Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaaaaaaa

opuchlizna na oku...pomocy!!!

Polecane posty

Gość agaaaaaaaa

Wczoraj wieczorem zaczela mnie bolec prawa powieka tak nagle nie wiem od czego. Dzis jak wstalam to zobaczylam ze to prawe oko mam troche mniejesze bo pojawila sie opuchlizna. Czytalam ze to moze byc jeczmnien ktorego bardzo nie chce miec bo to okropnie wyglada i nie wyjde z domu z czyms takim. Nie chce siedziec w domu jak mam wakacja:(:( co zrobic zeby nie dopuscic to pojawienia sie tej krostki ktora jest przy jeczmieniu. Zaczelam juz pocierac obraczka zlota ale nie wiem czy to cos daje. Zalezy mi bardzo na czasie, chce zeby jutro juz tego nie bylo:(:( pomozcie mi prosze

Gość agaaaaaaaa
piszcie cos prosze....

Gość agaaaaaaaa
dodam ,że chodzi o oko saurona

Gość agaaaaaaaa
Raczej cala, wyglada to tak jakbym miala przymruzone jedno oko bo jest mniejsze

Gość agaaaaaaaa
i bardzo mnie to boli;/

A wyczuwasz gulkę jak dotkniesz powieki? Jęczmień to taka gulka właśnie jest... Jako dziecko często to miałam, zazwyczaj na dolnej powiece nad rzęsami tymi małymi

a nie leci Ci z oka ropa, albo jakiś płyn? Bo ja tak już miałam kilka razy w te wakacje i po prostu przewiałam :) i też miałam spuchnięte, tyle że mi leciała ropa i miałam oko ciągle takie wiesz, mokre.

Gość fgdgkedre3243
ja ci podam taki sprawdzony sposób że ci za dwa dni znikinie albo i jden. Po prostu birzerz pastę do żebów - taką zwykłą z duą ilością fluoru i nacierasz nią to miejsce jak trochę poleży to znowu nacierasz. Nie zostanie po siniaku nawet slad...

Gość bosanoga
to raczej nie jęczminień. Może nie zmyłaś wczoraj makeupu i dziś cię odczuliło? Albo spałaś na oku i sobie zatarłaś dlatego dziś masz spuchnięte. A masz zaczerwieniona gałkę? Czy tylko powieke spuchniętą?

Gość agaaaaaaaa
wiesz co wczoraj wieczorem jak dotykalam to wydawalo mi sie ze cos jest ale nie wiem bo teraz nic nie czuje

autorko ja miałam coś podobnego to nie był jęczmień ale miałam opuchniętą powiekę i guzik wiem skąd to się wzięło ... byłam u lekarza przepisał krople do oczu i maść po kilku dniach przeszło mi to

Gość wymarzona
rob oklady z herbaty,na opuchlizne pomoga.

Gość agaaaaaaaa
tylko powieka jest spuchnieta, nie mam zadnego zaczerwienienia. Teraz wydaje mi sie ze tak jakby ta opuchlizna jest mniejsza ale bol niestety dalej taki sam:( makijaz oka zawsze zmywam najpierw normalnie woda rozmazuje a potem zwyklym kremem nivea, robie tak od bardzo dawna i nigdy sie cos takiego nie zdarzylo...

Gość agaaaaaaaa
no i co lekarz nie powiedzial Ci czym to jest spowodowane? dziwne. Bylas u okulisty czy lekarza rodzinnego?

dobre będą okłady z herbaty, ale tez słyszałam, że pomaga ugotowane na twardo jajko. gorące w skorupce przykładać do oka. Mnie to pomagało.

Gość Ziele Świetlika
Najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza. A jeśli nie to: Idź do apteki, kup świetkik w saszetkach i okładaj ciepłym. Koniecznie ciepłym, cokolwiek przyłożysz - herbatę, rumianek. Oko "lubi" ciepło i taka opuchlizna zejdzie po ciepłych okładach.

Też kiedyś tak miałam. Weź sobie coś z prawdziwego złota, obrączkę, pierścionek, cokolwiek i pocieraj powiekę. To może być zalążek jęczmienia. Mnie zawsze pomaga na objawy, które opisujesz :)

Gość spali lili
ja tak miałam w tamtym roku. najpierw myślałam ze to jęczmień potem mi to spuchło a potem zrobił sie paskudny wylew (wyglądałam jakby mnie ktos pobił bo powieka też była sina) pojechalam na ostry dyżur do szpitala (he taki ostry że wyczekałam sie 5 godzin!!!!!!!!) lekarka myślała że mnie ktos walną i dała mi rewcepte na wit c i kropelki przeciw zapalne... zeszło mi to po 2 tyg. jakis czas później zaczełam czuc że cos mi się takiego samego robi tylko ze na drugim oku. Zczełam panikowac bo wiedzialam czym to pachnie, kolega z pracy poradził mi żebym sob ie ciśnienie zmierzyła bo moze to coś od tego (przy okazji źle sie czułam, byłam osłbiona i cały czas mi sie spać chciało) okazało sie ze mam bardzo niskie ciśnienie, nie miałam czasu zapisywacs sie do lekarza i znowu czekać huj wie ile (na prywatnego nie miałam pieniedzy) więc poszłam do apteki i tam mi kobieta doradziła takie tab do ssania na podwyższenie ciśnienia. Po nich wszystkie objawy ustąpiły i dodatkowo poprawiło mi sie samopoczucie. zbadaj sobie ciśnienie, jak coś to te tab nazywają sie Glucardiamid i kosztują ok5 zł.. mnie oko bolalo jakbym miała siniaka...

Mi raz spuchło, wyglądałam jakby mi ktoś przywalił - bo pod okiem też miałam spuchnięte, i się sklejało taką wysuszoną ropą. Okazało się że to objawy uczulenia jakiegoś były, lekarz dał mi mocny odczulacz i kazał pić wapno, zeszło na drugi dzień :)

Gość spali lili
ja tak miałam w tamtym roku. najpierw myślałam ze to jęczmień potem mi to spuchło a potem zrobił sie paskudny wylew (wyglądałam jakby mnie ktos pobił bo powieka też była sina) pojechalam na ostry dyżur do szpitala (he taki ostry że wyczekałam sie 5 godzin!!!!!!!!) lekarka myślała że mnie ktos walną i dała mi rewcepte na wit c i kropelki przeciw zapalne... zeszło mi to po 2 tyg. jakis czas później zaczełam czuc że cos mi się takiego samego robi tylko ze na drugim oku. Zczełam panikowac bo wiedzialam czym to pachnie, kolega z pracy poradził mi żebym sob ie ciśnienie zmierzyła bo moze to coś od tego (przy okazji źle sie czułam, byłam osłbiona i cały czas mi sie spać chciało) okazało sie ze mam bardzo niskie ciśnienie, nie miałam czasu zapisywacs sie do lekarza i znowu czekać huj wie ile (na prywatnego nie miałam pieniedzy) więc poszłam do apteki i tam mi kobieta doradziła takie tab do ssania na podwyższenie ciśnienia. Po nich wszystkie objawy ustąpiły i dodatkowo poprawiło mi sie samopoczucie. zbadaj sobie ciśnienie, jak coś to te tab nazywają sie Glucardiamid i kosztują ok5 zł.. mnie oko bolalo jakbym miała siniaka...

Gość agaaaaaaaa
chyba bede jednak musiala sie wybrac do lekarza jak nie przejdzie. chociaz bardzo nie lubie lekarzy;/