Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizabetkaaa

żylaki u 20 latki co robic??????

Polecane posty

Gość elizabetkaaa

hej, mam prawie 20 lat, 165cm wzrostu i 60 kg wagi wiec norma ale na moich nogach pojawiaja sie zylaki, bardze widac zyły , bardzo latwo dostaje siniakow, wystarczy nawet usiasc mi na kolanach zebym miala since, na lydkach to samo wiecznie widoczne zyly, co z tym robic, jak leczyc jak zapobiegac?

Gość żylaczka
no ja mam ten sam problem , 23 l. i zylaki dziedziczne po mamie, całe nogi w prześwitujących niebieskich żyłkach/ żyłakch. fuu. miłam juz zabieg skleroterapii ale pomogło tylko na troche :(

Gość elizabetkaaa
moja mam a bibt tez tam jakies ma ale ona wogole o siebie nie dba wiec nawet mnie to nie dziwi ale ja chodze na arobik marszobiegi, tylke ze cale zycie latwo pekały mi naczynka i robily sie since, szukam jakiegos sposobu takiego domowego bo na zabiegi mnie nie stac a mloda jestem wiec co to ma byc????!!

podobno witamina C wzmacnia naczynka... ale nie wiem czy to serio działa, bo nie próbowałam (mam dokładnie ten sam problem). podstawa to nie wystawiać nóg na słońce i nie brać gorących kąpieli...tak tak, łatwo mówić, ale to takie podstawowe zalecenia ;)

podobno witamina C wzmacnia naczynka... ale nie wiem czy to serio działa, bo nie próbowałam (mam dokładnie ten sam problem). podstawa to nie wystawiać nóg na słońce i nie brać gorących kąpieli...tak tak, łatwo mówić, ale to takie podstawowe zalecenia ;)

niestety mam ten sam problem - łatwo pękają mi naczynka a pod kolanem mam takie widoczne żyły,ehh.. z ładnych nóg nici, teraz staram się je opalić, żeby żyły nie były tak widoczne,a to jest niewskazane.. :-(

Gość elizabetkaaa
hehe jedna pisze zeby nie opalac a druga opala zeby ukryc:P:P eh dziewczyny no nie wiem chchialam cos znalesc takiego naturalnego ze mzna wdrozyc do diety, jakies warzywko ktre pomaga czyc cos, bo watpie w skutecznsc zeli typu lioton

ja juz miałam 2 razy usuwane, śladu po tym nawet nie ma, na młodych nogach chirurg robi zabieg igła, warto zrobić sobie taki zabieg, mnie nawalały nogi a jak mi te żylactwa usunęli to wszsytko minęło jak ręką odjął....