Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfhfhef

dobre sa pyry ze smietana

Polecane posty

Gość kfhfhef

bo nie ma nic innego do jedzenia w lodowce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andarielkaa
A co to są pyry? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kfhfhef
ziemniaki lub kartofele

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andarielkaa
A w jakim regionie na kartofle mówi się pyry? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Małgorzata43
a biały ser masz i cebulkę:D gdzik z pyrami...mmmmmmmm.pycha:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez lubię ziemniaczki ze śmietaną i z posiekanym koperkiem :D albo wrzucić ziemniaczki do mizerii z ogórków i tak jeść , pychotka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andarielkaa
Acha :) A jak się w takim razie robi te pyry ze śmietaną? Polew się je tym czy jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no poznaniaki tak mówią, miałam rodzinę z okolic poznania i tak śmiesznie mówili no na mycie talerze ide umyc statki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
umyć statki:D też to słyszałam,ale u mnie w domu nikt tak nie mówił.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kfhfhef
gotuje sie pyry, dusi sie je i wlewa do nich smietane i mozna to wymieszac i zezrec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak młode pyrki do pycha po odcedzeniu możesz wrzucić odrobinkę masełka i wstrząsnąć, a potem polać śmietana i posypać koperkiem mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andarielkaa
Dzięki, dziś spróbuję. A jaką śmietanę? 12% 18% 30% ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Małgorzata43
ser (najlepiej półtłusty)rozdrabniasz widelcem , solisz , pieprzysz , dodajesz pokrojoną cebulkę i dodajesz smietanę (ja 18%) więcej lub mnie jak kto lubi:D pyry gotujesz w mundurkach obierasz i podajesz w misce na stół. Ser masz na głębokim talerzu nakładasz sobie po jednym lub wiecej ziemniaczków i jesz łyżką. przynajmniej ja tak siamam:D pyry gotuje już obrane w lekko osolonej wodzie z nygujstwa:D bo mi sie zaś nie chce tych gorących obierać:D:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziś nawet do lecza wrzuciłam sobie parę młodych ziemniaczków :) ja zawsze używam śmietany 18 %

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andarielkaa
mniaaam... idę do sklepu. Dzięki za przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×