Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masloteka

Matki Polki-to WY!

Polecane posty

nie rozumie co was tak frustruje w polskich matkach. przecież macie tak ciekawe kolorowe życie bez ograniczeń wiec dlaczego nie korzystacie? ja przed zajściem w ciążę nawet nie widziałam ze coś takiego jak kafeteria istnieje. oj chyba te wasze życie nie jest tak fajne jak opisujecie

ja też niedługo będę Matką Polką, bo w wieku 26lat (prawie 27) urodzę :) i dobrze mi z tym. Studia są, mieszkanie też, praca dobra i brakowało mi tylko dziecka. A nie każdy lubi podróżować. Swoje zwiedziliśmy, a poza tym dziecko nie musi ograniczać Rozumiem, że niektórzy mają potrzebę zostania rodzicami w wieku 22, a inni 40lat. Nikomu do łózka nie zaglądam i nikt mi też nie powinien

Gość bele de jour
no prawda=>> masz takie samo zasciankowe myslenie jak autorka

Gość z Nickiem
To kiedy kobieta decyduje sie na dziecko to jej sprawa, po pierwsze. Co kraj to obyczaj - to po drugie. Najwazniejsze wydaje mi sie jednak dlaczego my sami napadamy na Polske, Polki, Polakow. Czemu maja sluzyc epitety typu "zasciankowa" "Matka Polka" jeszcze chwile zacofana??? Mieszkam zagranica i nie widze specjalnych roznic oprocz jednej solidarnosci. Autorko, nie masz nic lepszego do roboty, po co zagladasz na forum dla matek?? Maz zbiera kokosy a Tobie odechcialo sie latac po SALE- ach???? Zajmij sie soba, albo zmien paszport.

Gość ale nikt tutaj...
masloteka mnie nikt nie pytal i ja nikogo nie pytam"keidy wy"?? nie chcesz miec dzieci?? nie miej!! ja chce i bede miec a tobie gowno do tego!!!! jestes starsznie nie szczesliwa osobka i bardzo chcesz sie tu podwartosciowac, kazda osoba ktora cie poprze tutaj decyduje ze "rosnie" twoja pusta duma!!! znam duzo osob ktore zdecydowaly na zdieci po 30 i nie zaluja ze maja dzieci , tylko zaluja ze tak pozni sie zdecydowaly... znam tez duzo malzentwo po 20-stce i sa szczesliwi...a to nic do tego!!!

Gość tylko co mnie to?
Nie pytam "a kiedy wy" bo mnie to nie obchodzi. Co mi to da, że ktoś będzie miał dziecko? Czy ja będę miała z tego powodu jakieś profity, lepsze samopoczucie itd? Nie. Dlatego mi to na prawdę wszystko jedno kto kiedy sobie dziecko spłodzi. Jedyne co mnie irytuje to to, że inni oceniają mnie i moje decyzje (jak np na tym temacie).

Gość masloteka
LENIUSIA-MOW ZA SIEBIE!!!!! Ja jestem typ modelki 173 cm,50 kg,o wage mi sie nie rozchodzi!Czemu takie jak wy zagladacie mi do wyra????Pytanie "kiedy Wyo tym swiadczy stad moj temat-chyba Wy nieszczesliwe nader jestescie??

Gość bzzzzzzzzzzzzzzz
sameście wlazły na forum pod tytułem "ciażą, poród, macierzyństwo...." - jesteście masochistkami? Macie te wspaniałe prace, partnerów, podróże, przyjaciół - nie szkoda wam czasu na przesiadywanie miedzy nudnymi, bezrobotnymi, grubymi, brzydkimi matkami, ktore nie mają nic do powiedzenia?

Gość kawowa czekoladowa
Ja wam powiem ze dziewczyny ktore wychodza za maz w wieku 20 22 lat to skonczone kretynki, samice ktore maja trociny zamiast mozgu! prawie wszystkie moje kolezanki ktore zalozyly rodziny w tym wieku placza mi w rekach jak przyjezdzam z zagranicy czemu nie byly madre jak ja! jedna kiedys nawet plakala mi godzine przez telefon bo chciala usunac tzecia ciaza a mamy po 28 lat!!!sory ale te baby nie maja mozgu dla mnie! jedna moja kolezanka chciala miec dziecko w wieku 26 lat ale przynajmniej ukonczyla porzadne studia!!!to chociaz rozumiem- ale taka bez szkoly blachara, zero ambicji, zero wyobrazni w przyszlosc tylko od razu plodzic poprostu zal!

Gość ale nikt tutaj...
no prawda zgadzam się z autork widac w jakim srodowisku sie obracsz (patologia) jezeli tak opisujesz macierzynstwo!!! w srodowisku tak wlasnie smutnym i sfrustrowanym!!!

Gość bele de jour
a powiedz czym Ty sie roznisz ode mnie?? POza tym, że masz niższe IQ??

Gość no niestety ale jest w tym
bele de jour "...spotkać się z innymi, wyjść na piwo czy pracować zawodowo (!tak autorko to tez sie da robic mając dzieci) ..." A z tym sie zgodze, bo wszystko mozna pogodzic, ale niestety, nie zmienisz faktu, ze stabilizacja finansowa i materialna o wiele bardziej to (i nie tylko) ulatwia, a co sie wiaze z tym, ze jesli czlowiek w mlodym wieku (Boze, gadam jak stara baba :P, ale wiesz co mam na mysli) cos tam sobie wypracuje to pozniej bedzie mu tylko latwiej, a co z kolei wiaze sie z tym, ze zaczynajac od dzieci wszystko sie przedluza i jest po prostu trudniej i czesto bez pomocy rodzicow nie ma szans na jakiekolwiek postepy.

Gość matki gdybyscie byly takie
szczesliwe to nie zakladalybyscie topikow typu "jak przeżyc za 300zl na miesiac 3 osoby", "jak schudnac po porodzie" "jak pozbyc sie rozstepow po porodzie", "jestem w ciazy a maz mnie zdradza", "nie mam za co kupic mleka dziecku" itd. Dziecko największe szczescie? Pierdolenie o szopenie :D

Gość ale nikt tutaj...
masloteka ok;);) typu modeleczki juz teeaz wiem z kim tutaj pisze:O:O:O nie mam juz nic do napsiania pusciutka dziewczynko!!

kawowa czekoladowa jestem kretynką, bo wyszłam za mąż w wieku 21lat i za rok mimo wszystko kończę drugi kierunek studiów?

Gość z...papierosem w ustach
mam kumpele co ma 23 lata ma 2,5 letnie dziecko mieszka z teściami zajmuje maleńki pokoik i czeka ,aż teściowa wróci z pracy i jej obiad poda bo sama nie umie gotować. Jej mąż zarabia 800zł. Ona siedzi w domu z dzieckiem i nie umie nic zrobić nawet pranie robi teściowa. Są takie przypadki są ,niestety. A i codziennie nowe foty na nk daje.:)

Gość kawowa czekoladowa
Minia- jesli robisz studia, masz odpowiedzialnego meza, dobra sytuacje finansowa i ambicje to bravo!!!ale takich jak ty niestety mozna na palcach policzyc i w tym problem

Gość bele de jour
ale zauwazcie, ze autorka nie pisze o 20-24 latkach tylko 28+

Gość lenusia
Do autorki wątku- ale co ma do tego wrzystkiego twoja waga?? po 30 jest trudniej zrzucić kg. Często kobiety piszą ze po 1szej ciązy schudly po 2 juz nie po rodzily kilka lat pozniej. ale co za roznica? czy to wazne?

Gość tylko co mnie to?
Dla mnie największe, ale może dlatego, ze nie muszę żyć w 3 osoby za 300 zł miesięcznie. Wiesz każdy człowiek ma swój rozum i odrobinę wyobraźni więc może sobie wyobrazić swoje życie w różnych wariantach zanim podejmie jakąś decyzje. Jeśli tego nie zrobię to jest faktycznie malo rozgarnięty niezależnie od tego jaką drogę wybiera. Wiadomo, ze wszystkiego przewidzieć się nie da, ale warto oszacować mniej więcej jak to będzie.

Gość no niestety ale jest w tym
Autorko, czy ty sobie przypadkiem nie dodalas paru lat? ;) Masz powaznie 28 lat? Tal tylko pytam z ciekawosci...:)

Gość vi_
zasadniczo autorka ma rację - ALE: nigdy nie spieszyło mi się z decyzją o dziecku, wolałam jak autorka - szaleć, wydawać kasę, miec czas dla siebie i partnera. Po 30 zapragnęliśmy dziecja i co? Okazało sie, że wcale już nie jest to takie łatwe - że niby wszytsko jest ok, ale zarówno moja płodność jak i ilośc plemników wytwarzanych przez partnera nie jest już w szczytowej formie i może nam się wogóle nie udać... Gdyby jedno z nas było z 10 lat młodsze to jeszcze wtedy kompensuje się ten problem - tzn. młodszy parner jest na tyle płodny, ze komensuje mniejszą zdolnośc rozrodczą partnerki. no i się zaczęło - kliniki leczenia niepłodności, wspomaganie, hormony, po 4 latach ciąża po in vitro. Nie powiem ile nerwów, strachu i żalu nas to kosztowało. I ile pieniędzy... Moja refleksja - założenia szalonej nowoczesnej kobiety, fanki "seksu w wielkim mieście" to jedno a biologia i możliwości rozrodcze to zupełnie co innego. Gdybym miała zyć jeszcze raz - zaczęłabym myśleć o dziecku max w wieku 25 lat.

niektóre matki polki młode potrafią się zabawić pewnie:) idą ulicą soryy toczą sie pijane z wózkiem jeśli zmysł równowagi zawiedzie dziecko wylatuje z wózka. A one trafiają na izbe dziecko do pogotowia opiekuńczego

Gość masloteka
Ale zobaczcie jakie jesteście sfrustrowane! Puściutka modeleczko ,"lacina"pod moim adresem!!! Zadaję Wam proste pytanie-czemu pytacie innych'KIEDY WY"???? To mnie zastanawia,że to pytanie zadają mi tylko i wyłącznie takie rodzinki z dzieciakami(najczęściej wpadki)?? Co ja mam tutaj Wam dyplomy wysylać moje,studia jakie ukończyłam,pracę mężą,czym się zajmuję??? Owszem pracowałam w Gazecie i TV-jeśli dupy Was bolą,jestem menedżerem sportowym,ale g...ma do tego mój zawód!!! Po prostu włażę sobie tu na forum by sprawdzić jak to jest naprawdę mając dziecko! I czytajac Wasze posty nie jest aż nadto kolorowo!Samo to,że zlecialyście się tu tak,by mnie obsiąść jak muchy.. ahhh po co ja w ogole wchodzę w dysputę,jak zaraz mnie tu jedna z drugą Mtką Polską zjedzie!

karmienie w miejscach publicznych jest haniebne..... Powinni tego zakazać

Gość bzzzzzzzzzzzzzzz
Tak, bo z problemami to tylko matki, a bezdzietne - problemów nie maja NIGDY. No to spójrzmy. Boże jak ja nie nawidze swojej pracy :[ Mam alergie nie chce mi sie żyć!!!!! CO ZROBIĆ GDY TWÓJ CHŁOPAK CIĘ ZDRADZA A TY O TYM WIESZ ?! Dlaczego studia jest tak trudno ukończyć ? Dlaczego faceci chca dziewice? zesrala sie w samochodzie przy jego rodzicach heeelp Chyba nie tylko cieżarne maja problemy.

Gość vi_
nie pytam i nie pytałam "kiedy wy"

Gość vi_
hejkakohejka :)

Gość tylko co mnie to?
ale ty nie zapytałaś dlaczego ludzie pytają innych kiedy mają sobie zamiast zrobić dziecko, tylko stwierdziłaś że macierzyństwo poniżej 30 roku życia jest delikatnie ujmując skrajną nieodpowiedzialnością, a to różnica. Jeśli chodzi i zadawanie intymnych pytań to ja się z tobą najzupełniej zgadzam.

oj dzieci dzieci... każdy przeżywa swoje życie jak mu się podoba i nic nikomu do tego.