Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość famfarka

w piątek mam termin porodu, kiedy do lekarza?

Polecane posty

Gość famfarka

no wlasnie kiedy? bo nie zapowiada się ze urodze do piątku. a wizyte mam umówioną u innego lekarza dopiero na wtorek po weekendzie ( bo moj lekarz poszedl na urlop). czy jak pojde we wtorek to nie bedzie za pozno? i czy dadzą mi juz skierowanie do szpitala?

u mnie lekarz powiedział, że jak nie urodzę tydzień po terminie to się mam do niego zgłosić.

Gość nie bój żaby to norma ;)
jeśli nie urodzisz do piątku to w poniedziałek idz po skierowanie na wywołanie porodu :)

Gość jaśmina123
Poród o czasie jest nawet do dwóch tygodni po terminie porodu. Więc od tego piątku policz sobie jeszcze 14 dni i wtedy możesz się ewentualnie zacząć martwić. A teraz trzeba czekać. Część szpitali proponuje robienie zapisu ktg po terminie porodu np. co dwa dni. Są też takie głupie praktyki wywoływania porodu np. 7 dni po terminie lub 10, ale to jest chore...Najlepiej poczekać aż poród się zacznie sam, można jedynie dla świętego spokoju zrobić USG i te zapisy ktg.

Gość famfarka
czyli co, spokojnie moge w przyszły wtorek iśc do tego lekarza? i nie muszę na siłe szukać innego na ten piątek (kiedy mam termin)?

Gość jaśmina123
Oczywiście, że tak.

Gość rich09
w sobotę... :D kretynko... 🖐️

Gość ja urodziłam w 41 tyg
Możesz zaczekać do wizyty u lekarza, ale też nie daj się zbywać. Ja urodziłam dokładnie tydzień po terminie, lekarze też chcieli czekać, no ale że minął już tydz od terminu to podali mi oksytocynę. Zero akcji, nic się nie działo, poza tym, że odeszły mi zielone wody i skończyło się na cesarce. Ale przez bity tydzień ordynatorka cisnęła, że mam źle obliczony termin, dodam że to była moja druga ciąża