Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarantula66

Sukienka na wesele- oceńcie

Polecane posty

Gość tarantula66

Cześć Dziewczyny ;) wybieram się na wesele, szukając sukienki znalazłam tą: http://allegro.pl /item1153886040_ds_1145s_romantyczna_sukienka_japan_style_36_38.html (usuńcie spację) Co o niej sądzicie? Ja jestem w niej zakochana :) tylko trochę mnie przeraża ta niska cena..

Gość aaffffff
wklej jeszcze raz ten link, bo nie mozna sie polapac, ok?

Gość nie mam magistra ale mam
ladna :) ale dla dziewczyny do 20 lat

Według mnie bardzo ładna, jeśli jesteś delikatnej urody i masz szczupłą figurę będziesz wyglądać dobrze, sukienka jak najbardziej odpowiednia na wesele - elegancka w swej prostocie, delikatna i bardzo kobieca. Tylko to fason dla pań ze szczupłymi zgrabnymi nogami, jeśli takie masz z pewnością będziesz czuć się w niej dobrze.

Według mnie bardzo ładna, jeśli jesteś delikatnej urody i masz szczupłą figurę będziesz wyglądać dobrze, sukienka jak najbardziej odpowiednia na wesele - elegancka w swej prostocie, delikatna i bardzo kobieca. Tylko to fason dla pań ze szczupłymi zgrabnymi nogami, jeśli takie masz z pewnością będziesz czuć się w niej dobrze.

Gość aaffffff
ok, usunelam te spacje, nie wiedzialam o co chodzi na poczatku :/ sukienka jest ladna, ale szyfonowa... musisz sie liczyc z tym, ze ci sie nie spodoba jak ja zobaczysz na zywo. chodzi mi o ten material, na zdjeciu wyglada bardzo ladnie, ale jak w rzeczywistosci? hmmm, no nie wiem. http://www.oasis-stores.com/Lace-Asymmetric-Dress/All-Dresses/oasis/fcp-product/4470069204 ja tez ide na wesele, to moze mi doradzisz przy okazji? kupilam te koronkowa i nie wiem co do niej zalozyc.

Gość ja luka
sukienka śliczna, pod warunkiem, że masz delikatną urodę, ale ja nie polecałabym kupować Japan Style...mam dwie sukienki, które kupiłam w zeszłym roku, właśnie na wesele i są słabe jakościowo, kolory bardzo szybko blakną, a materiał jest taki sztywny, trochę przypomina mi papier:/

Gość tarantula66
jeśli o mnie chodzi to mam 19 lat, jestem drobną i szczupłą(choć nie do przesady;p) brunetką. Szukałam innych sukienek, ale odkąd zobaczyłam tamtą, nic innego mi się nie podoba. Może się skuszę, muszę się jeszcze zastanowić.. aaffffff ta Twoja też śliczna, taka delikatna i kobieca , a jednocześnie elegancka. Jeśli chodzi o mnie to założyła bym do tego biżuterię z pereł, jasne buciki i może jakiś kwiatek do włosów? Uwielbiam taki prosty, klasyczny styl :)

Gość tarantula66
Jeśli chodzi o mnie, to mam 19 lat, jestem drobną i szczupłą (choć nie do przesady;p) brunetką. Szukałam jeszcze innych sukienek, ale odkąd znalazłam tą, nie podoba mi się żadna inna.. Może zaryzykuję, choć faktycznie Japan Style może być kiepskiej jakości. Muszę się jeszcze zastanowić :) aaffffff ta Twoja cudna.. taka prosta i delikatna, a jednocześnie elegancka. Dobrała bym do niej biżuterię z pereł (a raczej ich imitację;) ), jasne buciki i może jakiś kwiatek do włosów? Uwielbiam taki prosty, klasyczny styl.

Gość tarantula66
Jeśli chodzi o mnie, to mam 19 lat, jestem drobną i szczupłą (choć nie do przesady;p) brunetką. Szukałam jeszcze innych sukienek, ale odkąd znalazłam tą, nie podoba mi się żadna inna.. Może zaryzykuję, choć faktycznie Japan Style może być kiepskiej jakości. Muszę się jeszcze zastanowić :) aaffffff ta Twoja cudna.. taka prosta i delikatna, a jednocześnie elegancka. Dobrała bym do niej biżuterię z pereł (a raczej ich imitację;) ), jasne buciki i może jakiś kwiatek do włosów? Uwielbiam taki prosty, klasyczny styl.

zgadzam się z wypowiedzenia powyżej. szyfon to jeden z najbardziej niewdzięcznych materiałów. nigdy nie wiadomo czy: 1. nie będzie się gnieść (usiądziesz raz i masz tak pomięta kieckę na tyłku że wygląda jak szmata, cała pomięta na tyłku) 2. nie będzie się elektryzować 3.będzie się źle układać 4.w rzeczywistości będzie wyglądać dużo gorzej (nawet nie ze względu na photoshopa ten materiał po prostu ładnie wychodzi na fotkach a brzydko wygląda na ciele kiedy człowiek się rusza) 5.próba pracowania nie skończy się przypaleniem (zdarzyło mi się przypalić szyfonową sukienkę na 1 nie mogłam rozprasować zagnieceń delikatnie zwiększyłam i materiał już się topił) polecam suszyć na wieszaku i unikać rozprasowywania zagnieceń. zakup polecam wyłącznie jeśli możesz poświecić 50 zł (cena wysyłki powala wydaje się że kosztuje niewiele - 30 zł a trzeba dopłacić jeszcze 20 za przesyłkę) i będziesz mieć czas na zakup następnej. aaffffff-> już chyba widziałam twój topik i pisano że kremowa na wesele nie jest odpowiednia. jeśli ta bardzo ci się podoba kupiłabym ją na inne okazje a na wesele wybrała bym coś innego. ostatecznie zapytała bym pannę młodą czy będzie mieć coś przeciwko jeśli założysz taką sukienkę (chyba to nie problem?). nie przemawia do mnie tłumaczenie że panna młoda będzie mieć długą sukienkę itp. są osoby które chciały by mieć oryginalną inną suknie ślubna i co wtedy jeśli panna młoda ubierze kremową krótką sukienkę i złote dodatki? ja chciałabym jakąś wystrzałową suknie ślubną którą mogła bym później nosić. zamiast wydawać kilka tysięcy na suknie która ubiorę raz mogłabym kupić coś o czym marzę. może jakiegoś projektanta, z jakiegoś cudownego materiału, szytą specjalnie dla mnie według mojego projektu itd. wtedy nie koneicznie chciałabym tłumaczyć niedowidzącej cioci dlaczego na tych zdjęciach jestem z jakimś facetem a nie moim mężem :P moja znajoma marzy o tym żeby brać ślub w białym kostiumie chanela który kiedyś upatrzyła sobie w jakiejś gazecie. ludzie są rożni czasem nawet nie spodziewasz się po kimś takich pomysłów a później ups. jeśli masz możliwość to zapytaj wtedy bez obaw kupisz ją i będziesz się dobrze czuć i bawić.