Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sucha pietka :/

jak czesto robicie pięty

Polecane posty

i w jaki sposób? Bo ja cholera musze codziennie,zeby jakoś wygladały :////

Gość zaba z zabowa
Pumeks plus krem Scholla na koniec:) Około dwa razy w tygodniu

tez uzywam kremu scholla i dupa, lato to dla mnie mordęga :/

Gość pisiu
ja dziennie pumeks i masc z witamina A na noc :)

Nigdy w życiu nic nie robiłam z piętami a mam ładne.... nie wiem od czego to zależy.

Gość ja luka
codzienie pumeks podczas kąpieli, a raz w tygodniu moczę nogi w ciepłej wodzie z oliwką dla dzieci, solą albo żelem pod prysznic (zależy co mam pod ręką), potem lekko przetrę pumeksem, wytrę i wcieram krem zmiękczający z Avonu, potem jeszcze smaruję nawilżającym tej samej firmy:)

Gość kochająca jeść
nigdy jeszcze nie zrobiłam pięt :classic_cool: same mi wyrosły :classic_cool:🖐️

Gość ja tez jakos specjalnie nie
dbam o stopy i mam pracę stojącą a mimo tego stopy mam ładne i pięty gładkie. Czasami tak dla relaksu zrobię sobie zmiękczającą kąpiel stóp w płynie do kąpieli stóp lawendowym z avonu, pelling z tej samej serii i maseczka ale to raz na ruski rok :)

Gość asdfg
jak robiłam codziennie to miałam jeszcze gorsze piety i teraz robie tak ok co 3-4 dni i jest lepiej.

Gość żaneesiaa
ja robie tak srednio co 3 dzien. mocze je troszke w wodzie, pozniej uzywam metalowej tarki F3 systems z donegala, nastepnie parafina, skarpetki i do lozka :)

Gość taktoja ----- nie ma nic
gorszego od kobiety tlenionej na blond z pomalowanymi czarną kredką brwiami :o

Gość Magnoila Flower
a spróbuj tak... otręby pszenne zalej mlekiem ( samym albo pół na pół z wodą) jak masz to dodaj łyżkę miodu, mocz nogi kilka minut a potem z tych otrąb zrób peeling stóp, jak dla mnie to rewelacja ;-) Robie też tak peeling całego ciała:D

Juz o tym pisałam w innym poscie, ale znalazlam sposob na takie suche piety: Też miałam taki problem, ale znalazłam idealne rozwiązanie, teraz moje pięty wyglądają jak pięty dziecka Stosuję Masło Shea firmy Ambrozja. Jest rewelacyjne i naprawdę się sprawdza. Masło ma to do siebie że jest strasznie nawilżające. Ale oczywiście działa jeżeli się tego dopilnuje. Ja zrobiłam sobie taką kurację przed wakacjami, smarowałam pięty przynajmniej raz dziennie, najlepiej na noc, czasami spałam w skarpetkach . Do tego co jakiś czas robić sobie takie kąpiele: do miski z ciepłą wodą dodać łyżkę masła i pomoczyć stopy, na koniec delikatnie pumeksem. Rewelacja - naprawdę działa. A tu jest strona na której znalazłam to masło: http://ambrozja.co/?8 ,maslo-shea

Gość o Aniulka
od czasu jak zaczęłam o nie dbać stały się brzydkie gruba skóra, żólty kolor, feeeee..... ścieranie, moczenie, kremy i skarpetki nic nie pomagają! coś się z nimi porobiło i pewnie tak już zostanie, a mi przjdzie chować stopy w pelnych butach!

Im wiecej kombinujecie tym gorzej Wasze piety wygladaja... Dajcie sobie spokoj z mascia z wit A i kremami z gliceryna, bo gliceryna powoduje zolty kolor skory.... Poza tym im czesciej scieracie piety, tym szybciej Wam skora narasta. Ja kiedys jak przedobrzylam z dbaniem o stopy zniszczylam je sobie po prostu. mialam normalne, ladne, a z gazet wolalo " zadbaj o stopy przed latem". tak zaczelam kombinowac, moczyc, pumeksowac kremowac, ze zaczely mi pekac piety, rozbic sie zgrubienia itp. Teraz mocze stopki ok. raz na potora tygogdia lub raz na dwa tyg. jak mi sie przypomni to stosuje krem na piety i wsio.... Wieczorem jak balsamuje nogi to polece balsamem na stopy i tyle.... I nic im nie brakuje. sa ladne, nie maja zgrubilej zazolconej skory nic.

Gość Kikakaka
Pięty to dla mnie też duży problem, ale widzę, że nie tylko ja się z tym borykam :) widzę, że dziewczyny polecają specyfiki z masłem shea i witaminami, więc i ja dorzuce swoje trzy grosze :) Mam z pietami masakryczny problem, bo rodzinnie już mam tak, że z tyłu tworzy mi sie dośc szorstki, nieprzyjemny i łatwo pękający naskórek. Więc przekopałam chyba cały internet w poszukiwaniu ratunku. I znalazłam :) krem Dermactol ze sklepu Calmaderm.pl (on-line). To sprytne rozwiązanie ma w sobie 1. masło shea, 2. oliwę z oliwek, 3. panthenol, 4. olejek przenny czyli cztery razy fajnie :-) Polecam - przetestowano na sobie :D Pozdrawiam Karina

Gość kachulica
ja stosuje zesta kremow z neutrogeny sa na naj najlepsze i niezastapione, tez uzywam tej tarki z donegala F3 systems tylko nie metalowej tylko ceramicznej jak żanecia, mozna polecic jest fajnutka, no i mam gladziutkie nozki.

Gość kotka w kratkę
Zgadzam się z przedmówczyną - bez przesady w żadna stronę, bo tylko można popsuć skórę, spowodować nadmierne narastanie naskórka i oczywiście zmarnować mnóstwo czasu :) Myślę, że oprócz ekstremalnych sytuacji, w większości dziewczyny mają ładne stopy, dzięku regularnemu używaniu kremów, czy to będzie ten Dermactol, o którym wspomina kikakaka czy neutrogena, którą wspomniano powyżej. Nie ma się co denerować zdjęciami w gazetach, które sa ekstremalnie fotoszopowane. dobry krem wieczorem, raz na 10-14 dni delikatny piling i skórka ładna. Ważne, żeby krem miał dość składników odżywczych, olejki, masła roślinne, witaminy i ekstrakty - wtedy wszystko będzie cacy. :) pozdrawiam!

Gość hoonooratka
ja średnio robie 2 razy w tygodniu, i najlepsze do tego sa akcesoria z donegala z serii F3 systems tanie i niema lepszych. można sobie zobaczyc tutaj http://www.donegal.com.pl/

Gość a to lipa ale
im czesciej sie robi tym szybciej narasta gruby ochronny naskorek, jesli jeszcze do tego pije sie duzo soku z marchewki "podeszwy " sa zolte, no i klapki w lecie ktore udezaja o piete tez powoduja twardnienie