Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ja ...

Dziecko cementuje związek a czy napewno ...?

Polecane posty

Gość taka jedna ja ...

Miesiac temu urodzilam dziecko, od tego czasu nasze relacje z mezem bardzo sie zmienily. Od tego czasu nie przytulil mnie, a buzi dostalam ostatni raz w szpitalu. Brakuje mi strasznie rozmow, czułosci ... on juz mnie chyba nie kocha. Dziecko chcial, zajmuje sie nim. Moze przyczyna tego jest fakt ze po ciazy wygladam okropnie jestem cala w rozstepach, ten brzuch rozsciagniety dochodzi do tego. Jest mi naprawde smutno calymi dniami siedze sama z dzieckiem, a on wraca wieczorem z pracy je i idzie spac do drugiego pokoju. Czuje sie strasznie samotna.

Gość tajasne
to że dziecko cementuje związek to niestety mit. przewaznie jest to wielki czas próby dla obojga rodziców. porozmawiaj z nim.

To porozmawiaj z mezem i powiedz mu czego Ci brakuje!!!! Czy dziecko cementuje zwiazek? Pewnie tak, ale dopiero po jakims czasie. Na poczatku to dziecko jest najwazniejsze i kazde z partnerow schodzi na dalszy plan. No niestety, ale tak jest!!! Miesieczne dziecko to maluszek przeciez jeszcze!!! Pewnie wisi na cycu prze pol dnia :P A czemu maz idzie do drugiego pokoju? Ty spisz z dzieckiem? Wsadz dziecko do lozeczka i spij razem z mezem w jednym pokoju. Moj synek ma 13mcy i dopiero jakies 2mce temu maz ze mna szczerze porozmawial i powiedzial, ze mu brakuje mnie, bo dla mnie najwazniejszy jest synek, dla niego tez, ale chce zeby miedzy nami bylo jak dawniej. Chce zebym go przytulala, calowala, mowila, ze kocham. I wiesz co? Ja tez sie czulam jakTy, ale nie pomyslalam o tym, ze moj maz czuje sie podobnie!!! porozmawiaj szczerze z mezem i beedzie lepiej!!!

Gość taka jedna ja ...
Spi w drugim pokoju bo maly budzi sie w nocy i on sie nie wysypial do pracy. Nie rozmawialam z nim o tym gdyz nawet nie mam kiedy.W tej chwili ja nie pracuje, tak wyszlo ze nie mam tez macierzynskiego. Kiedys trzymalismy pieniadze w jednym miejscu i mialam do nich dostep. Teraz to maz robi zakupy, kasy na kupke nie doklada i ja nawet nie mam grosza na nic. A nie chce wolac od niego gdyz jeszcze tak niedawno bylam tak niezalezna i zle mi z tym.

A moze robi zakupy, bo chce Ci pomoc w ten sposob? Chce Cie odciazyc, bo wie, ze z malym dzieckim ciezko. A co znaczy, ze sie nie wysypia do pracy? Do ch.... on mysli, ze dziecko to tylko do usmiechania i przytulania? Dziecko to obowiazki i on powinien o tym wiedziec!!! A co robi przy dziecku? A co do Twojej pracy!!!! Ty pracujesz w domu, o wiele ciezej niz w niejednej firmie i on powinien to rozumiec!!! Ja wrocilam dopiero do pracy (od 12lipca) i w tej pracy odpoczywam, choc pracuje w hipermarkecie!!! Radze szczerze - porozmawiaj z nim!!! A jeszcze co do budzenia dziecka - niech dziecko ma swoj pokoj skoro jest taka mozliwosc!!! Ty spisz z mezem - dziecko placze - Ty (ewentualnie jak dla mnie :P) idziesz do niego!!!! A placze pewnie bo glodny, wiec to m powinien Ci przyniesc go do lozka i pozniej go odlozyc. W czasie karmienia on moze sobie spac, ale Ty nie mozesz (teoretycznie :P)

Gość moj tesc mowi, ze dziecko
cementuje zwiazki, ktore zawsze byly silne, stabilne i miedzy ludzmi, ktorzy do siebie po prostu sa stworzeni, dla wszystkich innych to proba czasu, wytwalosci i jesli jej nie przejda to niestety, ale sie skoncza. Nie wiem ile w tym prawdy, ale moi tesciowe maja 4 doroslych dzieci i sa nadal, od ponad 35 lat szczesliwym i udanym malzenstwem.

Gość uwaga uwaga uwagaaa
nie no nie mogę...dziecka sobie z facetem zrobiałaś o nie umiesz z nim pogarać o tym co ci przeszkadza, w tym m.in. o kasie ? Kpisz czy o drogę pytasz ? Ja normalnie odpadam jak czytam jakie lebiody zostają rodzicami :O

A to źle że nie było rozmowy. Im później to gorzej dla Waszego związku :) Zdaje sobie sprawę że jesteś zmęczona i możesz nie mieć siły na rozmowy,bo sama mam dziecko i wiem jaki potrafił być czasami meksyk :D Ale przemóc się,nawet jeśli będziesz padać na pysk! Być może problem polega i w Tobie i w nim. Być może on nie zdaje sobie sprawy z tego że Ciebie rani,źle robi bo jemu po prostu tego nie powiedziałaś i myśli że jest cacy.

Gość psuje go

Gość gdyby to była prawda że
dziecko cementuje związek to rozstania i rozwody by dotyczyły jedynie par bezdzietnych a tymczasem powalająca większość rozpadów związków jest wśród osób mających dziecko i to czasami nie jedno.

Gość swieta prawda
moj tesc mowi, ze dziecko cementuje zwiazki, ktore zawsze byly silne, stabilne i miedzy ludzmi, ktorzy do siebie po prostu sa stworzeni, dla wszystkich innych to proba czasu, wytwalosci i jesli jej nie przejda to niestety, ale sie skoncza. brawo!chociaz jedna madra wypowiedz:)