Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akuba

jaki szybki obiad na dziś?

Polecane posty

Gość akuba

jw

Gość zsiadłe mleko jajko sadzone
i ziemniaki z koperkiem

kartofle, mizeria i karczek z patelni (rozbijam na kotlet, sól, przyprawa do karczku , na olej i za 20 minut mięiutki) :-) albo sałatka napoli z knorra, wczoraj miałam, robiłam ją pół goziny:-)

Gość coneco traffic
Mrozona lazania z biedronki

Natrzyj kurczaka przyprawami i do piekarnika. Mozna go jesc z chlebem jesli nie chce Ci sie obierac ziemniakow. U nas sie tak czasami robi.

Gość Makinwa Ska
Piersi kurczaka, cebula, pieczarki Gulasz Knorra, Ziemniaki, kasza, ziemniaki co kolwiek) w 30-45 minut da sie zrobic :) jak chcesz cos szybszego to zupka chinska :)

Gość uwielbiam tanie obiady
Ja mam ziemniaki gotowane, mizeria i mortadelę w panierce. Może nie wykwintnie ale szybko i tanio. Jutro mam ziemniaki, mizeria i kotlety sojowe (ala schabowe) w panierce. Jeszcze tańsze niż mortadela. :P

Gość akuba
a ten karczek z patelni.... hmmm... kupujesz w sklepie karczek i go kroisz jak kotlety? I ile takiego karczku na 2 osoby? Ja jestem cienka z gotowania :)

placki ziemniaczane :) jajko sadzone z ziemniakami kielbasa smazona na patelni z cebula czerwona i plasterkiem sera zoltego do tego chleb ziemniaki z siadlym mlekiem i koperkiem

Napychacie sie tymi ziemniakami a juz pomysl z mortadela...szok po prostu. Zeby ladnie wygladac i nie tyc trzeba jesc mieso najlepiej chude a nie te swinstwa o jakich piszecie.

Gość akuba
luliczkaa ze śląska jesteś? :) Pozdrawiam

jestem ze śląska, w skepie Pani kroi mi już gotowe dwa kotlety, zależy ile zjecie, my z mężem po jednym, w domu tylko go myję, rozbijam sól przyprawa i na patelnie, lubię taki mocno spieczony:-) Najpierw obieram ziemniaki, stawiam na gaz, potem mięso a na końcu w oczekiwaniu na kartofle i mięso robię mizerię, ale może też być sałatka ze słoika czy pomidor:-)

Gość nosz co za baby
a za mną chodzi kaszaneczka najlepiej z grillka do tego pieczywko z masłem czosnkowym, co prawda na grillka nie ma dzis szans ale z patelni z cebulką może być...tak tak domyślam się co jest w kaszance ale mam to w nosie nie zawracam sobie tym głowy, lubie i już:D

Gość menue na dzis :D
ja jadlam ziemniaki, makarony, ryz i kasze i jakos podbic wagi ponad granice 47kg nie potrafilam przed ciaza:D a na dzis miesko mielone, podsmazone z cebulka do tego 2 puszki pomidorow, jedna papryka - wszystko udusic i do tego ryz badz makaron - 30minut gotowania:) (mozna tez dodac cukinie, albo baklazana) na jutro zupa botwinkowa- lekki rosolek na udku z kurczaka plus seler, marchewka i pietruszka, do tego botwinka zerwana z dzialki:D i 4 ziemniaki wkrojone- zaciagniete smietanka badz jogurtem- jutro bedzie znow upal wiec lekki chlodnik wystarczy:) no i szybko:)

Gość do jagody
Kochana, ziemniaki GOTOWANE to pikuś w porównaniu z chlebem, którego jesz do tego kurczaka!! :D A skórka pieczonego kurczaka to sam tłuszcz, który później zapycha Ci żyły. Dietetyk się znalazł, cholera! :D

Gość akuba
krupnioki tez lubię i nie zastanawiam się z czego są, ale mi smak narobiłaś. Jutro zrobię pieczone żymloki ;)

Gość menu na dzis :D
wybacz literowke;)

Gość bóbbbbb
ociekający masełkiem i pietruszką.... Uwielbiam młody bób ;)

Gość nigdy nie jadłam
A jak się robi ten bób?

teraz przypomniał mi się szybki przepis który mąż uwielbia- kupujesz w tesco przyprawę do chili con carne z prymatu, a w domu tak: 3 cebule w kosteczkę podsmażam, do tego pół kilo mielonego wołowo wieprzowego potem przyprawa jak już podsmażone to czerwona fasola z puszki, pomidory z puszki (można dać paprykę czerwoną i kukurydze jak kto lubi) mieszam i tyle:-) można jeść z ziemniakami, z ryżem, z chlebem i bez niczego:D no i zostaje jeszcze wodzionka;-)

Gość akuba
uwielbiam bub ale ma cholerne robaki w środku

Kurczaka jem bez skory! Na pewno lepiej zjesc troche chleba z miesem niz zapchac sie ziemniakami. :P

A to co robi luliczkaa, to też robię tylko, że ja to pakuje w naleśnik, lub jak mi się chce, to robię ciasto drożdżowe -jak na pizzę i robię z tego taki wielki pieróg.

Tuńczyk z puszki w oleju + jogurt lub śmietana podsmażyć w rondelku na oleju z tuńczyka z odrobiną masła , można dodać jakieś warzywa (szybciej jak z mrożonki) przyprawić solą i pieprzem, poddusić i podawać z ryżem lub makaronem

Gość ala ma kotaa
jagoda nie piernicz głupot byłam na diecie przez pół roku schudłam 20kg i wiele się naczytałam, ziemniaki są zdrowe i dobre na trawienie ! dietetycy odradzają ich jedzenia ze względu na sosy z którymi się je jada a nie na same ziemniaki ! teraz są juz młode w sklepach więc tym bardziej powinno się je jeść. chleb zapycha tylko układ pokarmowy i nie jest wcale zdrowy chyba, że pełnoziarnisty z prawdziwego zdarzenia bo nawet ten ze sklepów graham jest tylko farbiony i sztuczny do potęgi !

Gość bóbbbbb
gotujesz bób w garnku w osolonej wodzie do miękkości, zlewasz wodę, dodajesz masła i pietruszkę i mieszasz razem mniammmm ;)

Gość bóbbbbb
Bób nie ma robaków co Ty gadasz... groch tak, bób bardzo rzadko. Wiem, bo mam na działce i groch i bób, w grochu w każdym strąku robak, a w bobie jeszcze nic nie znalazłam.

Gość gość
To ja poproszę zupę pieczarkową 🖐️

Gość ja po bobie mam
takie wzdecia ze szok :( wy nie?!