Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kogojqa

Ladne i brzydkie dzieci.

Polecane posty

Gość kogojqa

Jak to jest, ze matki ktore maja ladne dzieci nie chwala sie nimi jak opetane, nie stawiaja tysiaca zdjec na NK, nie zebraja o glosy w jakis konkursach a te posiadajace dzieci takie sobie to wszedzie wciskaja zdjecia tych dzieciakow? Jakas forma dowartosciowania sie? Ze ktos tam z litosci powie, ze ladne dziecko?

Gość ja pier....
poyebany temat. Wszystkie dzieci sa od jednego Boga. Ile masz lat, 14-15?

Gość kogojqa
08:19 [zgłoś do usunięcia]ja pier.... poyebany temat. Wszystkie dzieci sa od jednego Boga. Ile masz lat, 14-15? Moze od jednego Boga ale nie wszystkie jednakowo udane :D Mam o wiele wiecej lat niz podalas :-) Zainteresowalo mnie to czysto "naukowo" :D W roznych konkursach widze zdjecia dzieci bardzo przecietnych, czasami brzydkich. Kiedys byl topik o ladnych dzieciach i tam niektore mamy wstawily zdjecia dzieci do pokazanie - przesliczne maluchy! Ale nie chwala sie tym na codzien.

Gość wnioskuje....
sa rodzice inteligentni i malo inteligentni........a teraz sobie dopasuj:-)

Gość odpowiem......
ja myślę że tutaj nie chodzi o urodę dzieci a charakter matki....nie które po prostu nie czują potrzeby a może i nie chcą wystawiać swoich dzieci na forum publiczne sama jak miałam jeszcze konto na NK czułam nacisk żeby pokazać fotki moich dzieci ale nie zrobiłam tego i nie dla tego że są brzydkie ale dlatego że nie lubię się tak obnażać publicznie miałam aż jedno swoje zdjęcie i tyle po za tym uważam że dla każdej matki jej dziecko jest najpiękniejsze na świecie :D

Gość kogojqa
Jasne, ze dla rodzicow ich dziecko jest najpiekniejsze :D Sama mam dziecko i dla mnie moj syn jest przesliczny. Ale urody modela nie ma ;-) Jakis samokrytycyzm we mnie jednak siedzi. Dlaczego w innych nie?

Gość wuwuzelaa
Moja koleżanka ciagle posyła zdjęcia swojej corki na jakieś castingi, a dziecko jest takie sobie, raczej z tych brzydszych niz z ładniejszych. Nie wiem, jaki ona ma w tym cel, ale pewnie jakis ma

Gość szczera do bolu
ja usunelam swoje konto na nk wlasnie z tego powodu ze wiele moich znajomych ma wstretne dzieci lub same sa brzydkie i codziennie wstawialy zdjecia tych potworkow- nie moglam na to patrzec- obrzydliwosc,

Gość wuwuzelaa
No właśnie nie za bardzo

Gość paulina 24
hehe no rzeczywiście to dziecko na zdjęciu brzydkie:P

Wiesz, autorko... Pojęcie ładnych i brzydkich dzieci jest czysto subiektywne. Tak samo, jak uroda dla każdego jest nieco czym innym... Jednak ogólne trendy dotyczące tego, co uznawane jest społecznie za ładne mogą faktycznie wskazywać na fakt, że mamy dzieci o przeciętnej uodzie chwalą się swymi pociechami bardziej. Może dzieje się tak dlatego, że nie słysza na co dzień pochwał swej pociechy i pragną się faktycznie dowartościować... Albo po prostu mają bzika na punkcie swego dziecka, bez względu na ocenę jego urody. Wszak dla mamy jej dziecko zawsze jest "naj":) Ja np. czasem oglądałam taki program na Discovery "Mała piękność"- dziewczynki tam od najmłodszych lat, wymalowane jak pajacyki i poprzebierane jak księżniczki, brały udział w konkursach piękności. Niektóre naprawdę były ładniutkie, lecz to, co robią z nimi rodzice zakrawa o znęcanie się- niektóre dziewczynki kochają jak się je maluje i czesze, ale niektóre płaczą np. przy depilowaniu brwi, tapirowaniu włosów. A ich rodzice? Najczęściej mamami tych dziewczynek są kobiety z nadwagą, o przeciętnej co najmniej urodzie- może to też jakaś forma dowartościowania się? Że ja nie jestem łądna, ale za to patrz na moje dziecko! Jest jeszcze jedna kwestia- z tym chwaleniem się jest podobnie jak z imionami- socjologowie już ładnych par lat temu dowiedli w badaniach, że rodziny o niższym statusie społecznym nadają dzieciom bardziej wymyślne imiona, po to, by zapewnić im tym samym powodzenie, by dzieci te czuły się od samego początku wyróżnione. Rodzny, u których zaś ceni się tradycje, o wysokim statusie społecznym nie szaleją i zostają przy naszych polskich imionach, czasem wręcz przeginając w drugą stronę:P

Gość lady marmoladeeee
mama cudnego chłopca----> boskiego??? nie wydaje mi sie:D

Gość paulina 24
no nie gadajcie chłopak " mam cudnego chłopca" jest naprawdę ładny

Do reklamy by się nadał, ma bardzo sympatyczną twarz :)

Gość chyba rzecz gustu
Bo mnie się tak średnio podoba. Nie twierdzę, że brzydki bo brzydki nie jest, ale zupełnie przeciętny chłopczyk.

Oj, ktoś tu ma kompleksy. Na pewno nie jest przeciętny, wśród dzieci w mojej dzielnicy wyróżniał by się z kilometra.

Gość ale klara
cos w tym jest...mnie najbardziej bawi.jak ktos umieszcza zdjecie na nk niezbyt urodziwego dziecka,a w komentarzach,ale sliczny....a kazdy i tak mysli swoje;)moj maz nie umieszcza zadnych prywatnych zdjec,ja nk nie mam.synka mam naprawde ladnego.ludzie mi zagladaja w wozek kiedy wychodze na spacer,ale nie czuje potrzeby,aby chwalic sie nim w tego typu miejscach.tak samo mamy bardzo profesjonalne zdjecia slubne(wygladaja jak z reklamy),ale uwazam,ze zdjecia dziecka czy slubu to nie miejsce na nk czy facebook

Gość chyba rzecz gustu
feala no chyba ty masz kompleksy. Zrozum, że jednym podoba się to, a innym co innego. Dla mnie chłopczyk jest przeciętny i tyle. http://www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/1/ ten blondynek w zielonej bluzie to dla mnie śliczny chłopczyk. Pewnie fotoshop, ale takie dziecko gdybym zobaczyła to powiedziałabym że jest piękne.

No ja akurat nie mam kompleksów, bo za stara jestem na nie, a dziecko trafiło mi się wyjątkowo ładne :P Ale zgodzę się, że to rzecz gustu, mnie na przykład nie podobają się u chłopców fryzury typu Muppet, wczoraj widziałam pięciolatka z długimi włosami, koszmar, ale to tylko moje zdanie, jego rodzice pewnie są zachwyceni blond lokami synka.

Gość do mamy małej dzikuski
sympatyczna choć urodą nie powala może jakieś niekorzystne zdjęcie akurat

Gość mamamałej dzikuski
wiem zdjecie niezbyt wyrazne ale dla mnie i tak jest ładna

Gość chyba rzecz gustu
dziewczynka słodka, ale ciężko po tym zdjęciu ocenić urodę bo zrobiła dzikuskową minkę :) Na pewno bardziej mi się podoba niż chłopczyk ze zdjęcia mamy cudnego chłopca

Gość chyba rzecz gustu
heh ma w sobie coś z króliczka. Nie sposób się nie uśmiechnąć.

Gość do mamy małej dzikuski
jak króliczek :D

Gość mamamałej dzikuski
oj ma cos z króliczka pewnie te ogrone zabki

Gość zaxaxdsc
internetowy lumpeks z odzieżą niemowlęcą Ubranka takich marek jak EARLY DAYS,CHEROKEE,H&M,NEXT już od złotówki www.lumpik.com.pl Prawdopodobnie jedyny taki sklep internetowy w sieci!!! www.lumpik.com.pl