Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coz za refleks

szpitale pobierają NIELEGALNE opłaty za zzo, porody rodzinne i sale 1os.

Polecane posty

Gość coz za refleks
wow, szok . to na pewno Polska?

Mi też było ciężko uwierzyć, ale tak- to Polska :) Dla mnie chore jest to, że NFZ nie chce zwracać im kasy za przeprowadzenie niezbędnych operacji jak już pisałam od ręki bo w ten dzień np była już jedna taka :o To jest nienormalne.

Gość lenusia
W moim szpitalu zoz za darmo! dawali jak tylko chcialeś. Za to poród rodzinny w osobnej sali 300zl!!!! Jezeli mialas pecha i sala do rodzinnych byla zajęta to rodziles normalnie na sali gdzie byly 4 boksy i tez placiles 300zl! Jak chcialas po porodzie leżej w 1os sali to 250zl za noc! w 2os sali 125zl za noc. Jak nie zaplacilas to mialas 4osobową sale i polozne nawet nie kiwly palcem zeby ci cos pomoc. W POLSCE SYTUACJA W SZPITALACH JEST TRAGICZNA!!!!! kto jest zdrowy i nie chodzi po szpitalach nie widzi jak beznadziejenie to wyglada Moja ciocia miała raka i musiała czekać dluuugo na chemie bo nie bylo terminów. Rak w tym czasie przerzucił sie wrzędzie i po kilku miesiącach zmarła

Gość lenusia
powiedcie mi jak taka EWA KOPACZ ktora jest taką idiotką ze na jej widok ma ochotę ją zabic moze byc ministrem zdrowia??!! Ogladalam wywiad z nia, twierdzila ze po co ZOZ dla rodzących. Dawniej kobiety rodzily bez to teraz tez tak mogą. CO ZA DEBILKA!!!!!

No jasne, dawniej też nogi/ręcę amputowano a paznokcie zdejmowano bez znieczuleń- po co teraz komu znieczulenie skoro kiedyś dało się bez :D szkoda słów... :o

Gość antypatologia
Lenusia czy mowisz o szpitalu sw. Rodziny w Poznaniu?

coz za refleks fajnie :) ja mam termin na grudzień, więc jeszcze trochę czasu, ale się zastanawiam nad Wrocławiem, Oławą i Trzebnicą. Już mam mętlik w głowie i przyznam, że nie wiem, co to będzie. A Ty kiedy masz termin? Wybrałaś już szpital?

w szpitalu w którym ja rodzilam dwukrotnie... w Szczecinie zreszta... nie płaci się za poród rodzinny (tylko 10 zł za ubranie dla towarzyszącego - w automacie) .... sale wszystkie są 1 -os.... ZZO również gratis :)

Szpitale pobierają za ZZO, bo im NFZ zwraca tylko za te, które są ze względów medycznych udzielone. A pewnie im większość kwestionują, że nie było potrzeba. Ja sobie poczytałam oficjalny cennik na Madalińskiwgo w Warszawie to mi sie włosy na głowie podniosły.

Gość co za refleks
co Ty gadasz, aż takie kosmiczne ceny? Minia na styczeń. a co w tej Oławie ciekawego? myślałam nad prywatną kliniką w Lubinie FEMINA

co za refleks- w Oławie dobra opieka, fajne położne bez fochów, lekarze średni, ale nie ma natłoku jak we wro. W rodzić po ludzku jest wyżej od wszystkich wrocławskich szpitali. Minusem jest oczywiście brak super sprzętu, gdyby coś się działo z dzieckiem i konieczność dowozu do szpitala Też myślałam o Feminie, ale naczytałam się w internecie, że wcale nie jest super. Są opryskliwi mimo, że płacisz

Gość co za refleks
powiem szczerze, ze o Oławie nie słyszałam. a z wroclawskich szpitali który ma najwyższe noty? bo nie sprawdzała rankingu. a orientowałaś się ile kosztuje poród w FEMINIE? słyszałam, ze 1000zł, ale to nie jest pewna informacja.też kiedyś mi się obiło o uszy, ze położne są tam opryskliwe, ale coś mi się nie chce wierzyć zeby w prywatnej klinice tak sobie pozwalali-przecież to im się nie opłaca aha a w Oławie jest zzo?

W szpitalu,w którym rodziłam nie ma wogóle znieczulenia jeśli rodzi sie siłami natury,porody rodzinne są darmowe,ale za pokój rodzinny się płaci,tzn.jedna osoba może być z matką i noworodkiem 24h na dobę,dostaje własne łóżko.Nie żałuje,że za to zapłaciłam,ale w tytule przelewu kazali wpisać,ze to dobrowolna wpłata na rzecz ochrony zdrowia :-D

co za refleks zzo dostaniesz tylko w Wałbrzychu lub feminie, ewentualnie brochów jak trafisz na anestezjologa na rodzić po ludzku sa oceny i komentarze. Chyba Kamieńskiego najlepiej, ale ogólnie wszystkie kiepsko :/ W Feminie w zależności od "pakietu", podobno maks 1500zł(wtedy masz 1os. pokój i coś tam jeszcze), a standard 1000zł

Gość ktoś się pod nia podszywa
To i ja mówisz o Pomorzanach. Oni walczą ze Zdrojami ale i tak maja gorszą opieke neonatologiczną... I często jakieś bakterie. Ostatni przypadek wcześniaka który zmarł w lutym przez bakterie w szpitalu. Wole nie miec zzo a rodzic w Zdrojach ;p

Gość żelka miśka
u mnie w szpitalu to w ogóle cyrk możesz dostać znieczulenie za darmo, ALE tylko do godziny 13. znieczulenie jest płatne, po 13.00 także jak ktoś nie ma kasy, to wyrabiać się do pierwszej po południu ;/ ciekawe, co? ;/

Gość KAPUŚCIANKA83
u mnie za darmo jest znieczulenie a porodówki nowe i wyremontowane, jedyny minus to liczne sale na połogu, ja z Białegostoku jestem

Gość coz za refleks
MINIA a o Wałbrzychu myślałaś? czyli ta Oława jak dla mnie odpada bo nie wyobrażam sobie bez zzo:O

Gość coz za refelks
upup

Gość kgdsoyfgoer
Gdy poszłam rodzić to dostałam papier do podpisania a właściwie to oświadczenie że przekazuję dla szpitala DOBROWOLNĄ pomoc finansową w wysokości 700zł. Tyle kosztowało znieczulenie..

Gość coz za refelks
co za dziady"! podpiszesz i później nie możesz mieć żadnego ale bo jest zaznaczone, ze to DOBROWOLNA wpłata:O

Gość upupupupu w górę