Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bellanna

Za mały rozmiar?

Polecane posty

Witam. Mam 75B , 15 lat i 162 cm wzrostu. Czy moje piersi nie są za małe? Proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuję.

Gość są akurat - poza tym jeszcz
urosną

Nie za mały rozmiar, tylko prawdopodobnie zły. Te 75B tak na oko kupujesz? A zapięcie stanika pewnie masz gdzieś pod szyją? Wejdź w link podany wyżej i wpisz co Ci tam wyszło, wtedy ocenimy co to za rozmiar :) podejrzewam coś powyżej 65D :)

65F Tak mi wyszło na tej stronie. Szok! Jakie F ? Jakie 65? Nic nie rozumiem, przecież noszę 75B i te staniki pasują.

Więc wyszedł Ci piękny rozmiar :) Ja o takim marzę, ale brakuje mi z 6cm. 65 To jest Kochana obwód :) Ile masz pod biustem? Twoje cm kalkulator zaniżył, ponieważ staniki są rozciągliwe. Pewnie masz trochę ponad 70, więc ta 65 jest jak najbardziej ok. W biuście za to masz pewnie około 90cm A na takie wymiary dobre jest 65F Niemożliwe, że 75B na Ciebie pasuje. Kalkulator zaniżył Ci do 65, wiec podejrzewam, że pod biustem masz mniej niż 75. Więc obwód 75 nie może na Ciebie pasować, bo nie utrzyma Twoich piersi, nie podniesie. Pewnie obwód podjeżdża Ci na łopatki i co chwilę musisz układać miski z powrotem na piersi, bo zjeżdżają. Ja mam wymiary 66/84 i też nosiłam 75B i tez myślałam, że pasują. Teraz noszę 65D i dopiero teraz wiem co to znaczy pasujący stanik.

No to klasyka, i dobrze, że dziewczyny zasugerowały Ci sprawdzenie rozmiaru ;) Większość kobiet noszących 75B, które nie jest ich poprawnym rozmiarem, po dobraniu rozmiaru poprawnego otrzymuje okolice angielskiego 65(30)F (polskie 65H), ewentualnie 70(32)DD (polskie 70E) w modelach o większej ściśliwości (popularne, powszechnie dostępne marki raczej się do takich ściśliwych nie zaliczają niestety) ;) Bo 75B nosi jakieś 80% kobiet, a powinno może 5% ;) Zajrzyj tutaj, na filmiku jest właśnie taka zmiana z omówieniem co, jak i dlaczego: http://tnij.org/hnju I tu: http://stanikomania.blox.pl/2007/12/Biust-pietnasty-czyli-ex-75B.html

o kurcze... ja mam 20 lat i 162 cm wzrostu i biust 75B i zawsze taki kupywalam w sklepie ale nie zawsze pasowalo ba czasem byl za duzy czasem za maly... dlaczego mowicie ze powinno nosic ten rozmiar 5% a nosi 80% ? nie rozumiem... rozzmiar jak rozmiar...

Większość kobiet ubzdurała sobie, że to jest ich rozmiar (szczupłe ze średnim biustem) podczas gdy ten rozmiar jest na średnią osobę z małym biustem. Na kogoś, kto ma ponad 80 pod biustem i około 90 w biuście, czyli może nawet niecałe 10cm różnicy, a to jest mało. Nosiłam 75B, zmierzyłam się, a tu się okazało, że mam pod biustem 66 cm, w biuście 84 i 18 cm różnicy. I jak 75B miało na mnie dobrze leżeć? Leżało okropnie. Obwód podjeżdżał do góry, piersi były niekształtne, miski wjeżdżały na biust od dołu po podniesieniu rąk. I większości kobiet tak sie dzieje, a to nie jest dobrze dobrany stanik. Dobrze dobrany to taki, któremu obwód nie podjeżdża do góry, nie trzeba go poprawiać, jest wygodnie, fiszbiny okalają całe piersi, biust jest uniesiony, zebrany i wyeksponowany. Jeżeli masz za luźny obwód, nigdy tak nie będzie. Sama piszesz, że czasami 75B było za duże, czasami za małe. A ja Ci powiem, że 75B jest dla Ciebie za duże w obwodzie i za małe w miskach. Kliknij w linki, które wkleiła Best_Bra, to zobaczysz, o co chodzi. większość tych 775B powinna być zastąpiona okolicami 65F. Jeszcze zdjęcie dla Ciebie: http://img10.myimg.de/cvdggl6eece6.jpg Jest różnica? Gdzieś się przyjęło, że 75B, 75C to ideał, ale nieważne, że nikt nie wie jak takie biusty naprawdę wyglądają. Kobiety ze średnimi biustami noszą 75B, z większymi 75C a z wielkimi 75D. Podczas gdy te rozmiary dobrze dobrane są małymi piersiami na trochę większych kobietach. Ja mam wymiary 66/84 i nosiłam 75B - Rozmiar 60E Koleżanka ma wymiary ok 70/90 i nosiła 75B - Rozmiar 65F Ktoś inny może mieć wymiary 66/90 i nosić 75C - Rozmiar 60FF albo G A jeszcze ktoś 68/95, nosić 75C, a rozmiar prawdziwy to 60GG I na wszystkich 75B i 75C będzie źle leżało, bo każdy biust to co innego, każdy po dobraniu odpowiedniego stanika ma inny rozmiar. I które 75B/75C to ten ideał? Moje, koleżanki czy jeszcze kogoś innego?

o rany dziekuje jestes wielka :) Faktycznie u mnie cos z tymi wymiarami nigdy nie bylo tak i zawsze sie zatsanaiwalam czy dobry mam stanik czy nie... jak wroce do domu to sobie zmierze i zobacze :) Dzieki za rozpisanie sie na ten temat :) Pozdrawiam :) Jeszcze sie odezwe co wyszlo hehe

A ja się cieszę, że będzie o jedną uświadomioną więcej :) Koniecznie napisz, co wyszło. Poczytaj sobie jeszcze lobby biuściastych, balkonetkę, stanikomanię i przekazuj wiedzę dalej :)

Dziewczyny, ale ja nie moge mieć 65 F. Po pierwsze F to przecież bardzo duży rozmiar a ja nie mam nie wiadomo jakich dużych piersi. A 65 to by tak mnie uciskało,że hej. Jak ja myślałam żeby sobie czasem nie zmienić na 80 bo 75 mnie już ciśnie:/

Dziewczyny, ale ja nie moge mieć 65 F. Po pierwsze F to przecież bardzo duży rozmiar a ja nie mam nie wiadomo jakich dużych piersi. A 65 to by tak mnie uciskało,że hej. Jak ja myślałam żeby sobie czasem nie zmienić na 80 bo 75 mnie już ciśnie:/

Gość kfiatuszeeek:)
ja noszę 75C :) kiedyś nosiłam 80B ale był źle dobrany- w biuście mam 93cm:)

zmierz się pod biustem i w biuście to ci powiem jaki masz rozmiar:)

65F są bardzo duże- podaj te wymiary

Gość eqgte4h
zrobiłam sobie to przeliczanie i tak... Wymiar pod biustem (mierzony na wydechu i bardzo ciasno!): 74 Wymiar w biuście (mierzone luźno w miękkim staniku lub bez stanika): 92 Wyszło, że mam: Rozmiar brytyjski: 30 (65) F Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 28 (60) G Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) DD Rozmiar polski: 65G Tylko, że jak za każdym razem mierzę, to inne wymiary pod i w biuście mi wychodzą. Niby wychodzi podobnie, ale albo o 1-2 cm mniej lub więcej. I czy to 65G to w moim wieku (lat mam 15) to odpowiedni rozmiar? Czy G oznacza rozmiar miseczki? Przecież samo D jest na mnie za wielkie

Idź do sklepu i przymierz 65G i zobaczysz jak ładnie leży, ale oczywiście piersi musisz uprzednio wygarnąć. Kup sobie dobrze dobrany stanik już teraz jeśli masz możliwość, bo później to się na Tobie zemści.

Gość eqgte4h
co znaczy, że muszę je wygarnąć? Kurde, jak poproszę babkę by mi pokazała gdzie staniki z rozmiarem 65G, to czy mnie nie wyśmieje? :O

eqgte4h masz 75C tak jak ja:) 75C- pod biustem: 71-75 w biuście: 91-93

Gość eqgte4h
kfiatuszeeek:) - to dlaczego w przeliczniku mam inaczej?

Ale cos ten licznik jest chyba zly... wyszlo mi rozmiar polski :65C... ja to akurat bardzo chcialabym miec C ale nie sadze ze moje male cycuszki to jest C.... nie jestem przekonana

a moje wymiary to : Wymiar pod biustem (mierzony na wydechu i bardzo ciasno!): 74 Wymiar w biuście (mierzone luźno w miękkim staniku lub bez stanika): 85

Ale cos ten licznik jest chyba zly... wyszlo mi rozmiar polski :65C... ja to akurat bardzo chcialabym miec C ale nie sadze ze moje male cycuszki to jest C.... nie jestem przekonana

Gość naturalbornkiller
a co mi tam http://www.maxmodels.pl/naturalbornkiller.html na pewno nie masz mniejszych w to nie uwierze :D:D:D:D a ja mam 65 D (oczywiście na tej mądrej stronie nie ma takiego rozmiaru a samego D sobie nie dałam bo większość fotografów jest średnio doinformowana na ten temat) już wierzysz?

Gość naturalbornkiller
mi też na kalkulatorze wychodziło 65 C ale w praktyce wyszło inaczej. WIĘCEJ :D