Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicia338

Cuchnąca wydzielina z przekutych uszu

Polecane posty

Gość kicia338

Mam problem który już trwa od wielu lat. Z dziurek po przekuciu uszu wydobywa sie bardzo cuchnąca wydzielina. Generalnie jej nie czuć, ale gdy zakładam kolczyki, bądź dotykam mocniej opuszków ucha - wydobywa się ta dziwna, intensywna woń. Dziurki wyglądają w porządku - nie ma żadnego zaczerwienienia, opuchlizny itd, tylko w wymienionych przypadkach dzieje sie coś takiego...Smaruję dziurki Amolem - ale to tylko maskuje zapach, ale nie likwiduje go..Czy któraś z Was ma coś podobnego? .

a jakie nosisz kolczyki? Wkrętki czy normalne?

Gość maloinowo owocowo
hmmm widze, ze nie tylko ja tak mam

ja tez tak mam przy dziurkach dodatkowych ktore sama sobie przeklowalam w uszu... To nic dziwnego.. to tylko ropa... trzeba poprostu nauczyc ssie systematycznie przemywac zarowno kolczyki jak i te dziurki spirytusem salicylowym i po problemie :) Najlepiej na wacik troszke tego spirytusu i przeczyscic uszy i kolczyki i po problemie na jakis czas.. i poznije znowu to samo :) Pozdrawiam

Gość gryczka
To nie żadna ropa. Skąd miałaby się ropa brać, skoro nie ma zakażenia i nic się nie paprze. Taka wydzielina pojawia się też u mnie, w idealnie zagojonych dziurkach, jak długo nie noszę kolczyków. Jest to najzwyczajniej w świecie tłuszcz ze skóry, pot i brud. Można tego uniknąć starannie czyszcząc te miejsca, wcale niekoniecznie spirytusem.

kochaniutka moze i masz racje ze to nie ropa co z tego.. ja tylko dziele sie opinia ze czyszcze to spirytusem i mnie pomaga wiec nie wymadrzaj sie tutaj bo to tylko forum :)

Gość kicia338
przemywam uszy amolem - tez ma 70 procent alkoholu...pomaga ale nie na dlugo - po zdjeciu kolczykow ten sam problem...utrzymuje higiene i nie sadze aby to byl brud a tym bardziej tluszcz.wydaje mi sie ze to zakazenie bakteryjne-czy mozna zrobic wymaz z dziurek?

Gość ogrody świata
ja też to mam, mimo że mam zagojone dziurki. Zauważyłam też, że ta ropa tworzy się intensywnie kiedy śpię w kolczykach które są mocno ściśnięte. Mój sposób?- co kilka dni ściągam kolczyki, myję je, i dziurki bardzo dokładnie wymywam mydłem

Gość Onaa22
Tak się dzieje, jeśli nosisz nieodpowienie kolczyki - za ciężkie, zbyt mocno docisnięte - zapięte, lub jeśli poprostu masz uczulenie np na srebro, złoto, czy na zwyklą blachę bo i takie kolczyki czasem można kupić. W takiej sytuacji należy zmienic kolczyki. Jeśli problem jest nadal, to wtedy trzeba przemywać ucho jakimś płynem odkażającym, można coś kupić w aptece, ja osobiście jesli mam taki problem to stosuję Kodan (jest odkażający i w ogóle nie piecze) mozna tez znalezc w aptece cos innego. Po przemyciu ucha, przemywamy też kolczyka w tym miejscu gdzie jest wkładany do ucha - kilka dni i uszy są ok :)

Gość tez tak mam i smierdzi
to serem?