Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

didi_86

jak podzielić obowiązki??

Polecane posty

Zuzia to moje pierwsze dziecko , męża z resztą też :) nie wiem jak podzielić obowiązki związane z małą między nas oboje , tak bym chociaż dwie godziny dzienni miała dla siebie . odkąd wróciłam ze szpitala nie śpię w tym samym pokoju co mąż ponieważ on wstaje codziennie do pracy a mała nocami płacze . szkoda mi przerywać mu sen bo pracuje od rana do wieczora , ale też chciałabym czasem żeby ktoś mnie wyręczył w karmieniu czy przewijaniu . jak to zrobić ??

Gość zatrudnijcie nianię
24h/dobę

po pierwsze nie rozumiem dlaczego mąż i wy śpicie oddzielnie! przecież ty też pracujesz, tyle tylko że w domu! a ze w nocy mała płacze, no cóż takie uroki maluszków!!! jak maż wróci z pracy to daj mu małą do opieki a ty idź zrobić coś dala siebie. innego sposobu nie ma.

mój mąż wstawał w nocy, jak ja już nakarmiłam i usypiał dzieci (mam 2) na zmianę, tak że w miare się wysypialiśmy.Mąż często idzie do pracy na 6.00 i musiał wstawać o 5.00, więc to nie było żadne wytłumaczenie bo ja też często musiałam wstawać o 5.00 przy niemowlęciu. Ponadto tata kąpie dzieci i zajmuje się 2-3 godz po pracy a ja wtedy sobie odpoczywam. Zmiana pieluchy należy do tego, kto akurat zajmuje się dzieckiem czy w nocy czy w dzień.

dzięki za rady , spróbuję dziś , jak już wróci zostawić go z małą i po prostu trochę odespać. może mu się uda . mąż zmienia pieluszki , usypia i karmi , niestety sporadycznie i nigdy w nocy . może by tak jednak wprowadzić się z małą do jego królestwa