Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Nataszy

Slub szwedzki na 'weselu'

Polecane posty

Gość mama Nataszy

Napisalam 'wesele' w cudzyslowiu,bo to raczej przyjecie . Bierzemy skromny slub, zaproszonych jest 24 os., impreza ma sie odbyc na swiezym powietrzu.,Planujemy 5 dan na cieplo+ salatki+ przekaski typu wedliny, oliwki itp. Zastanawiam sie jednak nad tymi daniami na cieplo, mamy termosy,ktore utrzymaja cieplo,idealne na stol szwedzki, slub bierzemy w Anglii i chcielismy typowo polskie potrawy. Nie wiem jednak co podac? Zeby nie bylo przy tym godzin sleczenia w kuchni- kurczaki, golonka i szczerze mowiac nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. Macie jakies pomysly?

Gość bez nicka i podszywów
a nie chodziło ci czasem o szwedzki stół na "weselu" ?:P

Gość zdzisia misia
DANIA GŁÓWNE Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem Rolady śląskie Zestaw surówek Surówka z kapusty pekińskiej Ziemniaczki z koperkiem - lub te kluski wyżej Deser lodowy Półmisek pieczonych mięs Półmisek wędlin śledzie jajka w sosie tatarskim grzybki marynowane np jeszcze szaszłyki lub strogonoff no i kawa herbata wedle życzenia

Gość mama Nataszy
no o stół oczywiscie mi chodzilo. Glupia pipa ze mnie:)

Gość zdzisia misia
np jeszcze może być barszczyk z krokietem, pasztecikiem, udka z kurczaka faszerowane, golonka jak wspomniałaś, pałeczki z kurczaka pieczone, zestaw surówek, z napoi soki, napoje gazowane, i ciasta lub ciasteczka na przegryzkę :) oczywiście do wyboru te dania wszystko na raz za dużo :P

Gość bez nicka i podszywów
ja ostatnio przez te upały też myślę ze spowolnionym tempem :P

Gość mama Nataszy
Dzieki zdzisia misia,ale rosol to chyba sredni pomysl... Troche namieszalam,ale przyjecie to stol szwedzki,wiec pierdzielic sie z rosolem i makaronem raczej nie bede:)

Gość zdzisia misia
:) zawsze możesz jakiś krem podać zamiast rosołu, a reszta dań w miarę ci odpowiada? próbowałam takie typowo PL napisać np ja jestem w woj. śląskiego i tu kluski śląskie na każdej imprezie typu wesele itd :)

Gość mama Nataszy
Salatki mam juz wymyslone, grzybki,sledziki,ogoreczki tez beda, caly czas jednak mysle o tych daniach na cieplo, czy 5 do wyboru to przesada? Moze podac te kurczaki,golonki, zapiekanke serowa z makaronu i to wszystko? Poza tym, duzo przekasek, wedlin itp. Nie wiem, glupieje juz, nie chce,zeby goscie glodni byli...

Gość mama Nataszy
a jak sie zdzisiu robi udka faszerowane? No i sorry za ignorancje, co to sa te rolady?

Gość zdzisia misia
ajć rolaski schabowe miało być :) zaraz wyślę ci kilka przepisów ze zdjęciami żebyś mogła sobie wyobrazić jak to wygląda po zrobieniu :)

Gość zdzisia misia
roladki schabowe * ;)

Gość mama Nataszy
Dziekuje, te udka wygladaja fantastycznie, roladki tez:)

Gość zdzisia misia
ładnie wyglądają i są smaczne ;) takie nadziewane różnymi warzywami, szynką sosami itd :)

Gość klaudyna80.
zapraszam na super stronke www.intymnosc.pl/aff/7733 na pewno znajdziesz cos dla siebie :)

Gość mama Nataszy
dzieki klaudyna,ale ja szukam przepisow kulinarnyh a nie sposobow na powiekszenie tego czy tamtego...

Gość -Lenka-
Jesli slub w anglii to nie serwujcie sledzi czy grzybkow marynowanych, bo Brytole jak to widza to im sie cofa...