować lub jedwab, serum na końcówki. myję co 2 dni, prostuje bądź jakoś inaczej układam włosy codziennie (tapirowanie,kręcenie,modelowanie itp), suszarką suszę średnio co drugie mycie. Końcówki podcinam bardzo żadko gdzyż nie zauważyłam aby były rozdwojone.

Gość nie dogonisz mnie
Raz w tygodniu maseczka, czasami farbuję to tyle a co do autorki to wiem,że temat stary ale samodzielne podcinanie włosów własnymi,tępymi nożyczkami nie jest zbyt dobre (są tępe mimo że uważamy że tak nie jest. Żadne nie zastąpią tych fryzjerskich.Może je sobie kupić koszt ok 180zł)