Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzemtruskawkowy6920

Wydzielina z sutka

Polecane posty

Gość dzemtruskawkowy6920

Moi drodzy, proszę kogoś o radę. Jakiś tydzień przed okresem zauważyłam, że z lewego sutka zaczęła wydobywać się na zmianę raz biała, raz dziwnie mętna wydzielina. Przestraszyłam się, że to ciąża, ale na innym forum przeczytałam, że mleko zaczyna pojawiaą się w 6tyg., wiec nie zgadzałoby się. Dodam, że plynu jest baardzo mało i tylko wtedy, gdy bardzo mocno przycisnę sutek. Okres powinnam dostać dzisiaj, piersi pobolewaja mnie tak jak zwykle. Ciąża jest maloprawdopodobna, lecz mozliwa. Pomocy...

Gość dzemtruskawkowy6920
Czytałam właśnie o tego typu zaburzeniach, ale czy to w ogole możliwe, żeby w 4 tyg. pojawił się pokarm?

Gość dzemtruskawkowy6920
Ślicznie dziękuję Ci za odpowiedz. Proszę jednak o inne opinie.

Gość dzemtruskawkowy6920
Podnoszę, bo to dla mnie bardzo ważne.

przebedaj się w kierunku raka sutka nie po to mówię, żeby straszyć, ale jednym z objawów jest wydzielina

Gość 098765432
Moja znajoma miała podobne objawy. Chodziła od lekarza do lekarza, aż w końcu jeden spytał ją, czy w rodzinie, albo wśród bliskich znajomych nie urodziło się dziecko? Okazało się,że u całkiem obcej osoby może pojawić się coś na kształt mleka matki! (chyba instynkt macierzyński się załącza czy coś). :)

Gość dzemtruskawkowy6920
Dziecko nikomu się nie urodziło, strasznie się martwię. Najbardziej obawiałam się ciąży, bo niby skąd pokarm? To jednak mało prawdopodobne, poza tym na pokarm chyba za wcześnie, bo poprzedni okres mialam normalnie, był obfity. Cholera, ale się boję...

ja też tak miałam i poszłam do ginekologa, ten bez zbadania poziomu prolaktyny wypisał mi Bromergon na jej obniżenie bo w jego mniemaniu jest na pewno gigantyczna, jednak ja oznaczyłam poziom tego hormonu i był w przy dolnej granicy, oczywiście w normie , zrobiłam usg piersi bo jest to konieczne oraz najlepiej żeby jakiś patomorfolog zobaczył twoją wydzielinę pod mikroskopem, u mnie wszystko było ok ale jednak pojechałam do kliniki położniczo-ginekologicznej w innym mieście gdzie rodziałam z tymi wszystkimi wynikami i co sie okzało ze jeśli większoścć dzewczyn od 12 roku życia(mniej więcej czas okresu pierwszego) i kobiet do menopauzy ma taką wydzielinę i o tym nie wie i jest najnormalniejsze na świecie, tylko ważne by zrzobić te wyniki bo czasami jest tak żę wydzielina jest patologiczna i trzeba porobić wszystkie te badania o których mówiłam

Gość dzemtruskawkowy6920
Dwadzieścia.

Gość dzemtruskawkowy6920
Boże święty, ta ciąża mi po głowie ciągle chodzi... A najgorsze jest to, że jeżeli to prawda, to wcześniej piłam alkohol. Chryste, ale nie wiedziałam...

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
przestań z ta ciążą, wydzielina z piersi moze sie pojawić nawet od stresu, moze masz zaburzenie prolaktyny, a moze masz raka piersi, albo guza przysadki tych moze jest sporo wiec idz do lekarza bo to bardzo powazna sprawa

a wydzielina w przewodach mlecznych jest fizlojologicznie i jest to noarmalne tak mi pwiedział ten profesor który jest właścicielem kliniki ginekolog.-ppołożniczej, oczywiście jak pisłam u osób w wieku 12 do 50 roku zycia mniej więcej, jeśli jest to wydzielina krwista wtedy na pewno jest problem, jednak zawsze nalezy robic badania

Gość dzemtruskawkowy6920
W wydzielinie nie ma krwi. Jest jej bardzo mało, najwięcej 2 krople. Kolor bardzo mętny, czasami bezbarwny, wczoraj był zabarwiony na biało. Dziękuję wszystkim... Matko święta, już mi pół życia przed oczami śmignęło. Nie ma na co czekać, tylko dzwonić do ginekologa...

Gość ieudhnvff
bedzie dobrze

Gość dzemtruskawkowy6920
up

Gość dzemtruskawkowy6920
Nikt już się nie wypowie...?

Gość dzemtruskawkowy6920
Mam jeszcze jedno pytanie - jeżeli dzisiaj czy jutro dostanę miesiączki - daj Boże... To czy mogę iść do ginekologa zbadać się pod kątem tej wydzieliny czy muszę czekać do zakończenia okresu? Tyle czasu to chyba zwariuję w takiej niewiedzy...

Gość dzemtruskawkowy6920
up

Gość czuwalna
prolaktyna do gionekologa idz w tej sprawie

Gość czuwalna
jak badssz cycki to mozesz isc

Gość dzemtruskawkowy6920
Do ginekologa mogę iść najwcześniej w czwartek, do tego czasu chyba umre ze strachu. Boże, pochlastam się zaraz. Okresu nie ma, jeżeli to ciąza, to piłam i paliłam papierosy. Rak, guz... Matko święta...

Gość 2u1insdnkw
Bardzo watpie zeby ow wydzielina byla skutkiem ciazy to hormony. No chyba ze jestes w ciazy plus problemy hormonalne.

Gość dzemtruskawkowy6920
up

Gość weaaaaa
Idz do lekarza jak najszybciej.

Gość weatena
Smigaj do lekarza jak najszybciej boo to faktycznie moze byc jakies paskudztwo