Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska sraska

czy mam dobry stanik?

Polecane posty

Gość kaska sraska

Dziewczeta 80 pod biustem i 94 w biuscie? wczoraj zakupialmstanik 65 E, czy to prawidlowo?

musisz miec jak najmniej pod biustem ( w sensie biustonosza) i jak najwieksza miseczkę. Tak zeby Ci bokiem piers nie wychodzila. I zakladaj biustonosz pochylona do przodu. Zbieraj cycki jakby z pleców :)

65 na 80 pod biustem? To zdecydowanie za mało. 80 wyszło mierzone ciasno czy luźno? Jak ciasno, to 75(34)D i polskie i brytyjskie, nie ma różnicy do D. Jak luźno, to brytyjskie 70(32)E, polskie 70F lub G brytyjskie tzn staniki Panache, Freya, La senza, Curvy Kate i wszystkie takie niepolskie nazwy Polskie to np Konrad, Gaia, Avocado. Inny rozmiar będziesz też miała w stanikach Ewy Michalak (Effuniak), trzeba wyliczyć u niej na stronie. 65E jest raczej i za ciasny w obwodzie i za mały w miskach. Bo jest na kogoś, kto ma ok 70cm pod biustem i 89 cm w biuście (w polskich 86)

Gość kaska sraska
dzieki, po 8 godzinach noszenia zdjelam to cholerstwo i do teraz mam odcisniete pregi, idzta w cholere z ta brytyjska rozmiarowka i ich stanikami :-0 na cyckach tez mam pregi do tej pory siedze gola i masuje sie balsamem toz to zabojstwo a niby doswiadczona bra fitterka mi stanik dobierala :-0

Gość kaska sraska
mierzone ciasno zgodnie z zaleceniami na tych waszych madych stronach :-0

Gość kaska sraska
mondrych miało być :classic_cool:

Gość do kaśki ;)
już lepiej jakby Ci dała 70 pod biustem ;) a jeszcze pytanie jaki materiał bo im mniej rozciągliwy to się powinno mniej zaniżać ;) ja mam pod biustem 86 i mało rozciągliwy kupuję na 80 a jak się bardzo rozciąga to i nawet 70 spasuje ;) wszystko zalezy od typu materiału jeszcze ,no i co fason to miseczka +1 ,-1 chociaż mi się zdażyło nawet -2 ;) i bądź tu mądra

Gość tak se mysle kaśka
celowałabym 75D bądź 70E bo 65E to mała miseczka sie robi ,chyba ta brafiterka pijana była albo jeszcze ślepa do tego

Gość kaska sraska
tez tak mysle, dzieki dziewczeta :-0

Rozmiarówka brytyjska i ich staniki są ok, tylko nie wiem kto Ci kazał z 80 zaniżyć aż do 65? Zazwyczaj zaniża się max do 10cm, chyba że jakiś wyjątkowo rozciągliwy stanik. I miska przy okazji też za mała. Polskie staniki są właśnie takie ciągnące się, że po jakimś czasie mogą się nie nadawać do noszenia, bo będą za luźne. Chyba, że staniki Ewy Michalak, wtedy będziesz miała pewnie jakieś 80B. :) http://www.ewa-michalak.pl/ A tak to rozmiar 75D (tylko nie te ze zwykłego bieliźniaka!) albo 70(32)E, z polskich 70F/G Jaki stanik kupiłaś?

Gość kaska sraska
wiess-mann

O marce słyszałam, ale nic o niej nie wiem. A brytyjczyki są fajne, mi się dobrze nosi Panache.

Gość kaska sraska
to jest polski wyrob

Gość kaska sraska
no patrz tyle juz zalapalam jak mi sie w zebra ten staniczek wbil. powstan z podlogi :classic_cool:

Gość kaska sraska
wracam do polskich rozciagnietych 75B za 10 zl z cerfura :classic_cool: to nic ze bius jak dziub kaczora donalda ale bede mogla ODDYCHAC!!!!! :-P

No to jak wiessmann to żadna prawdziwa bra-fitterka tego chyba nie dobierała, bo nie kojarzę lobbowego sklepu (gdzie kupowałaś?) który by miał tę firmę w ofercie. To, że ktoś się nazwie "bra-fitterką" nie znaczy jeszcze, że nią jest.

brafitterkom nie ma co za bardzo ufać :) stanik, który został wybrany pod czujnym okiem dobrze zorientowanej baby w sklepie jest jedynym, który na mnie nie pasuje i którego za żadne skarby nie założę :D poczytaj trochę, poprzyglądaj się sobie; pooglądaj różne modele na balkonetce - coś fajnego sobie znajdziesz

Ja nie miałam na sobie jeszcze nic dobrego ze stacjonarnego sklepu :) Ale u mnie w mieście nie ma porządnego, tzn niby są obwody 60, miski JJ, ale 65D nigdy nic nie mają :)

Głaszczka - a przez internet to z polskich sklepów kupujesz? kurczę, bo strasznie to to wszystko drogie :(

Kupuję na allegro albo od balkonetkowiczek :) W sklepach internetowych jest dla mnie za drogo.

Gość kaska sraska
no wjednym z tych wlasnie sklepow gdzie to dobieraja :-0

Gość kaska sraska
od dzisiaj chodze bez, a co...:-0