Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bellanna

Za mały rozmiar?

Polecane posty

Gość kfiatuszeeek:)
pattri masz 70B:)

Gość eqgte4h
na wcześniejszym przeliczniku miałam to 65G, a w tym mam 65H :O nic już nie rozumiem. I jak ja mam wreszcie wybrać dobrze stanik?!

Gość naturalbornkiller
kfiatuszeeek:) na pewno nie. ja mam 77 pod biustem i 65 musi byc

Gość naturalbornkiller
idzcie do dobrego sklepu i juz. w poznaniu polecam yoshi, miłe Panie które na pewno nie wypuszczą was w źle dopasowanym staniku

ja mam 77 też pod biustem i mam 75C i jak się zapinam to prawie mam idealnie że w mniejszym bym się udusiła- no i miseczka leży idealnie:) a wcześniej nosiłam 80B i był za luźny pod biustem:) obliczyłam z tej tabelki i jestem zadowolona:) idź najlepiej do sklepu i przymierz 75C mówie Ci:)

gdzieś wyczytałam że rozmiar stanika pod biustem musi być ciut mniejszy niż mamy pod biustem żeby leżał idealnie i się nie przemieszczał ale bez przesady- jeśli masz 77cm pod biustem to 75 będzie leżał idelanie- 65 jest za ciasny!!! więc jak masz już to 75- a w biuście masz 91- 93cm to masz 75C tak jak ja:)

Gość sprawdz rozmiar
eqgte4h - nie ma innego wyjscia tylko poprzymierzac w sklepie.... niektore firmy maja modele duzomiseczkowe wiec w ciemno nie ma co kupowac. nawet ten sam model ale w innym kolorze moze sie roznic, jezeli masz okazje to przymierz staniki z firmy panache lub freya. i najwazniejsze jest poprawne zakladanie miseczki i wygarnianie piersi.

najlepiej idź do sklepu i przymierz 75C powiedź pani że nie jesteś pewna pokaż się jej- napewno ci doradzi- od tego jest:)

Gość naturalbornkiller
a na który zapinasz na najciasniejszy? jak ja kupowalam 75B(:D) to zapinalam na najciasniejszy i na tydzien bylo okey, potem sie rozciagal(bo oczywiscie staniki z targu za 20 zł sa okey:D). teraz mam 65 zapiety na pierwszy

no tos beznadziejny ten licznik... a ja nie umiem dobrac odpowiedniego stanika :( mam straszny problem z kupieniem idealnego :(:(

Gość naturalbornkiller
a w zyciu!! 75 na pewno nie jest dobre na kogos kto ma 77 pod biustem. zreszta przymierz 65 i zobaczysz o czym mowie

sprawdź rozmiar masz racje! istnieje jeszcze coś takiego jak miseczka 'pełna' raz zamówiłam na allegro i się zdziwiłam bo był za duży- co się okazało 'pełne C' tj duuże C zbliżone do miseczki D- ja kupuje normalne 75C niepełne- czasami pisze 75b/c-ale zawsze kupuje 75C (zwykłe) i jest idelane(czasami piszą że jest duża rozmiarówka) jeśli masz okazję to przmierz:)

ja mam 77cm pod biutem i 93cm w biuście- jak mówię noszę 75C jest idelany- nie rozciąga się- stanik mam już 2lata nawet jeden- ale dodam że nie kupuję z tragu bo są tandetne- rozciągają się, wychodzą druty- lepiej trochę zainwestować- ostatnio kupiłam komplet z H&M za 49zł na wyprzedaży- nie aż tak drogo a jaka jakość i służy mi długo!

a wedlug tej tabelki to tez nic nie wiem.. ja to mam jakies niewymiarowe cycuszki heh...

zapinam zazwyczaj na drugi- czasami na 3

zaraz zwariuje tutaj.. obliczcie mi to bo ja nie wiem czy cos jest nie tak czy co.. jak pod biustem mam 74 a w biuscie ok 85 to ile mi wychodzi ?? A dodam ze staniki najczesciej kupowalam 75B i roznie to bywalo bo raz byly za wielkie raz za male...

pattri spróbuj 70B- miseczka C ma większą różnicę między obwodem w biuście a pod biustem:)

Gość naturalbornkiller
ja stawiam na 65 DD (ew 65 C lub 65 D)

ja w miseczce C to bym sie chyba utopila... czasami jak biore 75 B to jest za duza miseczka a obwod za maly i tak mam bardzo czesto.. ze mnie sciska a miseczka za duza jest ;/

Patrri według mojej tabelki: 70B pod biustem- 66-70cm w biuście- 84-86cm 75B pod biustem-71-75cm w biuście- 84-86cm aha dodam że też korzystałam z przeliczników i wychodziły mi różne bzdety! raz F raz D- koszmar:D a zaś takich cycorów nie mam

Patrri słuchaj! idź jutro do sklepu przymierz 70B i 75B i napisz mi tutaj jak leżało!:) ok? a ja miseczka za duża... hmmm ale na A masz za duże wymiary

ale 70b też przymierz może akurat- dodam że rozmiarówki są różne- jeden stanik o rozmiarze 70B może być jak 80B:) a jak masz miseczke za dużą ciut to w 70B jest ciut mniejsz bo pod biustem się zmniejsza to automatycznie w miseczce też:) kurde szkoda że cie nie znam bo bym z tobą poszła i ci pomogła dobrać:) 3mam kciuki mocno!

Gość naturalbornkiller
no nic widze ze was nie przekonam tak jak pisalam ja tez kiedys kupowalam 75 B a nawet 75A a nawet 80 B :) bo mi sie wydawalo ze inne za ciasne. tez nie raz mowilam ze nawet B jest dla mnie za duzo a teraz napisze Ci po raz ostatni mam na sobie stanik 65 D nic mnie nie cisnie, miseczki nie odstaja, cycki wygladaja w bluzce naturalnie nie jak wczesniej w tych "mniejszych". stanik nie podnosi mi sie jak podniose rece nie musze go co chwile poprawiac wlasciwie to w ogole nie musze, nie robia mi sie zadne 'buły' pod pachami itp itd. dokładnie ten model: http://www.swiatbielizny.pl/index.php3?action=single&id=25202

natural bornkiler moje wymiary: pod biustem-77cm w biuśice-93cm czy 94cm jakiwedług ciebie mam rozmiar? dodam że 75C jest idealny:)

Gość naturalbornkiller
i chyba po moich zdjeciach w zyciu bys nie powiedziala ze mam D. a jednak bo 65 D 75 D itp to zupelnie inne biusty. takze kupujcie sobie co chcecie ja tam juz wybralam;)

Gość naturalbornkiller
według mnie masz 65 F ale to tez zalezy od modelu i marki. Wiec jak beedziesz miala kiedys okazje byc w dobrym sklepie - w h&m, triumphach i innych takich w zyciu nie znajdziesz takiego rozmiaru wiec nie mowie o takich sklepach) to przymierz. z ciekawosci

normalnie jutro albo w piatek pojde do sklepu i poprzymierzam te staniki, nawet te C przymierze chociaz w to watpie ze bedzie dobry.. Pozdrawiam ;)

65D jest zbliżony to 70C czyli 75C jest zbliżone do 70D tak czytałam, idzie to jakoś co 5cm... jak masz mniej pod biustem to automatycznie miseczka się zmniejsza i odwrotnie więc wierze ze to jest możliwe skoro leży na tobie to 65D- ale 65 to musi byc mega ciasne nie wiem