Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważnie pytająca

czy powiedzieć mu o ciąży...?

Polecane posty

Gość poważnie pytająca

witam, jestem w dosyć skomplikowanej sytuacji - dwa lata temu rozeszłam się z narzeczonym, pokłóciliśmy sięo pierdołę i uznaliśmy, że to najlepesze rozwiazanie.... cierpielismy oboje, ja podwójnie... podwójnie ,bo rozstajac siez nim byłam w ciąży, niestety poroniłam zanim zdążyłam mu powiedzieć.. pech a może szczęście , spotkaliśmy się "na nowo" ,uczucia odżyły, zrozumieliśmy, że nasze rozstanie to był wielki błąd.... teraz jesteśmy juz od dłuższego czasu razem.... Bardzo chciałabym podzielić sie z nim informacją o tamtej ciąży, bo bardzo to przeżyłam.... nie wiem po co - przecież to już tak czy inaczej nie ma znaczenia... a jeśli będziezły że wtedy mu nic nie powiedzialam? :9 czy lepiej zostawić te tajemnice nadal tylko dla mnie... ?

Gość kola kao
I tak źle i tak niedobrze jeśli powiesz on będzie zły,że nawet go nie powiadomiłaś,że jesteś w ciąży,i poroniłaś. Jeśli nie powiesz będziesz dalej brnęła w kłamstwo:/.a prawda może wyjśc na jaw i tak dzięki życzliwym.

Gość cholerna marzycielka
powiedzieć

Gość omg:O
bedzie tak: powiesz mu o ciązy - rozstaniecie sie nie powiesz mu o ciązy - tez sie rozstaniecie Masz przejebane :D

Gość poważnie pytająca
jeśli powiem moze mieć żal... ale "nie powiesz mu o ciązy - tez sie rozstaniecie" dlaczego?

powiedz ostatecznie przecież nie zdążyłaś mu powiedzieć wtedy bo poroniłaś a ponieważ to były bolesne przeżycia wiadomo, że w zaistniałej sytuacji (rozstanie) miałaś prawo nie być na taką "spowiedź" gotowa

to znaczy powiem ci inaczej może tak się zdarzyć, że kiedyś przy porodzie twój partner usłyszy: poród pierwszy, ciąża druga................

Gość HAMMANN
ja bym powiedziała na twoim miejscu.wiem możecie sie przez to rozstać ale przecież to było również jego dziecko i należy mu sie ta wiedza http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość gość
Ja bym powiedziała niech wie jak cierpiałaś a go nie było obok :) Być może teraz będzie dzięki temu lepiej Bardzo mi przykro z powodu poronienia ..

nie nie mów mu z jakiejś dziwacznej zemście na zasadzie wyrzutu: zobacz jak cierpiałam egoistyczna łajzo powiedz mu normalnie rozstaliście się- było minęło i nie ma co poronienia wykorzystywać do rozdrapywania przeszłości

Gość poważnie pytająca
tak Ike -tak chciałabym jeśli w ogóle, poinformować go normalnie w normalnej rozmowie, że cos było, że było mi z tym cieżko.... broń boże żadne wyrzuty... to nei w moim stylu

Gość tojatojatojatoaj
powiedziec...przeciez to jego tez dotyczylo. Zlosc moze czuc gdy bedziesz to przed nim dluzej ukrywac.

nawet nie o to chodzi, że go to dotyczyło ale po co budować związek oparty na tej niemałej tajemnicy to nie kwestia kupienia niewłaściwej sukienki czy rozbicia samochodu kobieta takie wydarzenie pamięta całe życie i to wydarzenie często rzutuje na różne jej zachowania ( paniczny strach przed utratą dziecka w drugiej ciąży) partner powinien wiedzieć

Gość poważnie pytająca
mam straszny dylemat.... boje sie, że przez cały żal, że mu nic nie powiedziałam wczesniej odwróci się na pięcie i odejdzie. Chociaż jest dojrzałym facetem to jednak boję się, że go stracę.... jeśli mu nie powiem to też go mogę stracić.... nie wiem co mam zrobić.... fatalnie mi z tym

powiedz, że długo miałaś blokadę i musiałaś się przygotować psychicznie bo to dla ciebie bolesny temat a co miałaś zrobić? w momencie kiedy znów się spotkaliście mimochodem oświadczyć "a wiesz, że poroniłam twoje dziecko, ładny dziś dzień prawda ?" ?

Gość poważnie pytająca
booooossszzzzz :o

Było, minęło i wzmocniło Cię. Nie am co rozdrapywać starych ran, ale warto powiedzieć mu prawdę - ale bez długaśnych wywodów...Po prostu.... byłam w ciąży, ale poroniłam.

Gość gwoli wyjasnienia...
nie rozumiem, co cie powstrzymuje przed powiedzeniem mu, w koncu to z nim bylas w ciazy i gdyby to dziecko sie urodzilo, to tez by sie wczesniej czy pozniej dowiedzial. nie widze zadnych kontrargumentow zeby mu nie powiedziec. poza tym ike ma racje, moze jak sie dowie o tym przy nastepnej twojej ewentualnej ciazy to bedzie niepotrzebny problem

powiedz prawdę - jak było, jak sie czułaś. Że chciałaś mu powiedzieć, ale stało się jak się stało. Nawet jak sie żachnie, to raczej nie odejdzie, tak mi się wydaje. A jak nie powiesz, to będziesz się tym gryzła. Zresztą - czy zrobiłaś coś złego? Przeciez nie usunęłas tej ciąży, tylko tak wyszło.

Gość powiedziec

Gość poważnie pytająca
powiedziałam, zupełni espokojnie... kazałam mu milczeć i opowiedziałam wszystko.... ma mi za złe że wtedy nic mu nie powiedziałam, że milczałam.... po rozmowie zabrał swoje rzeczy i wyszedł... powiedział, że potrzebuje czasu, że musi przemyslec... prosiłam, żeby chociaż mnei przytulił po tym wszystkim, odpoweidział ,że nie wie czy chce... źle sie czuję... wiem, że wróci... ale ja go potrzebuję teraz a nie za pare dni

Gość hm uwazam ze wyszla
z niego przy takiej reakcji malosc i egoizm.

Gość autorka jest naiwniara i tyle

wiesz strasznie niedojrzały i dość egoistyczny ten twój facet ludzie w związku rozwiązują problemy wspólnie nie pakują się i nie wychodzą jak jest problem a niejedna wiadomość i niejeden kryzys jeszcze przed wami

Gość powaznie ile masz lat????????
:O

wyszedł? a dlaczego? dziwnie się zachował. przecież nie usunęłaś, nie oddałaś.

Gość faceci słaba płeć
może poczuł się jakby ktoś mu strzelił w twarz,być może targają nim wyrzuty sumienia że Cię wtedy zostawił, niewiadomo co mu się tam w głowie zakotłowało;), jednak niepokoi mnie fakt tego że powiedział że nie wie czy chce Cię przytulić, ale tak czy siak,jeśli tak będzie rozwiązywał każdy problem to Ci współczuję