Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena789

Jeżeli masz jakiś problem napisz

Polecane posty

Gość Magdalena789

Cześć ma na imię Magda jestem na drugim roku psychologii pomogę wam jak potrafię najlepiej rozwiązać wasz problemy ;) uwierzcie znam się na tym jestem kobietą jak każda z was też przechodzę różne rozterki , macie jakiś problem po prostu napisz do mnie

Gość Ja xD
Mam do Ciebie pytanie- bo od jakiegoś czasu nie miesiączkuje jest to spowodowane tym że zbyt szybko schudłam... nie miałam jeszcze okazji iść z tym do gina, wiem że powinnam nie musisz pisać. I mam do Ciebie pytanie czy skoro aktualnie nie miesiączkuję to czy mogę zajść w ciążę, czy jest to niemożliwe?

Gość Magdalena789
do Jaxd:::Witaj tak powinnaś udać się z tym do lekarza zbyt szybka utrata wagi może być dla Ciebie niebezpieczna nie tylko może przesunąć okres ale również może zaszkodzić twojemu organizmowi ... a od jakiego czasu nie miesiączkujesz ?

Gość Ja xD
Tak naprawdę to od roku, ale jakoś nie mogę sie wybrać do ginekologa, pewnie dklatego że opucz braku okresu nie mam zadnych innych problemów, zadnych bulów itp. wiem że powinnam, jak uważasz bo poznałam teraz fajnego faceta czy jeślibyśmy uprawiali seks to czy mogę zajść w ciążę?

Gość Magdalena789
do Jaxd: Koniecznie musisz się wybrać do ginekologa ! taki brak okresu może oznaczać różne schorzenia i choroby lub też zaburzenie hormonalne ;p jeżeli chciałabyś z nim uprawiać seks zabezpieczcie się , stosunek bez żadnych środków anty może być dla wasz za bardzo ryzykowny

Gość Ja xD
Ale myślę że jest małe prawwdopodobienstwo zajscia w ciąże jeslli nie miesiączkuję, więć może jeszcze gdybyśmy użyli prezerwatywy to by wystarczylo? Bo nie ma tabletek antykoncepcyjnych bez recepty a ja nie chce już czekać, zanim pójdę po nie do ginekologa.

Hej Madziu wiec jak pisalam wczeniej dzis mam 11dc i wlasnie wysapil silny bol jajnika jak podczas owulacji, i ciagnacy slluz, ale wlasnie moje cykle trwaja 28 dni mniej wiecej, a z tego by wynikalo ze trwa 22?? wlansie nie wiem jak mam to rozumiec, czy to owulacja//??

Gość Magdalena789
do jaxd:tak prezerwatywa powinna wystarczyć ale pamietaj wybierz się do ginekologa

Gość Magdalena789
do laura1212: witaj nie masz się czym martwić bój jajników i ciągnący się śluz może oznaczać owulację poczekaj jeszcze parę dni niedługo wszystko się wyjaśni

Gość svfsssssssssssss
w jakim wieku pierwszy raz do ginekologa?

Ja mialam 15 lat jak bylam 1 raz a teraz mam 20 i jest to juz norma ;) wiec nie masz sie czego obawiac :) a ile masz lat?? do madzi: walsnie nie wiem jak teraz sobie wyznaczyc dzien @, a przede wszystkim dni nieplodne ;) hm..

Gość Magdalena789
do svfsssssssssssss: witaj w moim przypadku było to w wieku 17 lat , powinnaś do 18 raku życia mieć już choć pierwszą wizytę u ginekologa

Gość Magdalena789
do laura1212: musisz poczekać chyba na ten okres bo nie ma co wyznaczać jak nie jesteś na sto procent pewna kiedy nastąpi owulacja

Gość svfsssssssssssss
niedługo 20 mi stuknie,nie współżyje ,ani nic takiego ,ale muszę się w końcu przełamać i iść:D

Gość THEEEND
Mam 33 lata i jestem od zawsze sam.Prawiczkiem nie jestem ale nigdy nie byłem w związku, tak naprawdę nie wiem jak się żyje z kobietą.Ba nawet nie wiem czy byłem na randce(te spotkania które miałem trudno nazwać w ten sposób) Jestem dla kobiet nudny, nie potrafie z nimi rozmawiać, nie potrafie zainteresować swoją osobą.Zazwyczaj po minucie już nie wiem co powiedzieć.Kasy też nie mam więc ten argumen odpada, podobnie uroda, można mnie sklasyfikować jako przeciętniaka.Z wiedzą też słabiutko nawet studiów nie ukończyłem.Co prawda jestem na trzecim roku ale w bylejakiej prywatnej uczelni.Praca mało płatna, ciężka i nie pewna.Mieszkanie -kawalerka, właściwie to chyba powroce do rodziców, przynajmniej nie będę musiał opłacać. Atutów brak .Niestety nie mam szans na zdobycie kobiety do której coś czuje, wszystkie mnie olewają.Czuje się coraz bardziej jak dziwadło.Zasadnicze pytania które sobie stawiam to PO CO JA ŻYJE i JAK DŁUGO JESZCZE.Taka wegetacja bez żadnej nadziei jest jak piekło na ziemi. I co mi radzisz psycholożko ?

Gość Magdalena789
do svfsssssssssssss: nie masz co odkładać wizyty pójdź i sprawdź czy wszystko z tobą jest w porządku strach odstaw na boczny tor ;) nawet jeśli nie współżyjesz wybierz się do ginekologa

Gość svfsssssssssssss
masz rację ,im szybciej tym lepiej;] dzięki za poradę

Gość Ja xD
Dzięki Madziu za rady ;-)

Gość Magdalena789
do THEEEND: Witaj nie mów że jesteś nudny i przeciętny musisz uwierzyć w siebie , nie zniechęcaj się od razu na pierwszej randce , zastanów się co robisz źle i co możesz w sobie zmienić , pierwsze co uwierz w siebie , jest tyle tematów do rozmowy z kobitą wypytaj się czym się interesuję co lubi jakie filmy co lubi czytać znajdzie wspólne zainteresowania ... Uwierz w to , nie zastanawiaj się dlaczego żyjesz nie popadaj w depresje weź się za siebie , każdy z nas jest wartościowym człowiek tylko musisz to znaleźć w sobie ...

Gość icoterazsiepytam
cześć Magda, mam do Ciebie dość krępujące pytanie- mam 18 lat, bardzo długo zwlekałam ze straceniem dziewictwa, czekałam na tego 'jedynego'. ale zauważyłam, że moja błona ma dziwny kształt.. miesiączkuję regularnie, ale nie ma mowy o używaniu tamponów, nawet tych mini. nie wiem co robić, czy czeka mnie chirurgiczne nacinanie błony? tutaj link poniżej jak wygląda mniej więcej moja błona (taa ostatnia na dole , tyle tylko, że moja jest jeszcze bardziej ''zrośnięta'' .) http://www.sex.strefa.pl/blony.html proszę o pomoc

Gość Magdalena789
do icoterazsiepytam: moim zdaniem powinnaś zgłosić się z tym problemem do ginekologa stwierdzi on czy kształt twojej błony ma wpływ na życie seksualne

Gość icoterazsiepytam
byłam już u ginekologa na typowych badaniach, ale nie zapytałam o błonę, a kolejny raz badanie przez odbyt jakoś mi się nie uśmiecha. ale dzięki za odpowiedź. pozdrawiam ;)

Gość chce ale sie boje!
hej Magda! mam problem bardzo chce miec dziecko mam problemy zdrowotne i moge miec duzy problkem z zajsciem w ciaze. staramy sie jednak paralizuje mnie strach przed porodem. z jednej strony chce mniec dziecko z drugiej boje sie bolu. co mam z tym zrobic?

Gość Magdalena789
do chce ale sie boje!: Witaj to że się boisz porodu to jest normalne każda z nas się tego boi , boimy się nie znanego .. Ale nie możesz tylko o tym myśleć tak negatywnie , każda z nas przechodzi inaczej poród , ale sam fakt bycia w ciąży dla kobiety jest czymś pięknym , musisz myśleć pozytywnie że nie bedzie tak źle że wytrzymasz to ... A ten mały skarb co ci się urodzi bedzie wielkim wynagrodzeniem i szybko zapomnisz o porodzie...

Gość chce ale sie boje!
no ok a co moge zrobic faktem pogarszania sie relacji miedzy mna a mezem? spowodowane jest to moimi problemami zdrowotnymi.

Gość chce ale sie boje!
no ok a co moge zrobic faktem pogarszania sie relacji miedzy mna a mezem? spowodowane jest to moimi problemami zdrowotnymi.

Gość chce ale sie boje!
a co mam zrobic z faktem pogarszania sie relacji miedzy mna a mezem spowodowane jest to moimi problemami zdrowotnymi.

Gość do THEEEND
Ja widze to tak. Zrob ze swoich "wad" zalety... studiuje (niewaznie gdzie), mam mieszkanie, prace- po Twojej wypowiedzi widac,ze jestes ulozonym i myslacym chlopakiem. Jestes lepszy niz sam sie postrzegasz. A prace spobuj zmienic, zapisz sie na jakis kurs przekwalifikujacy, czy na angielski (tam mozesz spotkac kogos :) ). Naprawde w dzisiejszych casach bycie spawaczem jest lepiej oplacalne niz siedzenie i przerzucanie papierow w US. pozdrawiam Sonia

Gość wydaje mi sie
ze ktos tu potrzebuje material do pracy magisterskiej. Psychologie i socjologie skonczylam ok .5 lat temu do tego kursy i odpoweiednie certyfikaty oraz staz pod okiem najlepszych. Wiec dziewczyna radzić moze Wam jako jedna z Was, a nie jako ekspert.

Gość Magdalena789
do wydaje mi się: tak wydaje ci się nie nie potrzebuję tego do pracy magisterskiej po prostu chce pomagać osobą które tego potrzebują ;p