Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbinnnkaaa

Noworodek bardzo mało śpi

Polecane posty

no to moze i nie bylo modyfikowane, w kazdym badz razie piersia mnie mama nie karmila. nie kloce sie bo jak mi mama to opowiadala to takie tematy nie byly mi szczegolnie bliskie. a teraz kiedy sama sie spodziewam to chlone wszystkie mniej lub bardziej prawdziwe wiadomosci z zycia mam i ich maluchow :) które jak to sie okazuje moga byc weryfikowane na forach takich jak ten :)

Gość weselna pani
bela moja przyjaciolka odstawila dziecko 5 tyg po porodzie, miala full pokarmu dziecko pieknie jadlo a ona pewnego dnia chciala sie najesc grzybow i kielbasy poprostu...bezmyslna :/

za mna chodzi caly czas ser feta, losos wedzony i biale wino, ale trzymam sie dzielnie :)

Gość weselna pani
do autorki im wiecej bedziesz malego przystawiac tym bedzie wiecej pokarmu, jak maly spi przystawiaj laktator i sciagaj mleko wtedy z dnia na dzien bedzie go coraz wiecej, masz malo mleka bo dajesz sztuczne z czasem pokarm sztuczny wyprze pokarm naturalny bo bedziesz go dawac coraz wiecej myslac ze Twoj pokarm nie zaspokaja potrzeb dziecka a ono jest malenkie ma jeszcze czas na wypracowanie piersi, dawaj dziecku possac!! nie dawaj smoka, niech się wyżyje na piersi i pozytek prosty pokarmu wiecej naplynie

Gość weselna pani
oj tak wiem jak to jest bello, ktory tydzien?

Gość akrylik
ja akurat w ciazy jem wszystko, nie pije alkoholu, a co jest zlego w fecie, albo lososiu?

no fety nie powinno sie jesc ze wzgledu na bakterie listeria, i nalezy unikac wedzonego miesa i ryb bo to jakby nie bylo surowe tylko odymione. moj ginekolog powiedzial mi tez ze nie powinno sie tez jesc grilowanego miesa bo obrobka termiczna jest zbyt niska

Gość weselna pani
losos moze zawierac włośnia krętego = smierc dziecka i grozne zatrucie

Gość akrylik
a ja codziennie jem sushi, a za 5 dni mam termin i gin mi pozwolil, wrecz powiedzial, ze to bardzo zdrowe dla dziecka

Gość akrylik
zaznaczyl, ze tylko z pewnego zrodla...

Gość weselna pani
no widzisz to nie znaczy ze kazdy losos ma ale moze sie zdarzyc sera plesniowego tez nie wolno

Gość weselna pani
nie otwiera mi sie..mi lekarz np zabronil pic niepasteryzowane soki typ martwit

Gość akrylik
a ja uwielbiam marwita soczki. macie bardzo restrykcyjnych lekarzy. moze ma to znaczenie, ze ja sie nie staralam o dziecko, wiec nie podeszlam do ciazy jak do odmiennego stanu, tylko zylam dalej normalnie. a trafilam na lekarza, ktory to pochwalal...

" bela moja przyjaciolka odstawila dziecko 5 tyg po porodzie, miala full pokarmu dziecko pieknie jadlo a ona pewnego dnia chciala sie najesc grzybow i kielbasy poprostu...bezmyslna :/ " a co przeszkadzaja grzyby i kielbasa? bo nie rozumiem?? ja karmilam 12 miesiecy i jadlam wszystko, bez zadnych wyjatkow. jakies wyrzucanie pewnych skladnikow z diety to kompletna bzdura.

Gość weselna pani
no 5 tyg po porodzie to chyba zawczesnie na smazone i gezyby szczegolnie w okresie mozliwoscie wystapienia kolki??

Gość weselna pani
grzyby* bela sluchaj poradnikow nie pani powyzej..trzeba stopniowo wprowadzac i sprawdzac jak dziecko toleruje a nie sruuuuuuu na raz wszystko dziecko wysypane i nie wiadomo z czego i zaczynac od nowa sprawdzanie , najlepiej powoli jesc od porodu jak poradniki mowia spokojnie i dodawac wyskokowe rzeczy ja tez karmilam 12 miesiecy i z czasem jadlam wszystko, ale dodawalam nowosci raz na tydzien

Gość akrylik
ja jak juz mowilam jem wszystko, a z cytrusow niby dlaczego trzeba rezygnowac? w zimie jak mialam infekcje to nawet pilam sok z cytryny z czosnkiem, imbirem i miodem

Gość weselna pani
haloooooooooooo nie mowimy o ciazy tylko o karmieniu Ty na razie urodz!!!

Gość weselna pani
ja zaczelam od jablek, potem banany, wisnie, brzoskwinie,

Gość OTO PROSZEE
Aby dziecko rozwijało się prawidłowo w okresie karmienia piersią należy zrezygnować z picia alkoholu (także wina i piwa), napojów zawierających kofeinę (kawa, mocna herbata, coca - cola). Przeciwskazane jest również palenie papierosów, gdyz nikotyna przenika do mleka matki. Nie wolno tez przyjmować żadnych leków bez wskazań lekarskich. Uważać należy również na pokarmy ciężkosrawne, mocno wysmażone, pikantne, wzdymające (kapusta, warzywa strączkowe) oraz na niektóre owoce i warzywa (owoce cytrusowe, truskawki, śliwki, pomidory, papryka, soja, orzechy, migdały)

Gość akrylik
dowiedziono, ze dziecko juz w brzuchu jest wrazliwe na smak tego co je mama i przyzwyczaja sie do tych samych smakow i podobno ma w przyszlosci podobne preferencje...

czy ja wiem ja to mam fazy od poczatku ciazy. przez tydzien wcinam dzien w dzien to samo a potem nie moge na to patrzec heh w pierwszym tyg zazeralam sie sledziami, potem mialam smaka na jajka,potem byl tydzien na placki ziemniaczane, nektaryny,czekolade, brokuły, barszcz, pomidory... wiec nie wiem jak sie to ma do preferencji wydaje mi sie ze organizm sie dopomina o to czego mu brakuje

Gość weselna pani
to nie chodzi o smaki akrylik, to chodzi o uczylenie na niektore rzeczy

Gość akrylik
to sie tyczy ciazy powyzej 28 tyg. wczesniej odczuwanie smaku jest niemozliwe, a nawet bolu plod nie czuje wczesniej...

Gość weselna pani
zycze Wam powodzenia :) w karmieniu piersia i diecie poporodowej ja juz mam to za soba :) obecnie moj synek ma 16 miesiecy :) dacie rade byleby skazy bialkowej nie bylo i innych pieronstw

nic nie wiem na temat diety poporodowej albo w trakcie karmienia. juz w szpitalu dzien po porodzie jadlam wszystko. pilam herbaty z cytryna, jadlam smazone, grillowane, przyprawiane, kapusty, grochy itd. karmilam 12 miesiecy. mialam bardzo dobra laktacje. mlody nie mial kolek ani nie widzialam u niego jednej krostki przez cale zycie. wiec nie mam pojecia o czym mowicie. oczywiscie alkohol i uzywki przedostaja sie do mleka. ale co zlego w cytrusach i grzybach?? skoro nic sie nie dzieje to czemu mialabym sobie cokolwiek odmowic? jak dla mnie dieta w czasie karmienia to kompletna bzdura.

podzielam zdanie ZDesperowanej Żony... nie ma czego takiego jak za chudy , mało wartościowy pokarm...