Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ezotera

Czy istnieje przyjaźń po kłamstwie ?

Polecane posty

Gość ezotera

Jak myślicie ?

Gość osole mijo
Tylko czy to jest wtedy przyjaźń, skoro nie ma zaufania ?

Gość ...niecierpliwa...
Może i tak, ale nigdy nie będzie to przyjażń, jaka była przedtem.

Gość widzisz bo mówić do kogoś
dla mnie - nie istnieje. blondyn - wiesz więcej, i dlatego, tego już nawet "przyjażnią" nazwać nie można. :P nauczcie się mniej kłamać, rozmawiać ze sobą szczerze, wtedy być może będziecie szczęśliwymi przyjaciółmi, osobami zadowolonymi w związkach, a nie lawirującymi kretynami, których kłamstwo zawsze gubi :P

jeśli te stosuki od początku nei są prawdziwe", to po chuj mi taka "przyjaźń". czy ty w ogóle blondas z kimś się szczerze przyjaźnisz, czy wszystkie twoje przyjaźnie są pseudo ?

"Kłamstwo to wynik..." czego ? :P

kiedy ktos oszuka, raz drugi, trzeci, to po co dawać kolejna szansę, jesli znów bedzie to samo? :)

Wszystkie są szczere, choć nie jest ich wcale wiele. W każdym razie wiem, co Przyjaźnią nazwać mogę. Zacznijmy od tego, że sam siebie nie oszukuję. Przyjaciół nie muszę, nie chcę i nie ma najdrobniejszej potrzeby. Jestem szczery, ale rzadko do bólu. Kłamstwo jest wynikiem braku szczerości. Tego, że musisz coś ukryć... To smutne, ale większość jednak musi.

Gość de dragao123
Blondas, sam sobie przeczysz. Skoro mentalność ta sama, to co się zmienia ? Nic. A to oznacza że ani przedtem ani potem to nie była przyjaźń. Przyjaźń nie zna kłamstwa, fałszu, kombinowania. Brzydzi się takimi cechami. I kończy się w momencie, kiedy pojawia się pierwsze kłamstwo. My możemy jeszcze nie wiedzieć, że zostaliśmy okłamani, ale nasza przyjaźń w tym właśnie momencie już się skończyła. Uświadomienie sobie tego przyjdzie z czasem, gdy dowiemy się że zostaliśmy okłamani. Czasami jest w życiu tak, że dzieją się rzeczy po których nic już nie jest takie samo. I tak jest w przypadku kłamstwa w przyjaźni.

Gość de dragao123
"Jak to nie? Te same osoby, ta sama mentalność, podobny stosunek... Tylko że jedna wie więcej, niż wiedziała wcześniej." - skoro ta sama mentalność to będzie kłamać dalej. A więc z przyjaźni nici.

Gość ...niecierpliwa...
Hej ................. niebieskooki-blondas Brawo za trafność wypowiedzi!!!! Kurcze ...... yhm....masz tylko jeden nick?

Gość po klamstwie nic nie bedzie ju
takie samo jak wczesniej. zawsze bedzie ten uraz do takiej klamczuchy czy klamcy.

Gość ...niecierpliwa...
do ..... de dragao123 Nie rozumiesz przekazu Blondasa, że tak naprawdę to tej przyjaźni nigdy nie było!! ...

Gość ...niecierpliwa...
No, no blondasku ......a szkoda, że tak rzadko tu bywasz. Miło przeczytać coś przemyślanego i konstruktywnego.:):)