Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dalera

Problem z dzieckiem

Polecane posty

Mam siostrzeńca i pytanie do Was. Wspomne tylko, że moja siostra, matka dziecka jest nieodpowiedzialna i mało co sie dzieckiem zajmuje. W każdym razie, mały jako kilkumiesięczne niemowlę dostał skierowanie do neurologa- nie chciał leżeć na brzuszku, strasznie przy tym krzyczał i płakał, a poza tym lekarz prowadzący stwierdził, że ma nietypowy kształt główki (niestety, kształt ma taki sam jak jego ojciec, który sie dzieckiem nie interesuje). neurolog nie stwierdzil nic niepokojącego. Ale mnie niepokoi kilka spraw- napiszę, że wszystkie te niepokojące zmiany pojawiają się od czasu do czasu. Mały ma 16 miesięcy i czasami jeszcze mocno zaciśnie łapkę, chodzi samodzielnie i momentami lewą nózkę stawia dosłownie jak dziecko z MPD- najpierw place potem pięty, bywa, ze jak śpi to ma niedomknięte powieki. Czasami potrafi się "zapatrzyć" na dłuższy czas, a ostatnio zauważyłam jak kilka razy próbował uderzac o coś głowką. Przeraża mnie to wszystko, również fakt, że neurolog stwierdził, ze wszystko jest dobrze. Moze przesadzam, ale pracuje w klasach integracyjnych może mam zboczenie zawodowe? ktos się wypowie? doradzi? temat wklejam tutaj, bo na Ciąża,...itp dziewczyny zbyt zajęte sprawdzaniem kreseczek na testach ;-)

Gość mii
CZy dziecko mialo zdiagnozowane napiecie miesniowe jak bylo malutkie? Moj synek tez wcale nie chcial lezec na brzuchu ijedna lekarka stwierdzila ze ma napiecie, pi czym dwoch innych lekarzy odrzucilo te diagnoze, teraz ma 18 mcy i jest zdrowym szkrabem, nie ma sladu po tych objawach. Moje dziecko czasem tezn uderza sie raczka w glowe, albo glowka o sciane - to sposob na wyciszanie sie, na rozladowanie emocji, powieki tez bywaja niedomkniete, a co do stawiania stopek to do dwoch lat dzieci moga jeszcze stapac na paluszkach i stawiac stipki do srodka, wg mojej pediatry. A tak w ogole to ja nie wiem jak mozna nie zajmowac sie swoim dzieckiem ... przykre. Nie martw sie:)

Gość mii
przepraszam za literowki.