Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mitsuki

Przesadne dbanie o siebie?

Polecane posty

Gość Mitsuki

Od razu mówię że nie jestem dziewczyną z kompleksami tylko po prostu zastanawia mnie jedna rzecz. Mam 18 lat, jestem szczupła ale nogi mam masywniejsze raczej, a że dużo się ruszam, uprawiam sporty i mam szczęście wpadać na różne przedmioty, to są one podrapane, posiniaczone i pobliźnione + blizny z dzieciństwa. Nie wygląda to jakoś strasznie ale kilka pamiątek jest :p W każdym razie ostatnio koleżanka przyjechała do mnie rowerem i komentowała moje nogi, że przecież jestem dziewczyną i nie wypada, (tak samo mówi moja rodzina). Do tego koleżanka przyjechała w białych trampkach i w ogóle wystrojona, a że akurat droga była rozkopana to o mało nie umarła ze wstydu że jej się buty pobrudziły. A mnie wyśmiała, że byłam w podomnych rybaczkach i starej bluzie...Mi to tam nie przeszkadza jak wyglądam, póki jestem czysta, a ciuchy to wiadomo - czasami się brudzą i trzeba się z tym liczyć. Nawet się nie maluję, nie potrzebuję bo i tak mam ciemną oprawę oka. No i niestety, takie zachowanie jak u kol zauważam u coraz większej liczby ludzi...czy wszędzie gdzie się pójdzie trzeba wyglądać jak modelka? Dlaczego dziewczyny boją się tak strasznie pobrudzić czy podrapać? Myślałam że to normalne rzeczy a ludzie zachowują się jakby było to jakimś grzechem.

Ta to jeszcze nic, ja na takie lalunie czasami trafiam, które się wstydzą wyjść gdziekolwiek z domu bez makijażu, chociażby wyrzucić śmieci. Ale dobrze, że są, humor poprawiony momentalnie :D

też mnie to zastanawia... na basenie wyglądają zawsze świeżo, w pełnym makijażu, rozpuszczonymi włosami..Kiedy ja jestem rozczochrana, czerwona od słońca i spocona...jak to na basenie w końcu;P na przeciwko mnie mieszka dziewczyna, która nawet jak wyrzuca śmieci to wygląda jakby szła na imprezę;p

Gość mammiapomidore
Ja często zasuwam na obcasach, chodzę modnie ubrana, robię lekki makijaż, bo lubię, ale nogi to ja mam pewnie takie jak Ty ;) Bardzo łatwo robią mi się siniaki, w dodatku chodzę na siłownię, dużo podróżuję, obijam się o klamki i inne sprzęty i samo tak wychodzi, ale mam to gdzieś. Pozdr,

Gość Mitsuki
Fajnie wiedzieć, że są jeszcze normalni ludzie :)