Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia-siasia

na czym czytacie ebooki?

Polecane posty

Gość Kasia-siasia

zastanawiam się na jakim sprzęcie możnaby czytać,alby jak najmniej obciążać wzrok. Na czym Wy czytacie?

Gość mam laptopa
i na nim czytam :-) jedyne co słyszałam i stosuję - lekko przyciemnić ekran (minimalnie) żeby nie był taki jaskrawy!

Gość Kasia-siasia
a czy ktoś posiada może te urządzenie do czytania Ebooków?

Są niby specjalne urządzenia do e-booków ale ja czytam na komputerze, albo netbooku. Nie będe specjalnie kupowała urządzenia tylko do czytania elektronicznej książki. Tym bardziej, że o wiele bardziej wolę tradycyjne książki. Bo ka ekranie komputera źle mi się czyta :P

Gość na e-kranie

Gdyby ten cały ebook reader był tańszy- to z pewnością bym go kupiła. Ulubione książki zawsze mam wersji papierowej, ale że czytam sporo, to nie starcza funduszy, by to wszystko kupować, a w bibliotekach nie zawsze są pozycje, które mi odpowiadają. Tak więc czytam na kompie, ale najczęściej jednak na komórce, idzie mi wtedy znacznie szybciej i zawsze mam ją przy sobie.

Ja jednak też najczęściej czytam na komputerze. Czytnika nie mam ale kiedyś miałam okazję z niego skorzystać - bo w autobusie np. jest to stosunkowo wygodne. Poza tym, czytając na komputerze od razu mam dostep też do innych potrzebnych rzeczy - np. do pisania jakiejś pracy czy eseju. ALbo zaglądną moge tez na stronkę, z której czasami kupuję e-booki dla relaksu - czyli goneta.net. A ogólnie rzecz ujmując - e-booki na pewno nie wyprą książek elektronicznych.

Gość Olek5234
Ja sobie chwalę pierwszą generację iPada, z której korzystam. Rzadko czytam na dworze, więc nie przeszkadza mi odbijające się światło od wyświetlacza, natomiast cenię sobie dodtkowe funkcje, które niesie ze sobą tablet - dostęp do pakietów biurowych czy obsługę aplikacji, które także tworzą wydawcy ebooków, (patrz - ibuk.pl itd.). Jeśli ktoś się zastanawia czy warto, to polecam - warto!