Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bellanna

Za mały rozmiar?

Polecane posty

Gość eqgte4h
Wiecie co, dziewczyny? Wybranie naprawdę dobrego i idealnego stanika to jakaś masakra :O Ileż my się musimy namęczyć, toż to szok :D Sprawdzałam swój rozmiar w tych wszystkich przelicznikach, do których linki niektóre z Was podały, kfiatuszkową tabelkę też sprawdziłam, ale to jakaś paranoja jest. WSZĘDZIE wychodzi mi inny rozmiar.

Co to znaczy "pełne C"? :D bo nie wiem. Nie ma czegoś takiego jak pełne C czy duże C, czy małe C, czy małe D. Są rozmiary staników. 75 to dla kogoś z 80-85 pod biustem. Kfiatuszek Kalkulator wskazuje 70F, idziesz i mierzysz. To Twoje C tylko Ci krzywde zrobi. Ja też myślałam, że mam dobrze dobrany stanik, a później kupiłam 65DD i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Dodam, że byłam święcie przekonana, że mój rozmiar to 70C. Zresztą nie mam zamiaru sprzeczać. Konkurencji tzytzkami w źle dobranym staniku nam nie zrobicie 🖐️

Gość kfiatuszeeek:)
Patrri idź idź! pierwszełapnij 70B i 75B a potem inne- aż do skutku! porproś panie to ci doradzą!:) 3mam kciuki i napisz jak było koniecznie:P

Gość naturalbornkiller
te zblizenia to takie na oko?:) okey mam nadzieje że kiedyś przymierzysz 65 zapiety na pierwszy (to naturalne ze stanik sie rozciagnie po jakims czasie KAZDY ale wtedy bedziesz sobie mogla zapiac na drugi a potem na trzeci) i zobaczysz roznice. a gdzie wam sie konczy fiszbin? idealnie jest na wysokosci polowy pachy

eqgte4h Kobieto, nie marudź. Co do wygarniania piersi: wygarniasz je z pleców do miseczki stanika.. tak jakby wyciągasz je spod pach i z pleców. Fiszbina stanika powinna kończyć się pod pachą.

kochająca jeść jest coś takiego! kupowałam, widziałam:) po co bym cie miała kłamać- też byłam w szoku:) ja nic nie będę kombinować bo 75C jest idealne- pod biutem mam wystarczającociasno- bez przesady- oddycham:D a wbiuscie ideal- cycuszki ladnie wypelniaja stanik i sa ladnie ulozone wczesniej nosilam 80B ale to byl niewypal

Gość naturalbornkiller
kochająca jeść ty przynajmniej myslalas ze to 70 C a ja 75/80 B :D:D

naturalbornkiller mi się jeszcze żaden stanik nie rozciągnął:) jeden co mam 2 lata z firmy LaMarru (polecam) zapinam na 3 od nowości- ten co kupiłam pół roku temu z H&M (polecam) zapinam na 2 od nowości bo na 3 mam ciasno:)

faceci to nie mają takich problemów:P

naturalbornkiller No ja mam 71-72 pod biustem, a w biuście jakieś 88. :P więc wychodziło mi C, później trafiłam na brafittery i byłam w szoku (UK 30DD), ale okazało się, że pasuje idealnie. :) Dobrze, że takie stronki uzmysławiają nam, że stereotypom- A- małe B- średnie C- duuże D- wielkie/silikony - wierzyć nie można :P

a wogole powiedzcie mi czy dobre sa takie wymiary przy wzroscie 162: Biust 85, Talia 63, biodra 89 ?? Bo ja to mam tyle kompleksow na temat swojego ciala ze masakra...

Gość eqgte4h
"Fiszbina stanika powinna kończyć się pod pachą. " To teraz widzę, że miałam naprawdę źle dobrany stanik. Teraz tylko muszę jeszcze wybrać w końcu dobry :D

patrri wymiary masz dobre w biuście i w tali- jesteś szczupła ale troche bioderka.. jakby tak zmalały o 4cm by było idealnie:) ale sie nie martw nikt nie jest idealny:) ja bym mogła troche przybrac:) biust 93cm talia 75cm biodra 87cm chyba

chciałabym mieć więcej w biodrach... ale jak to zrobić:P oto jest pytanie- macie jakieś pomysły?

jeju mnie to sie wlasnie wydaje ze mam male biodraaaa bo nie mam takiej pupci jaka bym chciala miec...

patrri ja na biust nie narzekam- 93cm ale jakby był ciut wiekszy to bym sie nie obrazila ale jest ok:) jestem szczupla ale chciałabym miec bioderka i tylek wiekszy:P

na 77 pod biustem powinno nosić się 70 i zapinać na pierwszą haftkę, żeby później móc przepiąć na ciaśniejsze. Chyba że model ściśliwy to można 75, ale H&Mowe 75C raczej się ciągnie (chyba że chodzi o straplessy). 65 na 77pod to jednak trochę za mało, 70 będzie idealna. 65F wygląda tak: http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65f wielkie? Nie powiedziałabym. Oczywiście kalkulator to nie wyrocznia, ale podaje co mniej więcej może pasować, wszystko zależy od kształtu piersi. Oczywiście, że możesz potrzebować mniejszej miseczki, 65E, 65DD... Należy po prostu przymierzyć. eqgte4h: 74/92 to rozmiar 70DD brytyjskie, 70E polskie. NA PEWNO NIE 75C. 75 jest za luźne na kogoś, kto ma 74 cm pod biustem. Zawsze bierze sie mniej, nigdy więcej. W 65 może być Ci za ciasno, w końcu to zaniżenie aż o 9cm Sama literka G nic nie oznacza. Idź do sklepu i weź stanik 70B i 90B. Zobaczysz, że mają zupełnie inne miseczki. 70B jest na osobę z około 75cm pod biustem i 85 w biuście. Czyli 85-70 = 15 cm, miska B 90B jest na osobę z około 95cm pod biustem i 105cm w biuście. Różnica również wskazuje na miskę B. Ale załóżmy, że w biuście masz 85, ale pod biustem masz mniej, np 69. Pod biustem potrzebujesz wtedy 65. 85 - 65 = 20 czyli z tego co pamiętam miska DD lub E. Dlatego dla jednego wymiaru w biuście może być i miseczka B i miseczka E. Wszystko zależy od obwodu pod biustem. Pattri, miseczka C jest zupełnie inna w każdym obwodzie. 65C będzie miało malutką miseczkę, za to 85C już całkiem dużą. Tłumaczyłam to wyżej. C oznacza różnicę w biuście i pod biustem. Nie ma jednej wielkości dla miseczki C. Jednak po wymiarach 74/85 też stawiałabym 70B (ale nie te bazarkowe i nie te z bieliźniaka za 20 zł) NIE MASZ NIEWYMIAROWYCH PIERSI. Gorgorith: 75/99 Brytyjskie 70FF Polskie 70I Tebalka podana przez kfiatuszka to jakaś jenda wielka bzdura. Mam 66 pod biustem i wg niej powinnam nosić 70? Ciekawe, że nosze 60 albo 65, a 70 to mi lata naokoło. kfiatuszek, powinnaś nosić 70(32)E, polskie 70F D i F to nie są wielkie cycory! Ja mam 65D i są małe. Wyżej wstawiłam 65F. Są normalnej wielkości, dla większości to takie "na oko C" 70Bmoże być jak 80B tylko wtedy jeżeli jest to bardzo rozciągliwa 70 i wyjątkowo ściśliwa 80, i 70B to będzie dużomiseczkowiec, a 80B małomiseczkowiec. 75C jest na Ciebie ZA MAŁE. Wygarnij wszystko spod pach i z pleców, może zobaczysz o co chodzi. Przy obwodzie 75 jak już sie tak upierasz, to powinnaś mieć miskę D. Ale będzie "za duża" bo obwód nie jest wystarczająco ciasny i piersi pouciekają z powrotem pod obwód zamiast trzymać sie na miejscu. Zaraz przeczytam trzecią stronę ;)

wyciągam piersi do przodu i leży idealnie. możliwe że 70D by było dobre- kiedy przmierze jak bede miec okazje z ciekawosci ale... w tym 75C jest naprawde idelanie jak na mnie szyte:) nie kupuje stanikow z bazaru tylko te porzadniejsze- H&m,La Maarru, Atlantic itp stanik z H&M się nie rozciągnął:) nie mówię że tabelka to wyrocznia- trzeba przymierzyć- a staniki z bazaru się na bank rozciągną i są niewymiarowe.

Dam wam jeszcze tabelkę: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31 I ona jest chyba najprawdziwsza Obwód pod należy wyliczyć sobie samemy. Zaraz to jakoś wytłumaczę. 61-64 - obwód najlepiej 60 65-69 - można dalej 60, ale wydaje mi się, że szczupłym osobom nie potrzeba takiego zaniżania. Ciasna 65 też byłaby ok 70-73 - najlepiej jest brać 65 74-77 - najlepiej 70 itd. Im grubsza osoba, tym zazwyczaj większe zaniżenie potrzebuje, ale wydaje mi sie, że 10 cm to jest max. Najlepiej o 4-7.

Jeszcze kilka linków: http://stanikomania.blox.pl/html/1310721,21.html?361780 Cała seria przemian. http://balkonetka.pl/katalog/bra/nieznany-80b-kontra-panache-cleo-george Piękne porównanie rozmiaru 80B i 65(30)F Już rozumiecie, czemu B zamienia się w F? Miska w staniku 80B nie obejmowała całej piersi, tylko jej część. No i obwód był za luźny. http://img59.imageshack.us/img59/8637/cvdggl6.jpg Porównanie 70B i 60E. Tu też można zobaczyć jak miska B zamienia się w E :) http://b75.blox.pl/2008/01/Jak-w-3-minuty-powiekszyc-piersi-z-A-do-C.html Powiększanie piersi z A do C http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html W notce porównanie miseczek D w różnych obwodach i zaraz dokleję coś jeszcze :)

kurcze dobre te linki.... normalnie mnie zainspirowalas i jutro bede buszowac w sklepie i normalnie skusze sie na przymiarke miseczki C....

http://www.maheda.eu/index.php?option=com_content&view=category&id=34&Itemid=69&lang=pl BraFitting by Maheda na YouTube :) Polecam obejrzeć, jest tam przemiana z 75B, 75C, porównanie miseczek. http://stanikowamapa.prv.pl/ Mapa ze sklepami :) Katalog balkonetki: http://www.balkonetka.pl/katalog/size Wszystkie rozmiary, jakie tylko chcecie na prawdziwych biustach. I dla którejś 65C, do którego "nie będzie miała co włożyć" http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c :)

Któraś z was pisała, że 75C i 70D mają zbliżonej wielkości miseczki. Tak, to prawda. Wydaje mi się, że bardziej 75C z 70E (brytyjskie 32DD) Porównywałam stare 70B z nowym 65D. Miski praktycznie identyczne, tylko fiszbina w 75B trochę węższa. Wytłumaczę jeszcze o co chodzi z różnymi rozmiarami. 60 to obwód europejski. W Anglii za to obwodowi 60 odpowiada cyferka 28. I u nas rośnie to co 5, a u nich co 2. 60 = 28 65 = 30 70 = 32 75 = 34 itd W miskach też jest różnica i widać to wyraźnie w tabelce, którą wkleiłam. U nas jest po prostu A, B, C, D. A w rozmiarówce brytyjskiej: AA, B, C, D, DD, E, F, FF, G, H, HH itd. W rozmiarówce polskiej i brytyjskiej do miski D praktycznie nie ma różnicy. Od D zaczynają się już różne rozmiary. Jeszcze co do przeliczania i do tych wielkich misek. Załóżmy, że nosimy 75C - dobre w miskach, ale za luźne w obwodzie. Chcemy zmniejszyć obwód np do 70. Ale 70C będzie wtedy za małe, bo 75C i 70C mają różne miski. Jest o tym w którymś linku. Że istnieje stereotym o jednej wielkosci miseczki, tzn że jest sobie miska C i do niej doszywane jest kilka obwodów. NIE. 70C i 75C to co innego. Dlatego 70C będzie za małe i jest reguła, że zmniejszając obwód o 1 rozmiar, zwiększamy miskę o 2 literki. Z 75C robi nam się 70E (brytyjskie 32DD - to są te rozbieżności o których pisałam wyżej) Zakładamy 70E(brytyjskie 32DD) i dalej nam luźno. Wtedy bierzemy obwód 65 z odpowiednio przeliczoną miską. W tym wypadku będzie to 65G i 30F :) To samo w drugą stronę. W 60D nam za ciasno, więc bierzemy obwód 65 i miskę o 2 mniejszą - B. 65B :)

To co opisałam też widać w tabelce. 30D jest na 84 w biuście i 60E jest na 84 :) Aż sie sama sobie dziwię, skąd ja tyle wiem :P Mam nadzieję, że pomogłam.

nic mi sie nie udalo kupic... mierzylam mierzylam i nic sie nie dowiedzialam ;/ chyba mam A......

Na pewno nie masz A. A gdzie byłaś? Jak w zwykłym bieliźniaku, to i 70B było na Ciebie za luźne, a 65C pewnie nie mieli. 70C to już co innego niż 65C. Podałam link do mapy, może masz blisko do któregoś sklepu?