Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Santinkowaaa

URZĄD PRACY A CIĄŻA ???

Polecane posty

Gość Santinkowaaa

Jak to rozumieć że kobieta w ciazy moze byc tylko 3 miesiace na zwolnieniu inaczej wykreslaja?? Kobiety w ciąży będące w ewidencji osób bezrobotnych nadal pozostają zarejestrowane o ile stawiają się na termin w celu potwierdzenia gotowości do podjęcia zatrudnienia , w przypadku niezdolności lekarskiej przedstawią zaświadczenie od lekarza na druku ZUS ZLA. W przypadku niezdolności do pracy trwającej przez nieprzerwany okres 90 dni osoba taka traci status bezrobotnego z upływem ostatniego dnia wskazanego okresu 90 dniowego.

Gość ifg
No ale czego nie rozumiesz jak wszystko jest napisane? Możesz byc max 90 dni na zwolnieniu i tyle. Pewnie jak przyjdziesz na następny termin a potem weźmiesz następne L4 będzie okej.

Gość Santinkowaaa
ktos sie wypowie

Wiem ze u mnie w urzedzie pracy nie robia problemu kobietom w ciąży, dają odległe terminy potwierdzenia gotowosci i nie ma problemu... no wiadomo ze ze kobieta w 9 m-cu nie pójdzie do pracy i wogole raczje kobiety w ciazy nie zatrudnia... a potem "powiedzmy" ludzie rejestrują się w UP...

Gość Santinkowaaa
no wlasnie tez tak mysle i kurde dziwne to dkla mnie co napisali jak to jest jesli ktos dostaje oferte i ja nie podejmie to wykreslaja ?czy jak

Gość Santinkowaaa
ktos sie wypowie

Gość Santinkowaaa
?????????????????

Gość urzędniczka
ten termin 90-cio dniowy nie dotyczy kobiet w ciąży!!!!! możesz być na zwolnieniu przez całą ciążę i cię nie wyrejestrują. a jak urodzisz,to przedstawiasz zaświadczenie od lekarza o urlopie macierzyńskim i wtedy nie musisz się zgłaszać na terminy.

Gość Santinkowaaa
urzedniczko mozeszn apisac do mnien a gg 6999877 bardzo bym prosila

Gość Santinkowaaa
!!!!!!!!!!!