Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coca coca

Jestem ciągle głodna :o

Polecane posty

Co zjeść żeby się wreszcie najeść na jakiś czas ? :o Jestem w 28 tygodniu ciąży.

Żadna z Was nie cierpiała na wieczny głód w ciąży? Jak sobie z nim radzić?

sprobuj platkow owsianych-mnie zatykaly na dlugo...tyle,ze mozesz dostac po tym rozwolnienia,ja co prawda nie mialam nigdy,ale czesto slyszalam,ze maja dzialanie przeczyszczajace.. moze jakis serek homogenizowany,a do tego buleczka?

Ja juz rozpakowana, ale pod koniec ciazy wchlanialam ogromne ilosci jedzenia i nigdy nie bylo dosc. Jeden serek homogenizowany to owszem, ale taki co mial 400g moglam zjesc, ale po nim jeszcze cos musialo byc, zeby na chwile buzia nie memlac. Musisz przeczekac ten glod, a mozesz jeszcze zrobic tak, ze jak juz czujesz sie glodna, to posiedziec 10 minut i zobaczyc, czy za 10 minut nadal bedziesz glodna. Popij sobie wode w tym czasie, moze uda Ci sie wydluzyc przerwy miedzy posilkami w ten sposob. Powodzenia zycze.

Gość nie przesadzajjjjjj
nastepna roztyje sie jak krowa i później będzie pisala, ze mąz nie chce na nią patrzec

jedz owoce, warzywa chociaż, płatki owsiane, otręby, kasze- są zdrowe, zapychające i mało kaloryczne jestem w 18tc i wszystko przede mną, ale mam nadzieję, że wilczy głód mnie ominie :)

kasze i płatki są bardzo kaloryczne, ale zdrowe i zapcyhające.. ja tez cierpie na wilczy glod... dopiero 17 tc a 3 kg na plusie choć brzucha nie ma ;/

rzeczywiście źle się wyraziłam kaloryczne są, ale mało tłuczące :) mają dużą ilość węglowodanów, ale przyswajalnych i zapychają szybko. Kiedyś musiałam szybko schudnąć, bo nie weszłam w sukienkę- 5kg w tydzień, leciałam na płatkach owsianych z miodem i kaszach z warzywami. Udało się, a byłam najedzona cały czas :)

Ja jestem w 31 tygodniu ciąży i mam na odwrót, nie mam apetytu. Jem mało, jak zjem trochę za dużo zaraz mnie boli brzuch. Wolę jeść mało a często. Najbardziej mam ochotę na jabłka mogłabym żyć tylko na nich :D. No ale trzeba jeść jeszcze coś wiecej oprócz jabłek. Moja waga od poczatku ciąży raz idzie w góre raz w dół.

Ja na poczatku schudłam 4 kg bo do piątego miesiąca całymi dniami wymiotowałam. Teraz jem jogurty, serki, owoce, obiady ale to nic nie pomaga. Cały czas czuję niedosyt. Dużo piję soków i wody. Zastanawiam się nawet czy to normalne. Moja waga od początku ciąży to -4 na początku i +9 od kiedy przestałam wymiotować czyli jestem 5 na plusie od wagi sprzed ciąży. Już sama nie wiem co robić...

Gość mammama malinkii
Ja nie jestem w ciazy ale ciagle mam wilczy apetyt.Non stop moglabym jesc. A mam juz dziecko. Zjem obiad i po 2 h znow glodna.W nocy wstaje i jem.Bo na glodniaka nie usne.A jestem chuda waze tylko 55kg przy wzroscie 174.

Gość pytająca mamusia
zrób sobie ciasteczka owsiane :) jak mam "chcice" przed miesiączką to jedynie one sa w stanie mnie zapchać, w ciąży też mnie ratowały nie jeden raz... kostkę masła rozpuść w garnuszku, wsyp szklankę cukru i ze 3 łyżki mleka, łyżkę kakao gorzkiego i zagotuj, potem wsyp paczke płatków owsianych, gotuj aż masa będzie zwarta. Następnie wykładaj łyzką na talerzyk formując ciasteczka, odczekaj az ostygną i do lodówki to cudo aby zastygły. Są przepyszne, zatykają ale i wchodzą w boczki...