Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja2810

Nie wiem co robić. :-(

Polecane posty

Mam 17 lat i mam 3 miesięcznego synka. Do tej pory ojciec malego placil na niego, ale gdy dowiedział sie ze spotykam sie z innym chłopakiem (od miesiąca) postanowił ze na malego nie da juz ani grosza. Nie wiem za co mam teraz malego utrzymać. O alimenty moge sie starać po skończeniu 18 lat a to bedzie pod koniec października. A mama by mi pomogła ale jej tez sie nie przelewa. Nie wiem teraz za co mam utrzymac malego. Pomóżcie.

Gość marysia...nowy sącz
mi mama nie dość ży by nie pomogłą to jeszcze by mnie zabiła za dziecko

Gość kIejnotka 1
niezły z ciebie kurwignat 17 lat niemowlak i nowy fagas przy dupie już cie cipa swędzi? powinnaś zająć się dzieckiem a nie nowymi kutasami zal mi cie:O

Gość ta co czasem cos wie
Jeśli matka jest niepełnoletnia, to Sąd wyznacza opiekuna prawnego dla dziecka. Może nim zostać np. twoja matka. A opiekun prawny może wystapic do sądu o alimenty od ojca dziecka.

ej dlaczego tak żę z ojcem dziecka już nie jesteś a do drugiego lecisz..... ehhhhh mlda jesteś i jeszcze życia nie znasz. Suma sumarów skoro jest ojcem waszego dziecka to jak nie on to rodzice jego niech płacą-bo i tak będzie musiał płacić i tak

Jeśli matka jest niepełnoletnia, to Sąd wyznacza opiekuna prawnego dla dziecka. Może nim zostać np. twoja matka. A opiekun prawny może wystapic do sądu o alimenty od ojca dziecka. ojejku jejku takie postępowanie to do października zejedzie :(

Wątpię zeby jego rodzice płacili tym bardziej ze tam codziennie jest alkohol, kłótnie. Dlatego nie jestem i nie bede z ojcem dziecka, a jestem z nowym chłopakiem dlatego ze mały od malego sie do niego przyzwyczai.

Ale ten chłopak, z którym masz to dziecko nie robi żadnej łaski, że będzie płacił alimenty. Ale musisz uzyskać je od niego na drodze sądowej więc do dzieła. Później, jeśli on nie będzie w stanie płacić ich będziesz dostawała pięniądze z funduszu alimentacyjnego z ośrodka pomocy społecznej a jego będą ścigać i ściągac z niego pieniądze poprzez komornika. A dopóki będziesz czekać będziesz dostawać od niego co łaska, nie bądź głupia.

Placil mi jakies grosze na malego do czasu gdy nie dowiedział sie ze mam kogoś nowego. A powiedział ze jak sąd zasadzi ze ma placic to bedzie placic. Ale do października sa 3 miesiące to nie wiem czy sąd tak szybko by zrobił mame opiekunem prawnym.