Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brawurkaa

TRĄDZIK- co mam z nim zrobić???

Polecane posty

Gość brawurkaa

witam wszytskich majacych problem z tradzikiem. lecze go juz 10 lat, odwiedzilam 100 dermatologów, probowalam pewnie wszytskiego o czym slyszlam, ale ,moja skora jest taka ze antybiotyk pomaga pozniej przyzywczai sie i wszytsko od nowa sie zaczyna. moje pytanie brzmi : czy zna ktos jakis skuteczny produkt na to?? juz nie daje z tym siły!!

Ja byłam u trzech dermatologów i dopiero ten trzeci mi pomógł. Pierwsza lekarka dawała mi naturalne preparaty ale okazały się za słabe. Druga przepisała mi właśnie antybiotyk, ale czytając w internecie, dowiedziałam się, że jest skuteczny jedynie w trakcie jego stosowania lub też, jak napisałaś, skóra się do niego przyzwyczaja. Teraz chodzę do trzeciej specjalistki już od lutego i choć nie wyleczyłam się jeszcze zupełnie to widzę wyraźną poprawę. Piszesz, że leczysz się od 10 lat więc pewnie moja gadanina do niczego niedoprowadzi, ale polecam ci zmianę diety. Mniej ostrych, słonych potraw i słodyczy, więcej wody. Ponadto moja ciotka pokazała mi pewną kurację, która si polecam. Przez miesiąc raz dziennie pijesz napar z bratka polnego oraz pół szklanki wody z rozpuszczoną kuleczką drożdży, a co drugi dzień szklankę soku marchwiowego. POtem robisz miesiąc przerwy i powtarasz całość. Możliwe jednak, że u ciebie trądzik nie ma podłoża w jelitach i złym trawieniu (bo wtedy właśnie organizm wyrzuca toksyny na zewnątrz w postaci pryszczy). Dbaj o higienę twarzy. Możesz również odwiedzić jakiegoś chińskiego specjalistę, jednak tej metody nie próbowałam.