Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamuśka27

czy nie za póżno na usg połówkowe w 26 t.c?

Polecane posty

Gość przyszłamamuśka27

Witam mamy lub lekarzy i proszę o poradę. Chodzę prywatnie na wizyty do ginekologa i ostatnie usg miałam w 11 tc.(badano przezierność karkową m.in.) Do gina chodzę co 4 tyg., dzisiaj również byłam to 22 t.c. i liczyłam na usg połówkowe, ale powiedział, że najlepiej będzie wszystko widać za 4 tyg. bo ziecko będzie większe, czyli w 26 t.c. Obawiam się, czy to nie za późno? Zaufać mu, czy może pójść zrobić gdzie indziej właśnie teraz w 22 tc? Proszę o poradę.

Gość anittkka
z tego co wiem to juz bedzie za póxno bo robi sie od 19tc do ok 23tc na pewno nie 26tc.....

Gość przyszłamamuśka27
a miał ktoś w 26? nie wiem dlaczego nie chciał mi zrobić teraz jak byłam w 22. dziwnie się z tym czuję

Gość cioteczka króliczka
nie, tylko gorzej sprawdzic serce bo dziecko wieksze. Ja miałąm w 25/26 wiec nie wiemc zemu piszecie ze za późno;/

Gość przyszłamamuśka27
właśnie tak mi wytłumaczył lekarz, do 11 tc miałam aż 4 razy robione usg, bo była ciąża, zagrożona, krwawienia itp. teraz mnie tylko bada, może boi się robić usg tak często. sama nie wiem co o tym myśleć

Gość przyszłamamuśka27
cioteczka króliczka - u mnie to też będzie 25/26, więc może to nie jest duże odchylenie od normy. tylko nie wiem jak psychicznie wytrzymać to oczekiwanie na badanie usg

Gość gerg
Zdaje mi się (nie moglam teraz znaleźć dokumentów sprzed roku) że miałam USG połówkowe właśnie w 26 t.c. a lekarz mówił mi że jeszcze do 27 włącznie ma ono sens.

Gość karolina21s
Ja też pytałam dwóch ginekologów czy to nie za późno w 26 i obaj powiedzieli, że to bardzo dobry czas, ponieważ wcześniej jest jeszcze małe serduszko a teraz będzie można dokładnie je zbadać.

Gość buuuuuuuuuuuuuuuurzaaaaaaaaa
a ja w pierwszej ciazy miałam robione usg połówkowe jak byłam w 21 tygodniu ciazy a teraz drugi raz jestem w ciazyi usg połówkowe robione miałam w 19 tyg

Gość łojakciepło
ja miałam cos ok 26 tc i było to dość późno ale udało sie zrobić. Badanie trwało ok godziny .