Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sasurnet

Bolesna miesiączka i lek przeciwbólowy?

Polecane posty

Gość Sasurnet

Wstałam rano i strasznie bolał mnie brzuch nic nie jadłam i wzięłam 3 łyzeczki leku Paracetamol (dla dzieci) i nie pomagalo było coraz gorzej i zwymiotowałam(prawdopodobnie ze wzielam lek na czczo) lek brałam o 10:00 podobno można go brać co 6 godzin ,a wymiotowałam po nim 2 razy teraz zjadłam kanapkę i parówki z chlebem.Brzuch zaczyna boleć czy moge wziąc ten lek?jadłam około godziny temu nie jestem juz głodna czuje się lepiej,tylko brzuch boli...i w jakej dawce moge zażyć lek?

Gość JAGODOWY MUSSS
MI PMAGA 2-3 TABLETKI APAP I NOSAPA

A dlaczego nie weźmiesz normalnego leku w stylu ibuprom połączony z nospą? Chociaż jak już Cię boli, to i tak niewiele pomoże... Może to śmieszne Ci się wyda, ale lek przeciwbólowy działa najlepiej wtedy, gdy jest podany wcześnie, a nawet jak się spodziewamy bólu, choć go jeszcze nie ma. Jeśli ja zapomnę zażyć leki przeciwbólowe na początku dnia, kiedy zaczyna mi się @, to mogę zapomnieć o normalnym funkcjonowaniu w ten dzień...

Gość JAGODOWY MUSSS
ABLO CZASME 5-3 NUFONERY I RYLAPGINA

Gość amelia0790
zjedź sobie parówki, albo zrób pierogi

Gość paracetamol
po co bierzesz lek dla dzieci w syropie ?! niewiadomo nawet jak to sie przelicza ;/ nigdy nie wolno brac takich lekarstw npusty zoladek. moja zasada jest taka "im mniej lekarstw tym lepiej" ale jezeli nie mozesz juz wytrzymac to wez jeszcze jedna dawke. tez mnie strasznie czasem (nie wiem od czego to zalezy, ze czasem nie, a czasme tak) boli brzuch. i biore tabletke, gora 2 na dzien. i jak tak strasznie mnie brzuch boli to rozluznianie nic nie daje, ja robie wtedy brzuszki :P bo jak mam spiete miesnie to tak nie boli

Gość Sasurnet
Mam 14 lati dlatego lek dla dzieci nie ma innego w domu tylko jeszcze ibuprom ,ale to tabletki a ja mam zaburzenia w połykaniu tabletekdlatego musze lykac syropy...

Gość viva_italia
moge polecic Galospe, zobacz sobie na internecie jak dziala na jakis stronach internetowych, albo na glownej stronie galospy, tam masz wskazania. jest nieinwazyjny i bardzo dobrze rozkurcza a to o to chyba chodzi ;)

Gość Iwona białystok
Skoro masz bolesne miesiączki radziłabym umówić się przede wszystkim do lekarza ginekologa a nie zażywać leki dziecięce bądź inne przypadkowe. Całkiem możliwe ale nie koniecznie że wizyta załatwi Twój problem od ręki !!!!! MOGĄ BYĆ ROŻNE PRZYCZYNY WYSTĘPOWANIA BÓLU W TRAKCJE MIESIĄCZKI TYM BARDZIEJ ŻE JESTEŚ W WIEKU DOJRZEWANIA Natomiast jeśli jest to przypadłość miesiączkowa to lekarz przepisze syrop na tą dolegliwość ( bo taki jest , nie ma potrzeby zażywać leków bo akurat to jest w domu lub zwykłe przeciwbólowe tabletki ) A CO NAJWAŻNIEJSZE BĘDZIE SKONSULTOWANA ZE SPECJALISTĄ !!!!

Gość Joanna888
Ja mogę Ci polecić Gardan - sama stosuje i zawsze mi pomaga. Oczywiście staram się w ogóle nie brać leków przeciwbólowych, ale czasami się nie da :(