Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamama

co robicie z dziecimi gdy wybieracie sie np. na wesele?

Polecane posty

Gość przyszla mamama

Gość przywiazujemy do kaloryfera
:O

Gość przyszla mamama
zabieracie ze soba?...do ktorej wtedy zostajecie? zostawiacie?..........z kim?

Nigdy nie biorę dziecka na wesele :) To męczarnia i dla nas i tym bardziej dla niego .Zostawiam u mojej mamy a na następny dzień odbieram i idziemy z nim na poprawiny (obiad i praktycznie do domu)

Gość zostawiamy w schronisku
dla zwierząt albo dla bezdomnych, wracamy po nie na drugi dzień po weselu, jak wytrzeźwiejemy i odeśpimy weselne szaleństwa

A czeka mnie wesele właśnie w weekend, trochę kiepsko się czuję, bo niedawno rodziłam, ale to ślub mojej przyjaciółki, więc trzeba się wybrać. Córcie wtedy zostawię z siostrą, bo zdeklarowała się, że bardzo chętnie zostanie.

Gość hahahahahahahaha,,,,,,
Pani Schizofrenia ale ma czuprynke ta twoja cora :D

My też zawsze z kimś zostawiamy jak idziemy na wesele Na szczęście mamy z kim bo albo moja mama zostanie albo tesciowa, często też chrzestna małej weźmie ją do siebie (to moja siostra cioteczna) bądź też bratowa męża ;) Myślę, że tak do 6 lat nie będę małej brała na wesela bo to męczaarnia i dla nas i dla niej, chyba że do najblizszej rodziny ale to też na ok 2 godz

Gość nie ma nic gorszego jak
dziecko na weselu! Problem dla rodziców jak i dla młodych. Wesele to impreza dla dorosłych i dzieci wtedy powinny zostać pod opieką w domu. Ja ostatnio byłam na weselu i córkę zostawiłam z teściową.

no tak problem na weselu ,meczarnia itd:o to nie zapraszajcie z dziecmi:o fajnie jest jak sie ma z kim zostawic...a ja nie mam i co? bylam na weselu z malym niewiele z tego wesela mialam niestety ale co zrobic wypadalo isc...pomimo wszystko dobrze sie bawilismy ale nie chcialabym kolejny raz tego przerabiac:D

do 6 lat w domu...fajnie:D byly dzieci 3 letnie i bawily sie swietnie w swoim gronie;) ja zabieram malego wszedzie bo nie mam wyjscia ale nie narzekam swoje juz wyszalelismy sie z mezem wiec parcia na glosne imprezy nie ma;) wesele to inna sprawa,szczegolnie kiedy nie wypada odmowic ale odpowiadajac na drugie pytanie do ktorej zostajemy..wiec bylismy w kosciele wiadomo,zjedlismy obiad ,zyczenia itp maly byl juz bardzo spiacy wiec poszlismy na spacer wokol restaruacji byl lasek i taki ogrod ,maly usnal w wozku wiec posiedzielismy sobie z nim nad woda,pozniej zaoferowal sie moj brat ,ze chce odetchnac wiec poszlismy sie bawic i na kawe a brat siedzial z nim 1,5 godz na dworze,sam chcial;)(maly nie pojdzie do nikogo ,jest straszna przylepa wiec tylko na spaniu mogl z kims zostac) pozniej poszlam go nakarmic przebrac i tanczylismy sobie w trojke,wieczorem meczylismy sie wiec maz wzial pokoj hotelowy na gorze restauracji i umylam malego i polozylam ale zawsze ktos byl w pokoju z nim typu ja ,maz ,brat ,kuzynka itp..tzw dyzury;) gdyby nie ten pokoj pewnie ok 21 bylibysmy w domu

Ja nie wyobrażam sobie całonocnej imprezy z dzieckiem, które ma 3 czy 5 lat. Niestety z racji tej, że ma się dziecko i nie ma się z kim go zostawić, takowe imprezy należy kończyć zdecydowanie szybciej. Chyba że do dyspozycji rodziców są pokoje hotelowe :)

ja byłam na weselu z mężem tydzień temu młodszy synuś został z chrzestną Seby a Sebusia zabraliśmy ze sobą balował do 24 po czym przywieźliśmy go do domu spac a sami balowaliśmy do prawie 4

Gość ja zostawiła u kuzynki

a tak poważnie nie boisz się zostawic dziecka tak malutkiego?? i wogle czujesz się na siłach żeby się bawic?

Gość przyszla mamama
kurcze...moje malenstwo bedzie mialo prawie 4-5 msc gdy bedzie sie zenil brat mojego meza i na dodatek chce go na staroste....(tego najbardziej funkcyjnego bo roznie sie ich nazywa;-) ). Po pierwsze to nie mam za bardzo z kim takiej malotki zostawic, poza tym gdyby sie juz ktos znalazl to i tak trzeba bedzie co jakis czas jechac nakarmic malenstwo (karmie piersia) po drugie ta "funkcja" jest bardzo kosztowna a nas za bardzo na nia nie stac.... i nie wiem jak odmowic "funkcji" by sie nie obrazil.....:o

A co to z pierwszą lepszą osobą spotkaną na spacerze te swoje dziecko zostawia :o ?????? Chyba lepiej zostawić pod opiekę np dziadków niż je brać ze sobą - bo i takich rodziców spotkałam na weselu szwagierki że ledwo co urodziła a dziecko przy niej do 2 w nocy w tym hałasie :o

no tak racja...to jeszcze wszystko takie świeże po cesarce byś nawet nie pomyślała o weselu pisałaś,że nie wyobrażasz sobie cało nocnego wesela z 3-5 letnim dzieckiem. Otóż nasz synek bawił się z innymi dziecmi,przychodził tylko się napic i zjeśc a że je sam więc żadnego problemu nie mieliśmy. Przed 24 już zebrało go na spanie ale była tam jego koleżanka która w marcu skończyła 4 latka to balowała do 3 i nawet nie planowała spac

przyszła mamo - odciągnij do butelki, zostaw w lodówce i po kłopocie - jeżeli chodzi o karmienie. Bez przesady, żebyś musiała jeździć aby tylko nakarmić małą. Zresztą nikt wam nie każe siedzieć do rana, posiedźcie do oczepin i powrót do domu.

przyszła mamo przypomniało mi się byliśmy na weselu jak Sebuś miał 3 miesiące,odciągałam pokarm przez jakiś tydzień żeby moja mama miała czym go nakarmic. Z wesela wróciliśmy gdzieś około 2

Głowa w chmurach A co to z pierwszą lepszą osobą spotkaną na spacerze te swoje dziecko zostawia ?????? brat to nie pierwsza lepsza osoba tylko MOJ BRAT i ojciec chrzestny malego... Chyba lepiej zostawić pod opiekę np dziadków niż je brać ze sobą - bo i takich rodziców spotkałam na weselu szwagierki że ledwo co urodziła a dziecko przy niej do 2 w nocy w tym hałasie trzeba miec jeszcze tych dziadkow lub inna odpowiedzia osobe z ktora w dodatku dziecko zostanie ,przeciez jak to okereslilas nie zostawie z pierwsza napotkana osoba na spacerze.. i nie zostalabym tez zreszta nie poszla poprostu na wesele gdyby nie byla to najblizsza rodzina ,znajomi czy kolezenstwo jesli sa normalni zrozumieja,ze nie ma sie dziecka z kim zostawic;)

Pani Schizofrenia - mam takie samo zdjecie z córcią :) Sliczna ta Twoja Mała :) My zabraliśmy córkę do kościoła a potem na wesele do godziny 21. Córka była "rozchwytywana" Każy wujek i każda ciocia chcieli mieć z Blanką zdjęcie, chcieli potrzymać na ręku, chwilkę sie pobawić. Ani córka sie nie zmęczyła ani my. Potem spacer do doku i córcią zajęła się mama, ja tylko wpadałam nakarmić :).

przyszla mamama kurcze...moje malenstwo bedzie mialo prawie 4-5 msc gdy bedzie sie zenil brat mojego meza i na dodatek chce go na staroste....(tego najbardziej funkcyjnego bo roznie sie ich nazywa ). Po pierwsze to nie mam za bardzo z kim takiej malotki zostawic, poza tym gdyby sie juz ktos znalazl to i tak trzeba bedzie co jakis czas jechac nakarmic malenstwo (karmie piersia) po drugie ta "funkcja" jest bardzo kosztowna a nas za bardzo na nia nie stac.... i nie wiem jak odmowic "funkcji" by sie nie obrazil..... w koncu to brat meza najblizsza jego rodzina,powinien zrozumiec,ze macie malutkie dziecko

fajna babka z forum ,jak bylam z malutkim na weselu u brata a mial wtedy 4m-ce to tez tak bylo ,ze kazdy nosil ,przytulal,wszystkie ciocie ,wujkowie,kuzyni,babcia chcieli miec zdjecia itp maly troszke bawil sie w wozku itp ale teraz kiedy ma 1,5 roku nie pojdzie do nikogo kto nie jest mna mezem lub moim bratem wiec ciezka sprawa;)