Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebecon

czy ktoś zechce rozwódkę z dwójką dzieci-proszę o szcere opinie

Polecane posty

Gość bebecon

Jeżeli odejdę od męża czy mam jeszcze szanse na to by z kimś wartościowym się związać? Mam 28 lat, dwójkę małych, kochaniutkich dzieci. Jestem ładną kobietą. Wiem jednak,że mężczyźni nie chcą kobiet z dziećmi, które nie są ich, bo to wielki obowiązek i duże wydatki. Czy jest szansa, że ktoś nas trzech kiedyś pokocha?

Gość jesli masz prace
i mieszkanie, to czemu nie? masz? a czemu sie rozstajesz?

Nie bedzie to latwe ale nie jest niemozliwe. Masz racje, faceci glownie chca samotne, bez zobowiazan kobiety. Zabawic sie chca, zero odpowiedzialnosci i te sprawy... Ale gdzies tez ukrywaja sie prawdziwe perelki. Jesli jestes takiego godna, to uda sie. tylko ze wiesz, takiego to o swieczce. Na pewno latwiej jest kobiecie z jednym dzieckiem niz z dwojka. Nie mart sie. Ja mam 27 lat, syna 8 lat i pewne doswiadczenia za soba. Stad te moje wywody. :) Ale nie jest tragicznie.

Gość najdziwniejszy
jesli szukasz sponsora to musisz byc baaaaardzo ladna a jesli sama jestes wartosciowa to... no sama pomysl, czy chcialabys faceta z dziecmi

Gość najdziwniejszy
jesli szukasz sponsora to musialabys byc baaaaardzo ladna a jesli sama jestes wartosciowa to... no sama pomysl, czy chcialabys faceta z dziecmi

Będziesz miała trudno z tego względu ze na świecie panuje materializm i większość facetów na pierwszym miejscu stawia dobra materialne,wiadomo że dzieci kosztują a jak sobie pomyśli ze ma utrzymywać nie swoje dzieci to rezygnuje.Oczywiście na świecie są mężczyźni którzy nie są materialistami i maja inne wartości w życiu niż dobra materialne,wygoda i dobrobyt,takich ludzi jak ja jest bardzo mało,a jak są nie materialistami to logika ze nie gonią za materializmem i za dobrobytem a tym samym są po prostu ubodzy w materializm i koło się zamyka,bo ty chcesz faceta który potrafi was utrzymać na poziomie przeciętnego materialistycznego faceta i chcesz żyć w dobrobycie,a to jedno z drugim przeczy,w życiu nie można mieć wszystkiego,trzeba wybrać pomiędzy być a mieć.

Gość annodomini2010
Oczywiście, że masz szanse. Wolisz się męczyć w obecnym związku (zakładam że skoro się chcesz rozwodzić to nie z błahych pobudek) tylko dlatego że boisz się że nikogo nie będziesz miała w przyszłości? Życie i miłość to loteria, żeby wygrać trzeba grać ale i mieć szczęśćie

Gość takaniunia
Teraz, gdy modne jest spisywanie intercyz, masz większe szanse niż kobiety miały kiedyś. Jeżeli jesteś wartościową kobietą, to mężczyzna chętnie się z Tobą ożeni, tym bardziej, że przecież nie będzie ponosił żadnych kosztów na utrzymanie Ciebie i Twoich dzieci. A to, że poswięci im odrobinę swojego czasu też nie jest przeszkodą dla niego, jeśli lubi dzieci.:)

Gość mizantropka
autorko, mam kolezanke, ktora wprawdzie miala 1 dziecko poznala ( w necie) sensownego faceta (nawet z wygladu calkiem calkiem), mlodszego od siebie, z ktorym wziela slub i maja wspolnie dziecko. facet zaakceptowal jej dziecko z tamtym i naprawde sa wzorowa-poki co- para.

Gość też masz przexxxx
pomyśl masz też szansę wygrać w toto-lotka więc wygraj i problem utrzymywania ciebie i dzieci będzie rozwiązany może z bogatą babką łatwiej facetowi się zdecydować bo nie musi finansować obcych dzieci masz szansę na nowego udanego męża ...taką samą jak na wygrana w toto-lotka a w realu szanse jakieś są ale bardzo nikłe rozwodząc się musisz się nastawić na to że będziesz zawsze sama i że nikogo nie znajdziesz na stały związek....potrafisz żyć sama? Jesteś na to gotowa? Jeśli decyzję o rozwodzie podejmiesz z gotowością na samotne życie , nie licząc na szansę na innego faceta i na miłość.....to mając ważne powody możesz się rozwodzić. Bywa że życie przyniesie niespodziankę i coś nowego się pojawi.....ale nie licz za bardzo na cuda....choć ponoć się zdarzają...gdzieś tam i kiedyś Rozwód to ostateczność, to rozbicie rodziny.....niekoniecznie rozwód bywa dobrym rozwiązaniem.....no chyba że jest patologia i krzywda........więc przemyśl Możesz też podjąć trud naprawienia małżeństwa....przynajmniej dzieci będą miały ojca...bo wiadomo że ojciec na odległość to żaden ojciec i dzieci zawsze są poszkodowane