Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość być w ciążyyy

Czy któraś z Was zaszła w ciąże 10 dc przy cyklach 28 dniowych?

Polecane posty

Gość być w ciążyyy
a u mnie--->Mówię, że do roku to norma, że można nie zajść...A robiłaś jakieś badania?

Gość być w ciążyyy
rilla---> Ale przecież przy takiej długości cyklu, to 9dc, to jak najbardziej jest możliwe :). No niby mniejsza szansa niż powiedzmy 13, 14 dc, ale jednak można zajść. No jak byś zaszła 20 dc, to by było zdziwko, przy regularnych cyklach 28/29 dniowych :). Świadczy to o tym, że jesteście płodni jak trzeba :)

A u mnie - może za dużo o tym myślisz? Moja kuzynka tak bardzo chciała, że przez 4 lata nie umiała zajść. Potem trochę popuściła, kupiła psa,którego traktowała jak dziecko, zaczęła budować dom i postanowiła poczekać ze staraniami, aż dom będzie. No i od razu zaszła w ciążę. A termin dokładnie mam na 1 października, ale ponieważ odchylenia 2 tygodniowe są w normie, to mam nadzieję mieć dzidzię już we wrześniu:)

Wiesz niby normalne, ale mój mąż strasznie dużo pali, niezdrowo się odżywia i w ogóle, więc myśleliśmy, że te kijanki jakieś słabsze będą przez to ;)

Gość A U MNIE
DZIEWCZYNY, NIE ROBILAM JESZCZE ZADNYCH BADAN, NIE JESTEM AZ TAK BARDZO ZDESPEROWANA, BRALAM TABSY PRZEZ 6 LAT ODSTAWILAM 10MCY TEMU I POSTANOWILISMY,ZR DAMY SIE WYKAZAC LOSOWI:) A CZAS LECI I NIC SIE NIE DZIEJE... A PSA JUZ MAM OD ROKU, I KOTA, I SZCZURA ;)) KIEDYS NAWET WRECZ SIE ZARZEKALAM ZE NIGDY NIE BEDE MIEC DZIECI...... I BOJE SIE ,ZE TO TERAZ JEST KARA ZA TO, ZE TAK GLUPIO GADALAM..... NIE POMYSLALAM ZE KIEDYKOLWIEK MI SIE TAK ODMIENI....

Gość być w ciążyyy
Aha, ja jestem z października ;). A czułaś owulację? Ja długo czułam, ale jakoś z pól roku temu przestałam czuć, tzn. czułam że mam bardziej mokro, że to płodne dni, ale nie czułam bólu jajnika, a wcześniej mocno potrafiłam go czuć. Ostatnio znów czułam ten ból...

Gość być w ciążyyy
rilla---> Ja za bardzo nie wierzę w to gadanie o złym odżywianiu, paleniu, że to ma jakiś wpływ, no pewnie ma, ale bardzo mały, śladowy...Jak para jest zdrowa, to na pewno coś takiego nie ma wpływu.

Gość być w ciążyyy
a u mnie---> Może jeszcze Ci się po tabletach gospodarka hormonalna nie unormowała...ale spokojnie, jeszcze nie masz powodów do zmartwień :)

Gość być w ciążyyy
a u mnie---> Może jeszcze Ci się po tabletach gospodarka hormonalna nie unormowała...ale spokojnie, jeszcze nie masz powodów do zmartwień :)

A u mnie - nie panikuj :) 10 miesięcy to jeszcze mało, po prostu o tym nie myśl za dużo, a już tym bardziej się nie nakręcaj, że to jakaś kara za głupie gadanie!!! trzymam kciuki! Czułam w trakcie owulacji przeważnie ból jajnika. Czy w styczniu czułam to nie pamiętam, ale na pewno jajnik bolał w dniu w którym miałam dostać okres. Potem przez pierwsze tygodnie ciąży czasem pobolewał.

Gość być w ciążyyy
Jakoś do końca nie mogę wyobrazić sobie siebie w ciąży ;)

Gość być w ciążyyy
rilla---> A jak z ginekologiem, chodzisz przez ciążę do tego, co zawsze, czy jakiegoś innego?

Ja też nie mogłam :) Teraz dla odmiany nie mogę sobie wyobrazić, że pójdę do szpitala i wrócę z dzidziusiem, którym będę musiała się opiekować 24h na dobę. To na razie abstrakcja dla mnie :) Tego chyba człowiek nie może sobie wyobrazić. To trzeba przeżyć:)

Gość A U MNIE
NIE WIEM CZY TO PRZEZ TABSY... OKRES MAM REGULARNIE, OWULACJ TEZ CZUJE, NIEPOKOI MNIE TO ZE WOGOLE PODCZAS CALEGO CYKLU MAM TYLKO BIALY METNY SLUZ, W OGOLE NIE MAM PLODNEGO SLUZU ...

Po wyprowadzce z mojego miasta dojezdżałam do mojego gina 24 km, ale jak zaszłam w ciążę uznałam, że wygodniej będzie poszukać jakiegoś bliżej, więc zmieniłam zaraz po 1 wizycie potwierdzającej ciążę. Minus jest taki, że ten gin w przeciwieństwie do tamtego nie robi USG co wizytę no i że nie chce płci zdradzić, bo powiedział, że najlepsza jest niespodzianka. No, ale plus taki, że nie tłukę się 2 autobusami w jedną stronę, tylko mąż przed pracą mnie zawozi i odwozi do domu.

a u mnie - jak Cię to tak bardzo niepokoi to idź do lekarza i mu powiedz o swoich obawach. A tabsy ja też brałam :)

Gość być w ciążyyy
Aha. Trochę dziwne, że nie chce Ci płci powiedzieć, no chyba że nie chcesz znać ;). Chodzisz prywatnie?

Gość A U MNIE
rilla_marilla ---------- A ILE BRALAS TABSY? I PO JAKIM CZASIE OD ODSTAWIENIA ZASZLAS? I JESZCZE JEDNO PYTANIE :) CZY MIALAS PLODNY SLUZ PO ODSTAWIENIU? DO WAS KOBITKI TEZ MAM TO PYTANIE, CZY ZASZLYSCIE W CIAZE POMIMI TEGO ,ZE NIE MILAYSCIE PLODNEGO SLUZU??? :) :)

Gość być w ciążyyy
a u mnie---> Mam prośbę możesz wyłączyć caps locka? ;). Co do śluzu, to Ci nie powiem za wiele, bo nie wiem, no powinnaś mieć śluz płodny...A pytałaś o to lekarza?

Ja chcę, ale mąż nie chce. Raz przed usg męczyłam gina, że ma mi powiedzieć, a on się droczył, że po co mi to, że niespodzianka lepsza i takie tam. No a potem zawołał męża na USG więc już nic więcej nie mówiłam tylko gapiłam się pytającym wzrokiem na lekarza, a on się tylko głupio uśmiechał :) Zobaczymy jak się urodzi :)

Gość A U MNIE
JUZ WYLACZAM :) sorki myslalam,ze tak jest bardziej czytelnie:) nie pytalalm lekarza. w sprawie dziecka jeszcze u niego nie bylam, wybieram sie w nastepnym tygodniu, bo teraz mam okres. folik biore juz od dawna:)

Gość być w ciążyyy
Wiesz jak chcesz wiedzieć, to powinien Ci powiedzieć, mnie by to wkurzyło.

Gość być w ciążyyy
a u mnie --->Dzięki za wyłączenie ;). Po tym Twoim pierwszym poście trochę przemawia desperacja, rozumiem 10 miesięcy, to już trochę jest, no ale chyba dla świętego spokoju musisz udać się do lekarza, ale jeszcze uzbroić się w cierpliwość i czekać...No i luzik przedewszystkim...:)

Mnie też najpierw wkurzyło, ale potem uznałam, że lepiej nie wiedzieć, niż jakby miał się pomylić i bym się już psychicznie nastawiła, a tu potem szok. Ale nie wykluczam, że na następne USG nie wezmę męża i pomęczę gina :P

Gość być w ciążyyy
rilla---> A którym miesiącu już miałaś widoczny brzuszek? :)

W 7 tyg spodnie zaczęły się robić lekko ciasne. Brzuch pojawił się już w 3 miesiącu i dość regularnie powoli rósł, ale długo wyglądał jakbym sobie po prostu przytyła. Pod koniec 5 miesiąca zaczął wyglądać jak ciąża, a teraz pod koniec 7 miesiąca na moje oko to jest ogromny, ale porównania nie mam, bo nikt w rodzinie ani wśród znajomych w ciąży nie jest.

A u mnie - brałam 2 lata, zaszłam po 10 miesiącach od odstawienia tylko tak jak pisałam - ja się nie starałam o dziecko - był tylko przerywany, a na całość dopiero w 2 połowie. Raz poszliśmy na całość 9 d.c. i od razu dzidzia. A śluzowi to ja się nigdy nie przyglądałam, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć.

Gość być w ciążyyy
No to chyba tak standardowo :). A dużo przytyłaś?