Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przystojniaczek

Powiedzcie mi drogie Panie

Polecane posty

Gość odpowiedź na bzdury
Dominik: sprawdź konkretne źródła na temat aborcji, a nie zgaduj

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
OoO... Ty chyba masz ze 150 to IQ nie 131 pfff..

Gość odpowiedź na bzdury
domink: Najczęstszą przyczyną aborcji jest zdrada kobiety Twoje IQ chłopie to chyba max :-D

Gość asunivisto
Co za bzdura. Od kiedy skala jest do 122, skoro do mensy w Polsce przyjmuja od 148 Nie mylcie inteligencji z madroscia zyciowa. Kobiety moze i sa inteligentne ale kieruja sie emocjami. Faceci natomiast mysla rozumem a nie sercem, dlatego tez kobity latwiej zbalamucic. Kazda plec jest inna i ma swoje zalety. Po co ta debata kto jest lepsieszy.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Powiedz to swojej przyszłej dziewczynie bo obecnie na pewno takowej nie masz. Na pewno sie ucieszy z Twoich poglądów. Ogarnij...

Gość Shepherds
asunivisto: "Najczęściej dominują argumenty odwołujące się do ewolucji: mężczyźni zajmowali się wcześniej polowaniem i musieli rozwinąć wyobraźnię przestrzenną, podczas gdy dla kobiet, ze względu na aktywność społeczną, ważniejsza była umiejętność komunikacji. Te przypuszczenia nie sposób jest potwierdzić ani obalić." Mylisz się. Codzienna praktyka i obserwacja zachowań jest tego najlepszym potwierdzeniem. Takie książki jak "Why men don't listen and women can't read maps" nie biorą się znikąd. To nie przypadek że na kierunkach technicznych dominują mężczyźni oraz, że najwięksi konstruktorzy to zawsze mężczyźni. Ponadto, to nie jest obiegowa opinia, że kobiety są lepsze w komunikacji, a mężczyźni w logicznym myśleniu. Więc zamiast jeżyć sobie włosy na głowie wystarczy spojrzeć dookoła a sama znajdziesz przykłady ze swojego podwórka na ewolucyjne teorie (ktore, notabene, są już dawno potwierdzone).

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kobiety może i sa inteligentne?:O To mnie zaskoczyłaś teraz... A ja myślałam ze mam oprócz serca jeszcze rozum.. To mnie wyprowadziliście z błędu...:]

Gość asunivisto
shepherd to nie slyszalas ze teoria ewolucji zostala juz obalona? Masz jakies przestarzale informacje. Juz ewolucja sie niczego nie tlumaczy. Po prostu jestesmy tak skonstruowani. Ja np. jestesm za kreacjonizmem wiec mam inny poglad dlaczego, wkraczamy juz teraz we wierzenia a to nie ma juz znaczenia.

Gość odpowiedź na bzdury
Shepherds: Spojrzałam dookoła. Na studaich technicznych, które ukończyłam, najlepszymi projektantami były kobiety. Sytuacja notorycznie powtarzała się wśród moich studentów. Mówię o najlepszej uczelni w Polsce w mojej dyscyplinie, nie jakimś badziewiu

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A to stąd teraz katastrofa za katastrofą lotniczą. Dzieki:D

Gość odpowiedź na bzdury
dominik: Prawda jest taka, że wy kobiety myjecie kible, a my mężczyźni konstruujemy samoloty. Tak, zwłaszcza Ty, Dominiku :-D Dobranoc

wystarczy popatrzeć ile na świecie było ludzi wybitnych płci męskiej, a ile kobiet, można je policzyć na palcach jednej ręki...może znacie jakieś ?

Gość asunivisto
dominik nie przesadzaj. Kobity zdominowaly facetow. Przykra prawda. Jestesmy lepiej wyksztlcone itd. Osobiscie nie jestem za kobitami, nienawidze feministek i uwazam, ze przez ich coraz wieksza dzialalnosc nie tam gdzie trzeba zle sie dzieje. Ale po sprawiedliwosci- zbabieliscie, schamieliscie panowie, zdziadzieliscie do reszty, straciliscie meskosc i staliscie sie pantoflarzami, ktorymi steruja wlasnie kobiety. Przypominacie bezmozgie istoty, chcialoby sie zaspiewac "gdzie Ci mezczyzni" Ale prawdziwy inteligentny mezczyzna nie ma sobie rownych. Niestety kobitki taka natura. Wsrod kobiet wybitne sa ewenementy.

Jedynie tylko miło na was popatrzeć, Dobrze ładna z ciebie kobieta. Przepraszam za tamto co kiedyś do ciebie pisałem. Dobranoc.

Gość do tego przystojniaczka
masz 131 IQ i piszesz "poprostu" ?? Uświadomię Cię, że piszemy to słowo osobno, czyli "po prostu" nie dziękuj :)

Gość Shepherds
asunivisto: "shepherd to nie slyszalas ze teoria ewolucji zostala juz obalona? Masz jakies przestarzale informacje." A to ciekawe. A przez kogo? To nie jest jakas pierwsza lepsza teoria, którą sie obala. To cała gałąź nauki i wiedzy. Możesz zarzucić jakimś linkiem, bo z kwestionowaniem teorii ewolucji się spotkałem, ale z obaleniem jeszcze nie (chyba, że chodzi o jakiegoś kreacjonistę:) ) "Shepherds: Spojrzałam dookoła. Na studaich technicznych, które ukończyłam, najlepszymi projektantami były kobiety. Sytuacja notorycznie powtarzała się wśród moich studentów. Mówię o najlepszej uczelni w Polsce w mojej dyscyplinie, nie jakimś badziewiu" A więc gdzie te wszystkie wybitne kobiety lepsze od męzczyzn? Jakoś nie slyszy sie o nich...to pewnie przez facetów, ktorzy nie mogą zaakceptowac takiego stanu rzeczy i blokuja kobietom dostep do najleszpych posad (jesli ktos nie skumał: to ironia)

Gość do tego przystojniaczka
no właśnie w tym rzecz, że inteligentni ludzie takich błędów nie robią.

Gość asunivisto
dominik. Nie badz dupkiem. Przepraszam bo ci sie podoba. No kpina.... kolorowych

Gość asunivisto
shepherds prosze Cię bardzo masz chociazby ten artykuł: http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1050&Itemid=48 Widzisz czasami tak bardzo chcemy w cos wierzyc ze nie przyjmujemy kontrargumentow do wiadomosci. Pytanie, chcesz prawdy czy czegos w co bedziesz mogla wierzyc i zagluszyc sumienie, zastopowac inne niewygodne pytania? Hmm..?? Prawdy tak naprawde malo ludzi szuka. Jakbys naprawde szukala, wiedzialabys, ze teoria ewolucji jest kompetnie to niczego. Teraz wchodzi wersja, ze zycie na ziemi zaszczepilo ufo:D Wszystko lepsze od przyznania, ze zostalismy stworzeni przez Boga (na marginesie arka zostala znaleziona i oficjalnie potwierdzona). Ale wtedy pojawiłby sie problem, bo przeciez skoro nas stworzyl posiada na nas copyright i co wtedy, co z moim zyciem? jak mam zyc, setki i tysiace niewygodnych pytan. Musielibysmy przestac zyc dla siebei, a to przeciez nie do przyjecia, wiec lepiej wymyslac, byle nie uznac Boga. Nie, nie jestem fanatykiem, nie jestem katolikiem. Jestem osoba, ktora za wszelka cene poszukuje prawdy. do kazdej wersji szukam argumentow i kontrargumentow i przyjmuje argumenty ktore przemawiaja nawet za wersja ktora nie jest mi na reke

Gość asunivisto
shepherds po pierwsze jestes kobieta czy mezczyzna Co do tego, ze faceci sa lepsi w technicznych kierunkach a k w komunikacji sie zgadzamy. To wlasnie m.in. mialam na mysli piszac, ze kobiety mysla sercem, m rozumem. Nie chcialo mi sie wymieniac róznic. Roznice istnieja i to niebagatelne poniewaz mozgi funkcjonuja odmiennie, dlatego tez nie rozumiem tej ciaglej batal- kto lepszy, k czy m? Jestesmy inni i moze pora wreszcie to pojac. Jako k duzo lepiej dogaduje sie z m, moze dlatego, ze mam troszke meskich cech charakteru i nie lubie zbednego pitolenia, a moze dlatego, ze kobiety sa zbyt infantylne. Mniejsza. Lece spac. Dobranoc

Gość Shepherds
asunivisto : Dziękuję za artykuł, przeczytam na pewno, jednak już widzę, że dotyczy drzewa filogenetycznego, obraca się wokół teorii Darwina. To o czym My dyskutujemy opiera się już na czasach prehistorycznych i ewolucji ludzkiego mózgu i specyficznych cech kobiet i mężczyzn. Dlatego Twoja argumentacja powinna obalać raczej teorie np. Davida M. Buss'a (http://pl.wikipedia.org/wiki/David_Buss), który w swoich książkach ładnie pokazuje różnice płci o których wspomniałem oraz skąd się one biorą. Również jestem za tym, aby w poszukiwaniu odpowiedzi na ważne pytania przestudiować rózne punkty widzenia oraz być elastycznym. Jednak jak na razie, zaufam Bussowi i jego teoriom, ponieważ doskonale się sprawdzają.

Gość Shepherds
Mezczyzna. Dobranoc Ani lepsi ani gorsi - po prostu inni :)

Gość czarnucha77
Itu was zaskocze ,pomyslcie nachwile-coz znaczylibyscie bez nas,ile płocien malarskich by nie powstało ,ile dzieł literackich itd gdyby nie my muzy i natchnienie i jeszcze to -kazdy z tych sławnych miał u boku kobiete bez ktorej nie byłby tym kim sie stał .My poprostu robimy ta mrowcza prace-a toalety tez ktos musi sprzatac

Gość czarnucha77
Przepraszam bardzo ,dlaczego nic nie warte-a wasze sa warte? No tak,to dlatego harujemy jak woły a zarabiamy mniej bo jestesmy tylko kobietami