Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska1982_________

matka chrzestna a zabobony

Polecane posty

Gość goska1982_________

mam pytanie czy to prawda ze kobieta bedąc w ciąży nie może być matką chrzestną ?

Gość zabobon, zabonon
aczkolwiek u mnie niestety się sprawdził. Pewnie to przypadek tylko.

kurwa mać... tu niby do chrztu posyłasz dziecko a tu w zabobony wierzysz :O Nie widzisz tu lekkiej sprzeczności?

Gość goska1982_________
ale o co chodzi co to znaczy ze ci sie sprawdził? bo ja niewiem czemu niby cięzarna nie moze byc za matke chrzestną tylko słyszałam ze tak jest

Gość goska1982_________
Eric Cartman - wyluzuj nigdzie nie napisałam że to ja posyłam dziecko do chrztu, mniej emocji :0

Gość goska1982_________
ale o co chodzi co to znaczy ze ci sie sprawdził? bo ja niewiem czemu niby cięzarna nie moze byc za matke chrzestną tylko słyszałam ze tak jest

Gość zabobon, zabonon
dziecko chrzestnej mojego dziecka zmarło nagle w trzecim trymestrze ciąży. Lekarze nie wiedzą dlaczego tak się stało bo nie było żadnych powodów medycznych. Dziecko rozwijało się dobrze i nagle zmarło. Ale ja myślę, ze to przypadek, za to niektórzy w mojej rodzinie ciągle nam wypominają (mnie i chrzestnej) że na nasze życzenie to się stało, przez ten chrzest. Czasem łapie doły z tego powodu.

Gość glupie matki polki :))))
W kazdym zabobonie tkwi jakas ludowa madrosc :D Ciezarna nie bedzie dobra chrzestna bo zadaniem chrzestnej jest pomoc rodzicom w wychowaniu dziecka w wierze katolickiej. A ciezarna niedlugo bedzie miala wlasne dziecko wiec i trudno wymagac od niej pomocy w wychowaniu obcego dziecka. Wiec ciemnej masie wcisnelo sie "zabobon" :D i tyle. Ale mamy wiek XXI i jak widac ciemne masy nadal na ulicach...i forach :D

Gość zaniepokojona.........
ja tez poronilam miesiac pozniej....miesiac po chrzcinach.....bylam w I trymestrze ciazy..... ale moze to byl przypadek.....

Gość zaniepokojona.........
ja tez poronilam miesiac pozniej....miesiac po chrzcinach.....bylam w I trymestrze ciazy..... ale moze to byl przypadek.....

Gość vnm
bo niby jedno dziecko umrze...albo to ochrzczone albo to ''w brzuchu''...tez znam przypadek gdzie ciężarna poroniła kilka dni po chrzcie gdzie była chrzestną...

Gość vnm
bo niby jedno dziecko umrze...albo to ochrzczone albo to ''w brzuchu''...tez znam przypadek gdzie ciężarna poroniła kilka dni po chrzcie gdzie była chrzestną...

Gość nie zapomnijcie
przypadkiem żeby będąc w ciąży nie patrzeć przez judasza bo dziecko będzie miało zeza :D

Gość 123127
idac tokiem myslenia "do głupie matki Polki" to żadna kobieta która ma dziecko, w dodatku małe, nie może byc chrzestna,bo nie bedzie mieć czasu na inne dzieci, kiedy musi chować swoje.

Gość Alexxxxxxa
A ja znam kobiety, które poroniły, choć nie były chrzestnymi. :p Ludzie, myślcie trochę