Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to może być prawda???

UPROWADZENIA - PORWANIA DZIECI w galeriach, marketach itp

Polecane posty

Tu poczytajcie na kafe ogólnej http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4529419 Tam małe zainteresowanie tematem, może na kafe o dzieciach bedzie więcej wpisów. Interesują mnie Wasze opinie czy takie rzeczy dzieją się naprawdę czy też ludzie je wymyślają ???

nie wiem po co i nie jestem debilką ! pytam o opinie innych, bo czytałam o tym w internecie i dużo osób twierdzi, że to własnie wymyślone historie itp, a niewiele osób uważa, że dzieja się naprawdę ostatnio słyszałam że tak było w moim mieście, dlatego szukam info na ten temat

Gość bleeeeee....
Przecież bardzo dużo pedofilów grasuje to chyba nie wymyśla się takich opowiastek :o

Też słyszałam o takich przypadkach ale sama nie wiem czy w nie wierzyć... Jedni mówią, że to prawda, inni, że mit, legenda jak kiedyś o "czarnej wołdze",,, Ale z drugiej strony po co ludzie wymyślają takie historie, by straszyc innych, by każdy lepiej pilnował swoich dzieci??? Watpię, by dana galeria (czy market) oficjalnie o takich sytuacjach mówiła, gdyby takie rzeczy miały miejsce bo starciłaby klientów... Policja powinna ujawniać takie sprawy ale często przecież coś zataja się dla dobra śledztwa itp. Nie mam konkretnego zdania w tej sprawie, ale w każdej plotce może być troche prawdy i faktycznie przecież ludzie, dzieci giną czasem, więc lepiej pilnować własnych dzieci :-)

Gość to jest legenda miejska
Jest to legenda miejska, wpisz w google legendy miejskie to wyczytasz pewnie wiele historii, które nigdy się nie wydarzyly a ludzie o nich opowiadają :)

Gość czy to może być prawda?
do bleee Ale własnie na większości stron (z wyszukiwarki Google) piszą ludzie, że to plotki, mity, legendy,,, Mało jest zdań, że to prawda może być, dlatego jestem ciekawa opinii innych, może na forum o dzieciach ktoś konkretniej coś napisze :-)

Gość przyszła mama adopcyjna
Nie zapominajmy kochani, że w każdej legendzie i micie jest ziarenko prawdy, więc z całym szacunkiem kochani, ale wasza kpina i cynizm jest tutaj raczej niestosowny.

Gość czy to może być prawda?
Ja właśnie z niczego nie kpię, wręcz czytałam, ze ludzie uważają to za legendę, mit, atrapę itp,,, ale jednak jakis niepokój mam, że takie rzeczy też mogą się zdarzać,,,ale mało kto uważa, że tak się dzieje naprawdę...

Gość drogie mamuśki
porwania występują u bogaczy dla okupu, a także często wtedy, gdy dzieckiem nie interesuje się nikt (dom dziecka, jakaś patologia) wtedy porywają do burdeli dla pedofilów skurwysyńskich, ale jeśli idziesz z dzieckiem na zakupy- pierwsza zasada! nigdy nie spuszczaj z niego oka. trzymaj go za rękę itd. jeśli chodzi o starsze dzieci to trzeba im wytłumaczyć, żeby nie szły nigdzie i nie rozmawiały z obcymi pod żadnym pozorem! a tak to wydaje mi się, że jest ochrona,monitoring,sprzedawcy,przechodnie- nikt nie pozwoli ukraść krzyczącego dziecka z dużego zatłoczonego hipermarketu czy centrum handlowego.

Gość mama jak inne
wiesz w karzdej legendzie cos jest ... to że giną nagminnie dzieci i o tym jest cicho to nie wierze , bo rodzice zrobiąwszystko aby znaleźć i prasa też nagłśnia takie sytuacje ... co nie zmienia faktu że trzeba pilnować bo świat jest niebezpieczny i zboczeńców itp. nie brakuje

Gość zdarzaja sie takie przypadki
Znajomy mi kiedys opowiadał jak robił zakupy w supermarkecie *zagranica i nagle z megafonow kazali wszystkie wejscia pozamykac ochroniarze latali w kółko miedzy regałami zagladali do kazdego butiku i do ubikacji co sie okazało babce ktos z wózka wyjał niemowle dobrze ze szybko sie zorientowała i zawiadomiła odpowiednie słuzby dziecko sie znalazło w ubikacji na całe szczescie ale było o krok od tragedni dziewczynka miała juz ogoloną główke ktos porzucił nie miał wyjscie jak wszystkie drzwi były pozamykane.Takie sytuacje sie zdarzaja !!!Pilnujcie swoje pociechy

Gość do zdarzaja sie takie przypadk
tjaaa ta sama historia sie ponoć wydarzyła pół roku temu w centrum handlowym pogoria w dąbrowie górniczej :D

Gość tytuł filmu
Ktoś zna tytuł filmu o porwaniach właśnie dla narzadów??? Kilkanascie lat temu oglądałam na wideo taki film, że porywali dzieci z dyskotek, ulicy (starsze dzieci ok 12-15 letnie, nie pamiętam), podjeżdżali jakimś dużym uatem, może był to ambulans... Nie wiem czy był to film na autentycznych faktach czy po prostu wymyślony ale nie pamietam tytułu....

Gość dobry film
HANDEL POLECAM JA PŁAKAŁAM

Gość dobry film
JESZCZE UPROWADZONA TYLKO ZE NIE NA FAKTACH AUTOBUS Z LOTNISKA TEZ DOBRY

Gość niemowleciu ogolili glowke??
:D dobre :D\ludzie, pilnujcie swoich dzieci a nikt wam ich nie porwie ;)

Gość tytuł filmu
Dzięki ten film Handel sama bym obejrzała, przeczytałam opis ... Jednak to nie tytuły tego filmu, który oglądałam w dzieciństwie, jakieś 15 lat temu, więc tamten film jest stary,,, Może ktoś oglądał??? Opisałam wyżej, że tam porywali z ulicym, dyskotek dzieci, jeździli takim dużym autem (moze ambulans to był- nie pamiętam), wycinali im organy... Kilkanaście lat minęło, a ja niektóre sceny z tego filmu pamiętam... Tylko tytułu nie mogę znalezć...

moim zdaniem te historie sa prawdziwe po czesci, bo maja miejsce takei zdarzenia ale... nie pzrypadkowym dzieciom :) osobiscie znam 2 przypadki, jeden dla okupu, bogaci rodzice z porachunkami i dziecko 12letnie porwane wlasnie pod kinem dla okupu i zastraszenia tatusia w interesach, stuacja druga to 2letnie dziecko mojej sasiadki, porwane opiekunce ze spaceru przez wynajetych ludzi ojca dziecka ktory zostal pozbawiony praw widzenia przez mamusie dziecka po rozwodzie :/ no i sytuacja trzecia ktorej szczegolow nie znam- w niemczech bylam w markecie kiedy nagle zostal zamkniety i ochrona przeszukiwala dzieci, bo zostalo zgloszone zaginiecie dziecka, byc moze zdarzaja sie tez porwania dzieci ktore kraza po miescie bez opieki, ale sadze ze sa to dzieci obserwowane i te porwania sa przygotowane wczesniej a nie tak ad hoc

Ja w to niew ierze . Pmaietacie historie Madlaine ktorej rodzice pojechali do Portugalii na urlop? Mala zostawili w pokoja wieczorem jak sapal a sami poszli na kolacje. Jak wrocili dziecka nie bylo i do dzisiaj jej nie odnalezli. Jej porwanie jest znane na calym swiecie bo juz chyba wszedzie jej zdjecia byly poikazywane. Wiec gdyby to o czym piszecie bylo prawda to dopiero by sie rwetetsu narobilo. Uwierzcie, policja na pewno by nie milczala bo to jest zbyt powazna sprawa.

W tę historię z dzieckiem w markecie z ogoloną głową nie wierzę, ale w to że dzieci giną, owszem, wystarczy wejść na stronę Itaki, lub poczytać statystyki o liczbie zaginięć w Polsce na rok i ile dzieci się odnajduje. Liczb nie podam, bo nie pamiętam, ale wiem, że mnie przeraziły.

Gość w większości są to
URBAN LEGEND czyli legendy miejskie, zdarzyło mi się słyszeć jedną i tą samą w kilku miastach Polski. ale dzieci trzeba pilnować, żeby np. kreta w sklepie nie zjadły... a porwania też się zdarzają, więc naprawdę lepiej je pilnować, a nie popadać w paranoję.

Gość legenda czy nie
lepiej uważać, w każdej historii może być prawda, bo tak samo jak są gwałty, wywozy kobiet do domów publicznych za granicę, czy pigułki gwałtu... Są osoby, które też w to nie wierzą, myślą, że dziewczyna wiedziała co robi i chciała, a to nieprawda, bo w dzisiejszych czasach nie jest bezpiecznie...

Gość tajasne
ale o tych dzeiciach z ogolonymi głowami znalezionymi w toalecie to chyba kazdy słyszał. wiec albo normalnie w kazdym miescie takie rzeczy sie dzieje (w co nie wierze), albo wiadomo co to jest. :D

Gość zupazupazupa
Ale niby po co mieli im te glowy golic? :D Bo to sie kupy nie trzyma :D

Gość do zupa
by zmienic im wygląd, założyć perukę, przebrać dziewczynkę za chłopca itp. Wg mnie nie wiem po co jakiś porywacz miałby tracić czas, golić głowę, przecież w toaletach są inne osoby, korzysta wilele ludzi i przeciez ryzyko,że ktos by widział to itp, dlatego nie wiem czy wierzyc w te historie... Jak ktoś by chciał uprowadzić komuś dziecko to chyba czym prędzej (jak na innym wątku gdzieś czytałam o porwaniu w hipermarkecie, że od razu do wyjścia szli, a nie do toalety)...

Gość też słyszałam
ale nie wiem czy w to wierzyć, może by się wypowiedział ktoś kto naprawdę to widział, pracuje w danym markecie, galerii...

Gość hahahahahahahaha,,,,,,
20:29 [zgłoś do usunięcia]też słyszałam ale nie wiem czy w to wierzyć, może by się wypowiedział ktoś kto naprawdę to widział, pracuje w danym markecie, galerii... Ja widzialam :D Zabrali dzieciaka matce a ona dalej stala i ogladala ciuchy. Poszli do kibla i tam ogolili leb dzieciarowi na lyso. Na lysa pale zalozyli peruke, pomaranczowa dla niepoznaki i przebrali chlopaka za dziewuche. Wyszli i nikt ich nie zauwazyl. Tylko ja patrzylam abym mogla wam na kafe opisac :D:D:D:D:D:D

Gość niunka blondi 25
w radio zet mówili, że ta historia jest wymyślona i krąży po wszystkich galeriach supermarketach itp.:)