Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferolka

picie dużej ilości wody- czy jest zdrowe?!?!?!

Polecane posty

Gość ferolka

Witam. Od około tygodnia, codziennie potrafię wypić 3 l wody. Czy to jest zdrowe? Ciągle mam pragnienie, potrafię wypić litr jednym tchem . Na dworze jest gorąco, może też to na to wpływa. Poradźcie, jak powinnam rozłożyć picie wody, bo chyba wypicie tego w jednej chwili nie jest zdrowe. Wiem , ze pisze chaotycznie, ale to brak czasu :9. Pozdrawiam i proszę o pomoc.

woda zwlaszcza niegazowana jest zdrowa i konieczna dla organizmu zwlaszcza w takie uplane dni... powinnac pic minimum 1,5 litra wody dziennie. to ze pijesz 3 litry to nic sie nie dzieje... ale nie pij tylko wtedy kiedy ci sie chce.. woda niegazowana jest bardzo zdrowa, oczyszcza ona organizm i poprawia w pewnym stopniu przemiane materii.. jest niezdbedna dla osob np w diecie.. takze nie przejmuj sie ze masz takie pragnienie, tylko pij rozsadnie.. zebys sie ta woda nie napychala za kazdym razem.. miej zawsze buteke wody przy sobie zebys co jakis czas chociaz jednego lyczka mogla zrobic a nie napajac sie od razu duzo iloscia bo to akurat jest nie zdorwe :) Pozdrawiam :)

Gość nadmiar wody też może zaszkodz

no ale 3 litry w taki upalny dzien to jescze nic zlego i przez to napenwo nic sie nie stanie... a jak sie piije tak jak ja ci mowie to wtedy wiekszosc i tak wydalasz przy siusianiu bo wtedy chce sie siusiac wiecej niz normalnie :) ja w pracy np zawsze mam szklanke wody przy sobie i co jakis czas nawet gdy nie chce mi sie bardzo pic to pije luczka i tak co jakis czas :) a o tym akurat powiedziala mi lekarka ze to duzo poprawia zdrowie i cere jezeli nie pije sie duszkiem wtedy tylko kiedy jest najwieksze pragnienie

Gość dfdfvv
Ciekawym rozwiązaniem jest na pewno system do zmiany kranówki w pełnowartościową wodę antyoksydacyjną. Zamówiłem taki produkt parę tygodni temu poprzez stronę www.medicavolla.eu i w pakiecie dostałem też badania na pH. Przyniosłem swoją, przefiltrowaną wodę, którą piłem przez lata i się okazało, że jej skład mocno odbiega od ideału...