Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatkane uchooo

Czym odetkać zatkane ucho?

Polecane posty

Gość zatkane uchooo

Gość zatkane uchooo
a może coś bardziej skutecznego ;). póki co lekarz odpada...

Gość ambi pur
poskacz przez chwilę na jednej nodze (z tej strony, po której masz zatkane ucho)

zrób tzw. przedmuch czyli nabierz powietrza zatkaj nos i usta tak jakbyś miał/a zanurzyć się pod wodę. i próbuj jakby 'wypuścić powietrze ale nie otwierając ust ani nie odtykając nosa. Jak nie przejdzie idź do laryngologa.

tylko nie używaj patyczków kosmetycznych, bo sobie jeszcze bardziej zatkasz. Możesz jeszcze kupić sobie Audispray w aptece. Bardzo dobrze oczyszcza uszy.

Gość zatkane uchooo
dzięki za rady. obawiam się, ze mocno sobie zapchałam uszy...ten audi spray faktycznie działa?

Gość anabolitos steridos
kup borasol i strzykawke i wlewaj do ucha az wyplynie ci woskowina

Gość zatkane uchooo
krople są za słabe...dzięki za rady.

nie radziłabym na własna rękę płukać ucho. Ja takie cyrki odstawiałam i w przeciągu 1 miesiąca miałam 2 razy zapalenie ucha .masakra. jestem właśnie w trakcie leczenia antybiotykami i na silnych tabletkach przeciwbólowych :o

Gość zatkane uchooo
no właśnie nie chce sama płukać. ale czy Audispray faktycznie rozpuści, jest mocniejszy niż krople, bo jak to odpowiednich kropli, to nie ma sensu?

Gość Malinowa szminka
Byłam na płukaniu wcz\oraj, ale z tą strzykawką to też niezły pomysł. Spróje jak mi sie zatka ponownie

Gość zatkane uchooo
jak pójdę do zwykłej przychodni nie w moim mieście, to mi wypłuczą, czy muszę iść do laryngologa?

jak poszłam do przychodni do lekarza pierwszego kontaktu to dał skierowanie do laryngologa, ponieważ internista nie ma specjalistycznego sprzętu by zajrzeć w ucho. Nic Ci nie zrobią póki nie będą znać przyczyny. Bynajmniej tak w moim przypadku było. Jeżeli jesteś w obcym mieście to albo iść do laryngologa prywatnie albo na ostry dyżur laryngologiczny. Ja byłam i prywatnie i na ostrym bo w przychodni czekałabym na wizytę ponad miesiąc.

Gość zatkane uchooo
aha, dzięki...No pójdę , ale najwcześniej w poniedziałek prywatnie do laryngologa...ale wiem że moim znajomym normalnie pielęgniarka w przychodni przepłukiwała i było ok...no nie wiem może to jakieś ryzyko...

Gość fwe23424
moze woda utletniona? moja mama kiedys sobie troche nalala do ucha i jej sie ladnie oczyscilo, az syczało :D

Gość kraglaBrunetkaaaaa
nic nie dziala lepiej jak wizyta u laryngologa po prostu:) wyczysci ucho szybko, skutecznie i bezbolesnie:)

Gość zatkane uchooo
Jasne jasne, tylko najwcześniej w pn, na szczęście mnie nie boli, to ucho...

Gość zatkane uchooo
ano, tylko strasznie to wkurzające, bo dość mocno mam zatkane...

na początku tez miałam tylko zatkane ucho. zbagatelizowałam sprawę i się bujam po lekarzach :o dodatkowo ja mam zakaz moczenia ucha, a taka piękna pogoda popływało by się ... Ehh z tymi uszami...Nie można bagatelizować sprawy

ja na to chore ucho prawie nie słyszę. Lekarz mówi ze przejdzie, ale dyskomfort straszny:0. Słabo słyszę gdy ktoś coś do mnie mówi, dlatego kombinuj wizytę jak najszybciej.

Gość zatkane uchooo
No już jestem umówiona na pn ;), może jakoś dożyje.

Gość zatkane uchooo
no na pewno Ci przejdzie, ja zapalenie przejdzie :)

Gość sprobuj woda utleniona. mi pom
aga

Gość zatkane uchooo
mi nie pomaga ;)

Gość fghhtuj
w mojej rodzinie regularnie nam sie usy zatykaja, kiedys szlismy normalnie do przychodni gdzie nas znano,robili plukanie strzykawka i woda i na kilka miechow spokoj...teraz musze latac do rodzinnego a potem laryngologa,w odstepach kilku dni,chociaz za kazdym razem tlumacze ze to sie powtarza i moze pielegniarka zrobic :/ :/

Gość zatkane uchooo
a co przepisy się zmieniły? No właśnie dlatego nie bardzo chciało mi się iść do przypadkowej przychodni żeby mi łaskę robili i odesłali, zresztą wolę jak mi to laryngolog zrobi, a nie przypadkowa pielęgniarka...