Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derdert

lekarz przepisał żelazo mojemu 7-miesięcznemu

Polecane posty

Gość derdert

dziecku, a maluch ma po nim bardzo zbite, twarde kupki i ogólnie kłopoty z wypróżnianiem. nie mogę zaprzestać podawania mu tego żelaza. macie jakieś sposoby co podawać dziecku aby ułatwic mu wypróżnianie?

Gość derdert
nikt nie pomoże?:(

Gość kicikiciii
spróbuj syropu lactulozum i do zupek dodawaj dwie łyzki oliwy z oliwek. Tez przez to przechodziłam.

Gość zagubiona myszka myszka
pamietaj zeby dziecko polykalo a nie gryzlo tych tabletek!! bo potem bedzie miec bardzo oslabione i ciemne zeby

a jakie dokładnie żelazo Twój maluszek dostał? Zatwardzenie i kolor to przez żelazo, no nic trzeba przeczekać....są jeszcze czopki.

Gość kicikiciii
moj mial hemofer w kroplach. Tragedia bo od urodzenia do 6 m-ca ze wzgledu na wczesniactwo i choroby z którymi sie urodził. No nic musisz przeczekac ja stosowałam to co napisałam wyzej.

Gość derdert
mój też ma żelazo w kroplach. mam mu podawać aż do następnej wizyty kontrolnej w październiku. a tak to całymi dniami męczy się wystękując te swoje bobki:(jabłko daję, oliwę też, oliwa w zupce jedynie co to przyspiesza wydalenie, ale konsystencja stolca jest ta sama. daję też codziennie jogurt, ale też nie zawsze pomaga. będę musiała chyba wypróbować tego syropku. dziękuję za wszystkie porady.

Możesz również kupić herbatkę z kopru włoskiego czy też z rumianku wtedy stolce będą bardziej luźne. zagubiona myszka myszka ----Takim maluszkom to przepisuje się żelazu w płynie :)