Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garry24

czy to mądre??

Polecane posty

Gość garry24

jestem zaręczony z dziewczyną ponad pół roku, razem jesteśmy juz 2.5roku. bardzo chciałbym z nią zamieszkać, w ogóle czuje, że chcę być już jej mężem, być na dobre i złe, niestety po ślubie nie mamy gdzie zamieszkać ponieważ: a) u niej jak i u mnie w rodzinnym domu nie ma warunków (no po prostu było by nas już tam za dużo) b) a nawet gdyby już odpowiedź "a" to i tak nie chcę ani ja ani ona mieszkać u teściów powiecie pewnie- wynająć coś, ale hmm głupio wynajmować, bulić kasę za coś co nie jest nasze, wiec podjąłem w tym roku decyzję o budowie domu, kupiłem działkę, pustaki, w sumie w tym momencie załatwiane są pozwolenia, potem kupie plan i kasy wystarczy jeszcze tyle żeby w tym roku zalać fundamenty i płytę na piwnice i niedawno wpadłem na taki pomysł, żeby wciąć kredyt na budowę tego domu- rodzina na swoim- nie wiem czy ktoś słyszał, tylko jest warunek- musimy być małżeństwem. Czy mądre i dojrzałe jest brać ślub (na razie cywilny)i zaraz potem wziąć kredyt na 10 lat na budowę domu?

Gość garry24
up

Gość gospodyni z wyboru
warunków do tego kredytu jest znacznie więcej więc zanim małżeństwo z powodu kredytu to dowiedz się wszystkiego, tak poza tym skoro chcecie być razem to nie ma na co czekać...i tak ją później zdradzisz i rostawisz ale co tam

Gość garry24
byliśmy i pytaliśmy o szczegóły tego kredytu u doradców, sprawdzano nam zdolność kredytową na podstawie zarobków, wyliczano przypuszczalne miesięczne raty, no ale moja narzeczona wyraźnie się waha a ja sam nie jestem pewien czy jest to bezpieczne kurde coś trzeba robić w tym kierunku żebyśmy w końcu byli razem, ale nie wiem czy to co wymyśliłem jest słuszne

Gość garry24
mój lachon ma na imię Pimpek i głośno warczy w swojej budzie

Gość garry24
widzę ze podszywacz dzisiejszego wieczoru rozmiłowany jest w psach, to miłe, też lubie zwierzątka,

Gość garry24
najbardziej lubię lizać po jajeczkach Azora mojej cioci martwej od kilkunastu lat :)

Gość parappapa
myślę, że to jest dobry pomysł. ja bym na to poszła, ale skoro Twoja narzeczona nie jest pewna to nic na siłę...

Gość garry24
podnosze doradzi ktoś coś jeszcze?