Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaAsiaAsiaaaa

tabletki osłonowe przy antykoncepcji??

Polecane posty

Gość AsiaAsiaAsiaaaa

Witam! Od kilku miesięcy stosuję tabletki antykoncepcyjne. Oczywiście miałam duże obawy przed rozpoczęciem ich stosowania ze względu na wszystkie skutki uboczne. Niestety moje obawy się sprawdziły :( Przytyłam 3kg, miewam humorki, a do tego zdecydowanie spadła mi ochota na seks;/ Ostatnio przeczytałam w jakimś magazynie, że stworzono tabletki osłonowe dla kobiet stosujących antykoncepcję. Słyszałyście o czymś takim?? Usuwają wodę z organizmu, zabezpieczają wątrobę. Niestety nie wiem jak się nazywają bo magazyn zgubiłam, ale może Wy wiecie jak się nazywają i czy są skuteczne??

Gość Basia_40
Tak, dokładnie to te :) dzisiaj nawet słyszałam ich reklamę w radiu. Stosował je ktoś?? Wiecie jak działają??

Gość tajasne
jak chcecie nabijać kasę Aflofarmowi to prosze. lepiej byłoby dobrac prawidłowo piguły.

Gość Basia_40
Aflofarm? To jakaś firma czy nazwa leku?? Jasne, że chciałabym aby tabletki antykoncepcyjne były prawidłowo dobrane i nie powodowały żadnych skutków ubocznych, ale moje powodują i nic na to nie poradzę bo to już drugie jakie stosuję i nie widzę żadnej zmiany. Może ktoś wreszcie wymyślił coś pomocnego dla kobiet i warto tego spróbować? ? Ja się chyba skuszę.

Gość maauśka30
wlasnie pytalam na innym temacie o te tabletki bo tez słyszałam o nich i chcialam sie cos dowiedziec ale nazwe zle wpisywalam i nic nie znalazłam fajnie ze ktos to tu napisał :-)

Gość tajasne
"Aflofarm? To jakaś firma czy nazwa leku??" Aflofarm to firma produkująca Asequrellę, a także Belisse, Lineę, MgB6 i całą stertę przeróżnych suplementów diety. mają zajebiście rozwiniętą reklamę, jak sie przysłuchasz to w radio co druga reklama to reklama produktu Alfofarm. "Jasne, że chciałabym aby tabletki antykoncepcyjne były prawidłowo dobrane i nie powodowały żadnych skutków ubocznych, ale moje powodują i nic na to nie poradzę bo to już drugie jakie stosuję i nie widzę żadnej zmiany." no to nie "juz drugie", a "zaledwie drugie". ja idealnie dobrane mialam dopiero szóste. "wreszcie wymyślił coś pomocnego dla kobiet i warto tego spróbować? ? Ja się chyba skuszę." wszystkiego mozna. ale cudów sie nie spodziewaj.

Gość maauśka30
przeczytalam przed chwila na jakims innym forum dziewczyna pisala ze bierze je od pół roku i znacznie lepiej sie po nich czuje i zwiekszylo sie jej libido tu jest link to tej wypowiedzi http://forum.gazeta.pl/forum/w,216,114355583,114468449,Re_Stracilam_ochote_na_seks_POMOCY_.html

Gość maauśka30
sorry aie potrafie teg wkleic nie wiem co sie dzieje skopiowałam wypoweidz Re: Straciłam ochotę na seks-POMOCY!! Autor: magdawrck 22.07.10, 18:19 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz a może zacznij brać tabletki Asequrella. mają one działanie osłonowe dla tabletek antykoncepcyjnych. ja je biorę już prawie pól roku. bez tych tabletek czułam dyskomfort, przytyłam,miałam problemy z cerą i chodziłam poddenerwowana. a teraz, wszystko wróciło do normy,mam w sobie wiele energii i co najważniejsze asequrella zwiększa libido. Polecam

Gość tajasne
reklama :) Asequrelli nawet nie ma pół roku na rynku :D

Gość farmaceutkaaaa
Ja przeanalizowałam skład tego suplementu diety... Według mojej wiedzy będzie miał następujące działanie: - mniszek lekarski (popularny mlecz) - pobudza łaknienie, działa żółciopędnie i żółciotwórczo - jak nie macie apetytu to powinno pomóc, - żeń-szeń - rzeczywiście podniesie poziom energii, bo jest adaptogenem, tylko czy ta dawka wystarczy?? - imbir - będzie działał przeciwwymiotnie, a także jako że jest to przyprawa, będzie powodował, że będziecie miały lepszy apetyt - ostryż, czyli kurkuma, to kolejna przyprawa i pewnie wiecie jak będzie działać - pobudza wydzielanie soków żołądkowych i żółci, a co za tym idzie zwiększa apetyt, - zielona herbata - dobry i skuteczny przeciwutleniacz, może fajnie działać i skutecznie wymiatać wolne rodniki... - witamina B6 dodana po to żeby preparat mógł byc suplementem diety, działa dobrze na zwiększenie wchłaniania magnezu, ogólnie dobrze wpływa na układ nerwowy. Zapraszam do apteki, ponieważ nabijecie kasę nie tylko Aflofarmowi, ale też nam - farmaceutom. A moja rada jest taka, że jeżeli antykoncepcja hormonalna aż tak źle na was działa to powinnyście zmienić tabletki na inne - wybór jest ogromny, albo zmienić metodę. Pozdrawiam i smacznego ;)

Gość Przed chwilą radio
podało, Że te tabletki to: ASEKURELLA :-)

Gość pierwszy raz z tabletkami:)
Witam! Ja tez słyszałam o tych tabletkach. Za dwa tygodnie mam iść do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Będą one moimi pierwszymi. Na ostatniej wizycie powiedzialam lekarzowi, że po lekach hormonalnych tyję, to stwierdził, że mam złą dietę. A boje się bo dawniej takie brałam i przytylam 20 kilo! przez 2 lata. Potem je odstawilam i zrzucilam- bez cwiczen- 10 kilo. Czy jest jakiś sposób na dobieranie odpowiednich tabletek? Czy bede musiała próbować i szukać do skutku? Bo po tej reklamie jestem w stanie zainwestować te 15 zł na aquarelle.

Gość tajasne
zainwestowac mozesz. najwyżej stracisz 15 zł co 20 dni :d

Gość pierwszy raz z tabletkami:)
właśnie;/ To też nie najlepsze rozwiazanie. Postaram się pogadać jeszcze z moim ginekologiem. Może tak zle nie bedzie.

Sądząc po składzie jest to badziewie jak wszystkie produkty tej firmy ale z kobietami to jak walka z wiatrakami...możemy sobie mówić że dany produkt jest do dupy ale i tak sugerując się reklamą wiele z was to kupi Z reszta nie wierzę w 'suplementy diety' jedyne co mnie przekonuje do status 'lek'

Gość Suplementy...
Przecież suplementy diety są żywnością, ten jest o tyle dobrą, że pobudza łaknienie jak to napisała Pani farmaceutkaaaa. Nie wierzę, że on cokolwiek chroni, nie wieże że pobudza, po prostu dobra reklama i cześto puszczana a obroty sięgają grubych milionów złotych. Lek musi mieć badania i jego rejestracja jest żmudna i ktoś to sprawdza. suplementy mogą być robione w garażu (takie przypadki też były) i puszczone na rynek dopóki się sanepid nie przyczepi. a sprzedać to można byle gdzie i nikt tego nie nadzoruje. żenujące jest podejście firm tzw. farmaceutycznych. które nabijają kasę czymś co podobno ma suplementować (uzupełniać dietę) a przedstawiane jest tak jakby leczyło... koniec wywodu, pozdrawiam.

Gość gdgg
Neomag forte tez jest tej firmy a dziadostwo straszne z tym ze ludzie to kupuja bo najtansze. rownie dobrze mogli by 10 zl na ulice wyrzucic bo tam chociaz ktos moze to znajdzie i zrobi pozytek

Gość Basia_40
Neomag akurat stosuję i jestem z niego zadowolona. A co do Asequrelli to trzeba by zapytać ginekologa i zobaczyć co powie. Jeśli któraś z Was będzie miała jakąś informację to dajcie znać bo ja mam zapas tabletek i w najbliższym czasie się nie wybieram :)

Gość tutku
Ja mam dobrze dobrane tabletki i nie mam żadnych skutków ubocznych, a i wątroba jak na razie się trzyma (miałam kilka razy badania). Tabletki biorę od prawie 3 lat.

Gość kwiatkowska pani
oslonowo przeciw infekcjom kobiecym i przy okazji na watrobe tez dobrze robia: lacibios femina :P jednak ogolnie jak tabsy dobrane sa dobrze, to nie powinno byc skutkow ubocznych (czyli najpierw badania estrogenow w 2-3dc plus progesteron, prolaktyna i tarczyca, zeby sprawdzic czy organizm dobrze funkcjonuje i na tej podstawie dobrac tabsy i powinno byc ok)

Gość mirosek
też byłam ciekawa co inni myślą ,,farmaceutkaaaa,, odpowiedziała chyba najbardziej rzeczowo na nasze pytania odnośnie tego leku. No cóż, polski naród ma to do siebie -WIARA CZYNI CUDA:) Jak uwierzymy, że jest to super lek to on będzie tak działał. Ja tabletki anty biorę od 17 lat, na nic nie choruję i nic mi nie dolega, nie tyję i nie chudnę. Myślałam, że wynaleziono coś ekstra ale z tego co tu przeczytałam to wole sięgnąć po maślankę, kefir czy jogurt :)

Gość mirosek
asekurella -ten lek miałam na myśli

Gość farmaceutkaasia
totalna bzdura,juz milion kobiet przychodzi do aptek i się pyta o ten"cud" jak reklamy działają na ludzi...

A czy to źle, że naturalne i ziołowe? Pani farmaceutka może nam powie, jak dla mnie, która faszerowała się toną chemii brzmi ciekawie i zdrowo i jako suplement i że dziewczyny polecają to dobrze wygląda....

ktoś stwierdził, że mozna zrobić na niszy którą są kobiety biorące tabletki anty. Na wątrobę - hepatil nowsze typy tabletek i tak nie zatrzymują wody na libido - gdyby coś takiego było to już by dawno sprzedawali w aptekach.

Brałam Lineę tej firmy, g..o pomagało. W Asekurellę nie wierzę. Jeśli to jest tak, jak podała farmaceutka, to schemat jest prosty: bierzesz to, tyjesz (zwiększa apetyt) i zaczynasz łykać lineę i inne świństwa, żeby schudnąć :P

Gość marteczka34 radom
Witam. Przeanalizowałam to co każda z was pisze i każda ma troszke racji. Każdy organizm jest inny, na niekótrych działa Linea na innych Alli wiec tak jak z tym nowym lekiem - jedna zuzyje i bedzie zadowolona inna nie. poza tym nie zawsze da sie idealnie dobrac tabletki anty, ja mam 34 lata, urodziłam 4 dzieci ( planowanych) i nie raz zmianiałam tabletki na rózne i naprawde żadne nie były idealne bo od jednych bolał mnie brzóch, od innych głowa itp. natomiast od kazdych mam spadek libido oraz złe nastroje. plastry tez stosowałam i nieststy podraznienie skóry....wiec chyba szklanak wody zamiast sexu ;-))

Gość marteczka34 radom
poprawiam sie.... nie lekiem tylko suplementam żeby nie było ;-) Pozdrawiam

Zgodzę sie z marteczką34, każda inaczej reaguje :) a pytałam się gineko mojej co o takej asequreli i innych wspierających sądzi i czy warto brać, czy to zdrowe i powiedziała, że zdrwo to by było nic nie brać i Matce Naturze dać się poniweścć, ale skoro nie chcemy to i wspomagania nigdy dosyć.....i bądź tu człowieku mądry... :)