Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GrubaPanda

Zdobyć Koronę Ziemi - brzuszkami!

Polecane posty

Gość GrubaPanda

Rozpoczynam akcję dla osób ambitnych i wytrwałych - zdobycie Korony Ziemi czyli zdobycie 7 najwyższych szczytów świata: 1. Mount Everest - 8848 m n.p.m 2. Aconcagua - 6960 m n.p.m 3. Mc Kinley - 6195 m n.p.m 4. Kilimandżaro - 5895 m n.p.m 5. Elbrus - 5642 m n.p.m 6. Masyw Vinsona - 4892 m n.p.m 7. Puncak Jaya - 4884 m n.p.m Na rozgrzewkę rozpoczynamy od Puncak Jaya: 4884 m n.p.m Cel jest długoterminowy - warunkiem zakończenia akcji jest zdobycie wszystkich siedmiu szczytów. Warunkiem zakończenia akcji jest "odhaczenie" zdobycia szczytu w poszczególnych odpowiedziach - jedna góra - jedna odpowiedź. Zasady uczestnictwa: 1. Góry zdobywamy robiąc brzuszki: 1 brzuszek = 1 m n.p.m. Dowolność wykonania brzuszków - pełne, pół brzuszki, proste, skośne, z kombinacją z nogami, etc. 2. W dniu rozpoczęcia akcji mierzymy swoje brzuszki w następujący sposób: - Pod biustem - Talia - Pas (na wysokości pępka) - biodra 3. Codziennie podajemy ilość wykonanych brzuszków. Po zakończeniu całej akcji będę zbierać wyniki od poszczególnych osób (w tym wymiary początkowe i końcowe). Wyniki zostaną umieszczone w tabeli zbiorczej. 4. Termin rozpoczęcia akcji: środa 21.07.2010. Grupa jest otwarta - każdy Nowy Uczestnik może dołączyć w każdym czasie. Warunkiem zdobycia Korony Ziemi jest pokonanie wszystkich 7 szczytów. Mam nadzieję, że utworzy się liczna grupa Zdobywców i RAZEM zdobędziemy Koronę Ziemi!!!! ZAPRASZAM DO UDZIAŁU W AKCJI - UDOWODNIJMY ŻE TEŻ POTRAFIMY!!! Moje wymiary : - Pod biustem - 91cm - Talia - 88cm - Pas (na wysokości pępka) - 95cm - biodra - 99cm Ja niestety zaczęłam już wczoraj, ale to chyba nic!

Gość GrubaPanda
Wczoraj zrobiłam 600, a dzisiaj już miałam bardzo zmęczone mięśnie brzucha i zrobiłam tylko 284, a więc w sumie 884. 1. Mount Everest - 8848 m n.p.m 2. Aconcagua - 6960 m n.p.m 3. Mc Kinley - 6195 m n.p.m 4. Kilimandżaro - 5895 m n.p.m 5. Elbrus - 5642 m n.p.m 6. Masyw Vinsona - 4892 m n.p.m 7. Puncak Jaya - 4884 m n.p.m - zaliczone 884 - zostało 4000

Gość GrubaPanda
To nie chodzi o ilość wykonanych brzuszków! Celem jest zaliczenie wszystkich szczytów! Cel jest DŁUGOTERMINOWY możesz skończyć nawet za rok albo dwa!

zajebisty temat;D wchodzę w to;) tylko czy mi się będzie chciało ;)

Gość GrubaPanda
Wytrwałość to pierwszy stopień do sukcesu! Tylko nie zapomnijcie podać swoich wymiarów!

Gość GrubaPanda
Fajnie, że są chętni.

Gość GrubaPanda
Wymiary najlepiej podaj tak żeby wszyscy mieli podane to samo : - Pod biustem - - Talia - - Pas (na wysokości pępka) - - biodra -

Gość GrubaPanda
Aha, ok spóźniłam się:)

Przyłączam się. - Pod biustem - 70 - Talia - 62 - Pas (na wysokości pępka) - 65 - biodra -90

fajne przyłącze się ale nie wiem czy będzie mi się chciało robić te brzuszki:) pod biustem:70 talia 68 pas 77 biodra 93

Gość GrubaPanda
Owszem chudną...wiem z własnego doświadczenia! Jeśli brzuszki wykonujesz solidnie to działają na wszystkie partie brzucha...oczywiście można wykonywać różnego rodzaju brzuszki to efekt będzie lepszy...A po za tym to brzuszki to wysiłek fizyczny więc wszystko chudnie ale nie tak jak brzuch tylko o wiele, wiele mniej!

dajcie jakis link do stron z prawidlowym wykonywaniem brzuszkow a wiecie jak odchudzic plecy?

Gość GrubaPanda
Pleców się nie da odchudzić! Możesz spróbować rozciągania, ale nie wiem czy to coś pomoże.

Mam nadzieję, że nie za późno. Pod biustem- 87 cm Talia- 85 cm Pas- 94 cm Biodra- 95 cm Dzisiaj 250 brzuszków.

Gość GrubaPanda
Oczywiście, że nie za późno!

Po jakim czasie mogłabym mieć widoczne mięśnie brzucha i ud - delikatnie zarysowane? Ile musiałabym mniej więcej robić brzuszków? Na przemian ze skakanką - np. seria 50 brzuszków, 50 skoków - 6 razy dziennie. Wychodzi więc 300 brzuszków i 300 skoków dziennie. http://www.otofotki.pl/img14/sy2781_a.jpg.html Cwilowo jest 100 tego i 100 tego. Jeszcze zrobię dziś dwie takie serie.

Gość GrubaPanda
Nie da się odpowiedzieć na twoje pytanie. To zależy od twojej budowy ciała i od tego jak się będziesz się przykładała do ćwiczeń!

Gość GrubaPanda
Dopiero teraz zobaczyłam zdjęcie...jeśli chcesz mieć widoczne mięśnie to polecam ci A6W a nie brzuszki.

Gość GrubaPanda
To podajcie swoje wymiary:)