Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena789

Jeżeli masz jakiś problem napisz

Polecane posty

Gość majkawawa
ok, a więc skopiuję, mam nadzieję, że mi odpowiesz wiem, są dziesiątki takich tematów ale chcę opisać swój przypadek. 3 tygodnie temu próbowałam uprawaić seks po raz pierwszy, jednak po wprowadzaniu członka na jakiś 1cm (kilkanaście razy) strasznie mnie bolało i przerwaliśmy. wytrysku nie było. zastanawiam się, czy mogłam w taki sposób zajść w ciążę. wiem, że plemniki mogą być też w płynie ejakulacyjnym, ale nie wiem, czy on się wydziela ogólnie podczas pobudzenia, czy dopiero na krótko przed wytryskiem? okres się delikatnie spóźnia, ale możliwą przyczyną jest też przyjmowanie przeze mnie antybiotyku. tak na zdrowy rozsądek, mam w ogóle powody do obaw? proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję!!

Gość Magdalena789
do majkowaa: Witaj więc tak pojawienie się bólu jest normalne przy pierwszym razie może on być spowodowany np stresem ..tak plemniki występują w płynie ale jest ich około 10 % i nie są one takie silne żeby przetrwały w twojej pochwie (nie dadzą zapłodnić komórki jajowej .. płyn wydziela się podczas pobudzenia ... okres prawdopodobnie spóźnia się dlatego że przyjmowałaś antybiotyki a czy się zabezpieczyliście ?

Gość majkawawa
nie, nie było zabezpieczenia, bo wiedzieliśmy że raczej nie ma szans na przebicie błony i prawdziwy stosunek. to były tylko.. próby. głębokość naprawdę była banalna

Gość Magdalena789
do majkawawa: nie masz się czym martwić jeżeli nie doszło do wytrysku możesz być spokojna , spóźniajacy sie okres moze byc wynikiem przyjmowania antybiotyku

Gość majkawawa
mam nadzieję, że masz rację.. dzięki

Gość Magdalena789
do majkawawa: proszę

Magda w preejakulacie owszem znajduja sie plemniki i nie sa one w stanie dotrzec do komorki jajowej nie dlatego ze nie maja sily ale dla tego ze sa upośledzone. Po drugie nie jest to zaden plyn tylko sluz w ktorym znajduja sie sladowe ilosci uszkodzonych plemnikow. Po trzecie jak sama nazwa wskazuje preejakulat wydobywa sie przed wytryskiem a nie w wyniku pobudzenia jak piszesz. No i okres moze sie spozniać chociazby ze stresu bo obawia sie wpadki chwila relaksu oderwanie mysli i zajecie ich tak ze nie bedzie czasu myslec o ciazy. Zadko antybiotyk jest powodem spoznienia sie okresu[nie twierdze ze sa takie ktore moga] predzej to przez chorobe przesunela sie owulacja a wiec cykl mogl sie przedluzyc. Najlepiej wizyta u gina badz test ale jak dla mnie ciazy nie ma. Nie tak prosto zajsc w ciaze ;) udaje sie to 40 % par ktore kochaja sie bez zabezpieczenia w dni plodne z finalem w srodku wiec glowa do gory bedzie dobrze. Magda nie znam sie na psychologii wiec nie podwazam Twoich opinii ale jezeli chodzi o sprawy dot. ciazy itp nie sa raczej Twoja mocna strona. Super ze chcesz pomoc na pewno pomoze to nie jednej dziewczynie ale jak mozesz to udzielaj rad w dziedzinie ktorej sie ksztalcisz a sprawy zwiazane z ciaza i cala reszta pozostaw innym. Chcesz pomoc a mozesz zaszkodzic a po co ;) Mam nadzieje ze nie urazila Cie moja wypowiedz. Pozdrawiam

Gość Nasia :)
Wie tak jak napisalam wczesniej moge byc w ciazy ???? majac okres regularnie przez pewien czas?

Gość kaska00000000000
hej ja mam problem taki ze jestem w polowie opakowania yaz tydzien temu wyjechalam za granice zaczely sie jakies palmienia wrocilam po tygodniu mialam po pare kropelek krwi a dzisiaj wstaje i problem jest taki ze krem mam brazowa jak sie "podetre" co to moze byc !!?? prosze odpowiedz

Ja sie na tym nie znam ale powiem Ci ze jak bralam tabletki tez tak mialam :) to bylo w wrzesniu, zeszlego roku zaczelam nowe opakowanie tabletek 1 wrzesnia dostaklam okres i mialam go przez 16 dni do 16 wrzesnia :) poszlam do ginekologa powiedzial mi ze tak sie czasem robi, nawet jak dlugo zazywasz tabletki ja bralam przez dwa lata i tak mi sie zrobilo, powiedzial mi tylko ze musze je odstawic na pewnien czas, teraz juz nie biore :):):)

Teraz za to mam inny porblem :(:( pislaam o tym juz wczesniej (Zapomnialam Jeszcze dopisac ze 17 kwietna chlopak spuscil mi sie 30 kwietnia zrobilam ten test wyszedl negatywny ale caly czas mi sie wydaje ze moge byc w ciazy ? Gdy nacisne na piers wytryskuje mi sie taka wydzielina biala nie wiem nawet czy takie cos kiedys mialam ale zadnych jak narazie objaw nie mialam ) POMOCY!!!

Witam. Mam problem, o którym chciałabym z kimś porozmawiać. Nie może to być osoba z mojego otoczenia... zrujnowałabym sobie życie. Nie chciałabym również poruszać tego tematu na forum bo na pewno zostałabym skrytykowana za to co zrobiłam. Czy mogłabym poprosić Cię o mejla?

Gość kaska00000000000
dzieki za odpowiedz!! najlepiej bedzie jak jeszcze raz zrobisz test dla pewnosci!! powiem ci szczerze ze mam corke 2.5 letnia ale wiem na 100% ze nawet jak bylam w ciazy to niemialam zadnej wydzieliny z piersi!! niewiem jak to nazwac ale jak nacisne na sutka ale nie srodek tylko wokolo sudka na takie malutkie wypuklosci tez leci mi biala wydzielina ! niewiem czy pomoglam ale naprawde jak sie martwisz zrob test bo moze faktycznie niepotrzebnie sie martwisz a test wszystko rozwiaze!! pozdrawiam

Gość Jopek
Moja mama jest chora na nowotwór złośliwy i nie chce się leczyc :(

No wlasnie chcialam zrobic se test :) ale jutro ide do lekarza takze wszystkiego sie dowiem. moze ja mam urojona ciaze? jak caly czas o tym mysle itp bez przerwy niema sekundy minuty zebym o tym nie myslalam, w pracy jestem tak zamulona ze znikim nie umiem sie dogadac :(:(

Chcialas moje @@?? bo nie jestem teraz pewna ???

Gość majkawawa
Kamilla23: dziękuję, troszkę mnie uspokoiłaś. ale to dziwne, mam okres od dawna i jeszcze nigdy nie spóźniał mi się przez żaden stres (zakłądam, że często miewałam stresy a takich spóźnień nie pamiętam), jestem kłębkiem nerwów

I wlasnie przez to ze obawiasz sie ciazy moze spozniac Ci sie miesiaczka :) Postaraj sie nie myslec o ciazy :) Nasze organizmy nie sa maszynami i czasem zawodza a na spoznienie @ moze zadzialac nasza psychika;) Co do tabl. anty to jezeli sa to poczatki to przez pierwsze 3 msc. moga wystapic plamienia poniewaz musi sie unormowac gospodarka hormonalna:) I nie sugeruj sie tym ze ktos bral takie same i nie mial a Ty masz ;) Twoj organizm moze zupelnie inaczej reagowac niz organizm kogos innego. Jezeli jednak po 3 msc nadal beda plamienia musisz zglosic sie do gina bo tab. sa dla Ciebie prawdopodobnie za slabe. No i "regularne miesiaczki" w ciazy :) W ciazy nie ma normalnej misiaczki poniewaz @ to zluszczanie blony sluzowej macicy, a wiec jezeli zarodek zagniezdza sie w niej to podczas @ zostal by razem z nia wydalony. Natomiast moga w ciazy wystepowac krwawienia badz plamienia PRZYPOMINAJĄCE miesiaczke[poniewaz wystepuja w dniach w ktorych wystapila by normalna @ jezeli nie bylo by ciazy] kazde krwawienie/plamienie trzeba skonsultowac z lekarzem gdyz moga one byc nie grozne ale moga tez przepowiadac poronienie.

Gość majkawawa
wychodzę z siebie, ale postaram się przestać o tym myśleć. psychika to mi już faktycznie siada

Gość Nasia:)
patka1990@vp.pl Prosze:)

Mam pytanie do wszystkich lasek, czy w moim przypadku moglam by byc w ciazy?? bo juz rozne wersje slyszalam :(:(:( i tez juz pomalu wpadam w deprsje :(:(:(:( odpiszcie ktos:(

Chcialam bym aby udzieliła mi odpowiedzi Magdalena 789:*

Nasia jezeli masz normalny okres to o ciazy raczej nie ma mowy.Chyba ze sa to krwawienia/plamienia przypominajace @ ale sa mniej obfite to moze tak byc. A ta wydzieline ktora masz po nacisnieciu sa to kropelki czy jak? Wydzielina z piersi moze byc oznaka podwyższonej prolaktyny. Musisz pojsc do lekarza bo my tu mozemy gdybac tylko:)

Hej :) okres mam onrmalny dostaje regularnie. A Co do piersi to jak nacisne lekko to leci mi taka chocby biala woda nie wiem dlaczego i nie wiem czemu tak mam wczesniej chyba tak nie mialam mam to tylko jak nacisne :(:(:( ale pirsi mnie nie bola

Czy ta prolaktyna podwyzszona moze byc grozna ???:(:(

Gość magdalena789
do Nasi: W czym mogę ci pomóc ??

Pisalam na forum juz wczesniej o tym czy moge byc w ciazy jezeli dostaje normalny okres, kochalam sie z chlopakiem i spuscil mi sie 17 kwietnia 30 zrobilam test wyszedl negatywnie potem 6 maja dostalam okres byl normalny w czerwcu i lipcu dostalam tak samo, tylko nie pokoi mnie to ze jak nacisne na piers to leci mi taka biala wydzielina:( kolezanka wyzej napisala mi ze moze to byc podwyzszona prolaktyna??? nie wiem co o tym myslec czy to jest grozne

Prolaktyna jest hormonem przysadki. Jej podwyższone stężenie obniża poziom gonadotropin (zwłaszcza LH), zaburza mechanizm owulacji i prowadzi do niewydolności fazy lutealnej. Jej poziom jest względnie stały w cyklu miesiączkowym, lecz ulega zmianom w dobowym i jest wyższy nocą w porze snu. Stężenie prolaktyny podnosi się podczas stresu, w czasie urazu, po posiłku oraz w ciąży. W celu uzyskania jak najbardziej rzetelnych wyników prolaktynę należy oznaczać na czczo lub przynajmniej 3 godziny po posiłku i po kilkuminutowym odpoczynku. Badanie prolaktyny należy wykonywać po krwawieniu miesiączkowym, ale przed owulacją ponieważ zarówno menstruacja jak i owulacja mogą podwyższać wynik. Poziom prolaktyny może również podwyższyć współżycie oraz badanie piersi, z których należy zrezygnować przynajmniej na 3 dni przed planowanym badaniem. Najlepiej przeprowadzić badanie wraz z tak zwanym obciążeniem(po przyjęciu metoklopramidum) co może wskazać na hiperprolaktynemię czynnościową, którą stwierdza się, jeśli wynik po obciążeniu wzrasta ponad 10 razy. Jeśli wzrasta od 5-10 razy jest to łagodna hiperprolaktynemia czynnościowa i tylko w nielicznych przypadkach się ją leczy. Hiperprolaktynemia czynnościowa powoduje niewydolność ciałka żółtego,niepękanie pęcherzyków Graffa i zaburzenia miesiączkowania, mlekotok, jak również obniżenie libido, wahania nastojów i nasilony PMS. Najcześciej leczy się hiperprolaktynemię przy pomocy Bromergonu lub jego zamienników, zawierających Bromokryptynę. Leczenie może trwać do kilku lat. Przyjmowanie Bromergonu rozpoczyna się stopniowo ze względu na możliwość występowania skutków ubocznych w postaci nudności i wymiotów. Objawy takie jak nieregularne cykle i laktacja ustępują zwykle w ciągu 1-2 miesięcy od rozpoczęcia leczenia.

Gość magdalena789
jA nie mam co się tu wypowiadać świetnie zastępuje mnie Kamilla23 ona zna odpowiedź na każde wasze pytanie dla niej każda dzieczyna co pisze że spóźnia jej się okres jest w ciąży