Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paprotka jest zielona

jakie mieso i w jakiej postaci?

Polecane posty

Gość paprotka jest zielona

dajecie swoim dzieciom mięso wieprzowe, wołowe i inne? jesli tak to w jakiej postaci, co z tego robicie i jak? Ja jestem młodą mama rocznego dziecka i nie bardzo umiem gotować.

Gość trelemorelebumcykcyk
up

Gość trelemorelebumcykcyk
tez się chętnie dowiem, jak zdrowo podać mięso maluchowi

Gość Po pierwsze
Ja nie daje kurczakow, chyba ze dostaje wiejsce od rodziny. Przede wszystkim jagniecine i cielecine. Wolowe czy wieprzowe to tylko wtedy gdy gotuje dla siebie i meza a corka podjada z naszych talerzy.

Mój synek ma skazę białkową więc musieliśmy weliminować cielęcinę i wołowinę. Rzadko podaję wieprzowinę, a jeśli już to polędwiczki lub schab - głównie duszone w lekkim sosie. Mięsem które najczęściej przyrządzam dla synka jest drób lub królik - przeważnie grilowany, duszony lub w potrawce. Czasem robię pulpety z przemielonego ugotowanego kurczaka. Jemy dużo ryb i synek też uwielbia.

Gość mamusia prawie roczniaka
roczne dziecko mzoe jesc praktycznie to, co dorosli. Ja podaje wolowine, indyka, krolika, cielecine, szynke od czsu do czasu, poza ym wszelkie ryby. wolizdecydowanie mieso mielone albo zmiksowane ale grubiej niz mlodszemu dziecku

ja daję wieprzowinę, wołowinę, królika, indyka, kurczaka, cielęcinę niestety do jagnięciny dostępu nie mam, ale to dostaje ze słoiczka :P synek preferuje mięsko przemielone i zrobione z niego pulpety, albo smażone kotlety, albo jako dodatek do sosu pomidorowego. często robię schab, szynkę pieczoną, albo zrazy z mięsa wołowego (z dodatkiem ogórka kwaszonego, kawałeczka boczku). piekę też pierś z kurczaka, lub indyka, głównie obsypane przyprawą curry albo ziołami prowansalskimi.je też oczywiście gotowane mięsko w zupie (albo normalne albo w postaci pulpecików z mięsa mielonego). często też zjada ryby.