Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogdan-25

Warszawa

Polecane posty

Gość bogdan-25

Co myślicie o tym mieście? Czym życie w Wa-wie różni się od życia w innych polskich miastach. Jacy tu są ludzie? Często kreuje się taki wizerunek Wa-wy, jakby tu wszystko było lepsze, niż gdzie indziej. Napiszcie coś

mieszkam od roku w wawie. przyjechalam do wawy na studia. uważam że to bardzo pozytywne miasto. otwarte, luźne, sympatyczne. nie czuje sie tu jak w kanale ściekowym, a takim miastem jest łódź.

Gość bogdan-25
a w tej Łodzi to co ci tak zalazło za skórę?

Przede wszystkim warszawa jest NORMALNA. Bardzo wygodna, dobre polaczenia, wszystkiego duzo, dlugo otwarte. To ejst super wygoda. A ludzie spoko.. normalni.. stare blokowiska, osiedla zycie .. dzien jak kazdy inny.. ale wieczorem.. latem stare miasto, bardzo fajna atmosfera, klimat.. ladnie.. :)

łódź.. hmm.. szaro, brudno, dużo melin, pijaków, psich kup, są owszem ładne miejsca jak Piotrkowska, Manufaktura, Port Łodź, tzw Manhattan, ale to okropne miasto! na zakupy i na spotkanie ze znajomymi - owszem ok, ale gdybym miała tam mieszkać, nie, zdecydowanie nie. jest tam tak jakoś duszno, ciasno, taki wyscig i ogolnie, duzo ludzi sie zna. Warszawa jest za to ładna, ma duzo pieknych miejsc (choc w łodzi tez sa ładne parki np) a przede wszystkim jest normalna. luzna, przyjazna, rozrywkowa, sympatyczna. otwarta.

Bardo lubię Warszawę w nocy. Tak ok. 1-3 w nocy przejść się w okolicach Saskiego... super :) Nie wiem jak jest w innych miastach, bo w stolicy się urodziłam i tylko tu mieszkałam, ale znam trochę Białystok. Tam wszystko jest takie powolne i wydaje mi się, że jest trochę nudno. Ale to miasto znam sprzed lat, kiedy nie było jeszcze tych wszystkich galerii handlowych i lubiłam je takie właśnie. A w Warszawie wszystko się tak szybko dzieje, ale zawsze znajdzie się coś do roboty, tu mam znajomych i całe moje życie, więc przez taki pryzmat postrzegam to miasto.

Gość andie
no ja od końca sierpnia też zamieszkam sobie w stolicy, wcześniej tu studiowałam a teraz czas na pracę, ale czuję że się zaklimatyzuję :)

Gość polaczek już nie.
Omijajcie prage lepiej. Mieszkam tutaj od urodzenia, pierdole tą polske, chce wyjechać.

urodziłam się i mieszkam w Warszawie :) bardzo lubię to miasto, bo jak ktoś napisał wyżej jest w sumie wszystko :) jedynie czego nie lubię to upałów, w dużych miastach odczuwa się to strasznie nie tak jak w lesie przy jeziorku :)

Kiedyś mieszkałam na Jelonkach haha :D Ale przenieśliśmy się za miasto.